Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

soğuk havada zor çalışma !!!!

'LPG Sistemleri' forumunda karabaş tarafından 31 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. karabaş

karabaş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hocam sonra programdan min-max basınç ayarlarını kurcalıyacaz mı?
    Düzenleyen : karabaş

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. karabaş

karabaş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hocam benim heyecanıma verin.yine sizi yoruyorum.enjeksiyon zamnı, lpgye geçme devri silindir sayısı, boboin sayısıile ilgili birşey yapacaz mı?akşama memlekete döneceğimde sizi ondan yoruyorum...

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. karabaş

karabaş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    sonrada hocam bir kalibrasyon iş inşallah biter :) ben size enjeksiyon sürelerinide yollıyacağım hocam aklımda unutmadım :)

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    nozul değiştirmeden yaparsan bir işe yaramaz ama nozullar büyük. Benim arabam 107HP 1600cc 1.5 nozul var :)

7. karabaş

karabaş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hocam dediğiniz işlemleri bugün kazasız,belasız bir şekilde yaptım.gerisi zamana kalmış artık :):)

8. karabaş

karabaş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hocam dediğiniz bütün işlemleri uyguladım.2 aydan beri hiçbir sorunum yok.size buradan çok teşekkür ederim...

9. alikemal

alikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar.Bende 2004 accent 1.6 var. Atiker takdırdım 4 ay kadar önce ama sabahları sorun yaşıyorum. Araç 3-4-5 marşta ancak çalışıyor, 2 defa denedim aracı 1 hafta benzinde kullandığımda aracım eski haline dönüyor yani tek marşta çalışıyor. LPG de kullandığımda zor çalışma olayı tekrarlanıyor. Ha bu arada aracımın gün içinde çalışmasında sıkıntı yok motor ısısı ne zaman düşse çalıştırmada sıkıntı yaşıyorum. Sizin sorununuz da bu muydu acaba? Yardımcı olursanız sevinirim...

10. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Ali Kemal bey, ilk önce Tanışma bölümünden kendinizi tanıtırmısınız.!

11. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    **

Düzenleyen : emre öğüt

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Merhaba, aracınıza yapılan ayar uygun değil ve emisyon değerlerinizi bozuyor. Enjektör nozul çaplarını ve rölanti regülatör basıncını öğrenebilirseniz daha sağlıklı bilgi verebilirim.

13. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    verieln tedavilere ilave olarak arka koltuk altın bulunda benzin pompasna yine atikerin bir üün olan ayırıcıdan taktırırsanız (50 tl) benzin pompasının ve benzin otomatiğinizin yorulmasını engellemiş olursunuz. bahsettiğiniz arızya sebep olabilen bir diğer durumda budur...

14. alikemal

alikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey merhaba. Bugün sanayiye gittim ve nozulun 1.8 olduğunu rölanti basıncının ise 0.99- 1 olduğunu öğrendim. Daha önceki yazılanları okuduğun için nozulu 1.5 yaparsanız sorun kalmıyormuş dedim nozulları 1.5 yaptı bu defa da ayar yapamadı ve tekrar 1.5leri söküp 1.8'e çevirdi(arac 1600cc 1.5 olmuyor dedi). Yine ayar yaptı bi bakın dedi ama ben sanmıyorum sorunum çözümlendiğini. Ne yapmam gerekiyor sizce yol gösterirseniz sevinirim.Bu arada arac 2004 accent 1.6.

05/08/2010---selam.. Aracımla iligili yardımcı olabilecek kimse var mı??
    Düzenleyen : alikemal

15. alikemal

alikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam.. Aracımla iligili yardımcı olabilecek kimse var mı??

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    LPG kitinizin markası nedir? 1600cc için 1.8 nozul kullanılabilir ama bu durumda devir/enjeksiyon sürelerini iyi ayarlamak gerekir.

17. ÖTEPEGÖZ

ÖTEPEGÖZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba serdar bey..siteye yeni katıldım.
    2002 model elantra 1.6 GLS araç aldım.
    araç ile ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız veya fikir verirseniz sevinirim. aracı aldıktan 2 gün sonra araca atiker fast tipi lpg kiti taktırdım..
    taktırdıktan 1 gün sonra araç sabahları motor soğu iken benzinde çok zor çalışıyor..motordan pa-pat sesler geliyor ve 3-4 marşda çalışmaya başlıyor..çalışırkende neredeyse stop edecek şekilde çalışıyor 2-3 dakika sonra gaza geçiyor gaza geçtikten sonra motor rahat çalışmaya başlıyor.
    bu durumu gaz taktırdığım yere bildirdim onlarda bizden kaynaklanan bir durum olmadığı söylediler.bende motor tamircisine götürdüm aracı..motor tamirciside gaz sistemini söktür öyle gel dedi.ben gaz sistemini
    söktürdüm...aracıda motor tamircisine bıraktım...tamirci aracı yaptı. benzin manifold ayarı bozulmuş dedi..1 gün benzinde gezdikten sonra gaz sistemini tekrar taktırdım...ilk 1 gün gayet güzel çalıştı gaz ama daha sonra yukarıda bahsetmeye çalışmadığım problem tekrar olmaya başladı.sabahları çok zor çalışıyor araba yeniden...sizce bu problem nereden kaynaklanıyor...yardımcı olursanız sevinirim...bu arada aracım gaz da çalışırken çok nadiren kısa bir tekleme yapıyor.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, yapılan kalibrasyon sonrası aracınızın emisyon değerleri bozulmuş. Akü kutup başını gece sökün, sabah taktığınızda aracın sorunsuz çalıştığını göreceksiniz. Bir süre gazda kullanınca yine emisyon değerleri bozulacak ve aynı sıkıntıyı yaşayacaksınız. Bundan kurtulmanın tek yolu doğru kalibrasyon. Boşuna motor ustasına gidip paranızı harcamayın, LPG taktırdığınız yer sorununuzu çözmeli.

19. ÖTEPEGÖZ

ÖTEPEGÖZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilginiz için teşekkür ederim

20. ÖTEPEGÖZ

ÖTEPEGÖZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba serdar bey

aracın akü kutup başlarını akşam söküp,sabah taktım ve araç sorunsuz çalıştı..sizinde dediğiniz gibi belli bir zaman sonra tekrar eski sorun olmaya başladı...bende gazı taktırdığım lpg bayisine gittim kalibirasyon ayarı yaptırmak için bana bu hatanın kendilerinden kaynaklanmadığı kalibirasyon yapmanın bir anlamı olmadığı anlattılar.beni hyundai servisi pas ettiler.bende hyundai servisi gittim onlarda bizle alakalı bi durum yok diyorlar....ne yapacığı bilemez duruma geldim..atikeri arayıp bayiyi şikayet etmek istiyorum,beni çevre otagaz bayisine yönlendirmelerini talep edecem belki orası sorunu çözer.çünkü araca lpg taktırmadan önce böyle bi durum yok tu.

Bu Sayfayı Paylaş