Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

soğuk havada zor çalışma !!!!

'LPG Sistemleri' forumunda karabaş tarafından 31 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    <a href="http://www.cevreotogaz.com/" target="_blank">
    [​IMG]</a>

Merhaba, Hüseyin yada Cemal bey ile görüşün, yardımcı olacaklardır.
    <a href="http://www.cevreotogaz.com/" target="_blank">
    </a>

2. ozencler

ozencler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınızın LFT değerini yanlış lpg kalibrasyonu bozmuş.Hyundai araçlarda Atikerin otokalibrasyonu yetersiz kalır ve aracı zengin ya da fakirde bırakarak bu tarz sorunların yaşanmasına neden olur.Bu sebeble tecrübeli bir servise gidip aracın lft ve sft değerlerine göre kalibrasyon yaptırın ve muhakkak yol ayarında enjeksıyon surelerini eşitletin.Rolantıde yapılan ayar bu işin sadece %20 sıdır,kesinlikle itibar etmeyın.Geçmiş olsun selamlar...

Düzenleyen : ozencler

3. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bunun Atiker'le pek alakası yok, hemen hemen her kitte bu sorun yaşanabilir, özellikle Atiker gibi düşük kalitede enjektör kullanan kitlerde. Atiker'in bütün kitlerine ait programlar, bu programları kullanmayı iyi bilen ustalara bu sorunun yaşanacağını önceden gösterir. Tabii usta programdan anlamıyorsa ve gerekli mekanik ayarları iyi yapamıyorsa yapacak bir şey yok.

4. ozencler

ozencler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Atiker waltek enjektör kullanıyor ki bu enjektörü piyasadaki çoğu marka kullanır ,sorun enjektörden ziyade yazılımdır.Bu tarz geç çalışma ,çalışmama ,çalışıp gaz yememe sorunlarının nedeni enjektör değil tamamen yanlış yapılan lpg kalibrasyonu ,bu kalibrasyonun nedeni de kalitesiz yazılımdır.Bu sebeble üst sınıf ürünler argeye ve yazılıma çok önem verirler ,Örneğin BRC plug and drive (tak sür )programında montajcının kalibrasyona müdehalesi en aza indirgenmiştir ,oysa yol ayarı yapılmayan alt sınıf ürünlerde bu tarz sorunlarla her zaman karşılaşılır.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yazılım kısmına katılmıyorum, özellikle safefast kitler aeb yazılımı kullanıyor. tamamen enjektör kalitesizliği, aynı enjektörleri brc'ye takın bakalım p&amp;d ne yapacak :)

6. ozencler

ozencler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    AEB yazılım montajcıya lpg kalibrasyonu için çok fazla kolaylık sağlar ,bu yazılım ile aracı mükemmel kalibre edebilirsiniz tabi usta işten anlıyorsa!!! Buna rağmen AEB yazılımın otokalibrasyonu çok iyi değildir ;zavollide de böyledir ,romanoda da böyledir ,atiker safe fastte de böyledir ,usta yol ayarı yapmayı bilmiyorsa AEB hiç bir işe yaramaz.

Atiker enjektörü BRC plug ang driwe uygulamak demek Ferrariye 131 motoru takmak demek ;) Bilmem anlatabildim mi?

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bende aynı şeyden bahsettim. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. aykutersoy

aykutersoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    arkadaşlar benimde bir problemim var iki günden beri ilk marşa bastığımda arabam lpg ile çalışmıyor baya uğraşıyorum ama marş almıyor bende benzine geçiyorum marş basıyor sorun ne olabilir ?

bu arada arabam karbüratörlü

9. volkanmiray

volkanmiray Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam merhaba ben dediğiniz gibi 1.5 nozul ve 1.1 basınc ayarlattım aracım getz 1,3 gls atiker marka lpgli.bu kezde arac gaz yememeye başladı tekrar eski haline getirdik.değerlerde hem benzinde hem lpg de 4.00 da eşlendi .fakat sorun hala aynı.artı olarak bu işlemlerden sonra araba lpgden benzine gecmeye başladı nolur bir yardım edin .teşekkürler şimdiden

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Hava fazla geliyor olabilir. eski sistemlerde bu ciddi bir sorun. LPG'si emme manifaltuna girişi kontrol etmeli.

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Aramıza hoşgeldiniz. Kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz.

Getz için rölanti benzin enjeksiyon süresi çok yüksek. Aracınızı kalibrasyon yapmadan önce akü kutu başını bir gece sökülü bırakın. Ertesi gün benzinde kullnarak ayara gidin. Araç gaza geçtiğinde benzin süreleri sabit kalacak şekilde map ayarı yapılmalı.

12. volkanmiray

volkanmiray Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar hocam merhaba,milisaniye ayarı 2.4 te sabitlendi ayrıca benzin pompası ölçüldü sorun yok.yalnız tek sorun aracın regülatör basıncı 1.1 ayarlıyken 2 gün sonra bilgisayarda1.6 görünüyor kendiliğinden .aracın milisaniyesi 4.00 dayken ve basınc 1.1 iken 10 gün süreyle sabahları tek marşta çalıştı.daha sonra yine aynı bugün tekrar ayara götürdüm milisaniye 2.3 e düşmüştü .cevabınızı bekliyorum teşekkür ederim

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, regülatör diyaframı ayar tutmuyor sanırım, garantili ise değişmesini talep edin, garantili değilse diyaframlarını temzletin, içindeki yayında sertliği azalmış olabilir onu kontrol edin, mümkünse değiştirin.

14. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    serdar abicim bu lpg olayı benim kafamı çok şişirdi dolayısıyla forumu çok rahatsız ettim.

bu konuyu bastan sona okudum ve 2002 elentrası olan ÖTEPEGÖZ arkadasımızın sıkıntısını 3-4 gündür yaşamaya başladım yani Ankarada hava soğudu sabah işe giderken motor soğuk ve bu akşam 8 de çıktım gelirken motor soğukken ki marşlarımda araba pat pat ederek zor çalışmaya başladı. Açıkcası motordan anlamıyorum biliyorsunuz ki lpg kullanırken benzin yakma şikayetim var hala bu olayı da yapmaya başlayınca kafam iyice bozulmaya başladı.

Kalibrasyon dediğiniz olay motoru safefast atiker programında bilmem 2000-3000 devir arasında gaza basılı tutun gibi işlemler sonucunda cıkan değerler midir? Lpg taktırdığım yere gittiğim zaman bana bu sorunlarda elle tutulur maddeler söylerseniz minnettar kalacağım.
    En azından hiçbirşeyden anlamıyormuşum durumundan kurtarın :)

şimdiden tşkler

15. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Serdar ustam bu soruna bi merhem var mı? Yine ayar yaptılar güya yine aynı aracın hali

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Enjeksiyon sisteminin mantığını bilen bir yere gitmenizi öneririm. Bunu bilmeyen usta sayısı oldukça fazla ve boşuna kapılarını çalmayın.

17. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    abicim yazdıklarımıza anlattıklarımıza göre sen teshisi arabanın kendi motoruna mı koydun yoksa tamamen tüpe mi? yani sıkıntı tüpte desen içim rahatlayacakta ondan soruyorum

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  19. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Serdar abicim bundan önce 94 model doğanım vardı saat gibi calısırdı. Koca bir kış bir defadan başka çalışmamazlık yapmadı gecen kıs

tuttuk 16bin tl harcadık iyi arabaya binelim dedik artık sabah kalktığım zaman mars almaması direk moralimi bozuyor beni anladığın için tşk ederim

20. cakal60

cakal60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey markası neydi o sorun çıkarmayan lpg nın ,ben zavolı taktırmayı düşünüyorum yada atiker...bendede 1.3 2004 admire var

Bu Sayfayı Paylaş