Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sizin Gorusleriniz

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda asvaltyol tarafından 22 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. Cuneyt013

Cuneyt013 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abs genellikle kaygan zeminlerde devreye giren anti blokaj fren sistemidir. fren mesafesi uzadığı doğrudur. ancak fren mesafesi uzarken de güvenli fren yapar. güvensiz frendense güvenli ve uzun mesafede durması daha iyidir. ayrıca uzama dediğimiz birisi 40 metrede dururken diğeri 41,5 metrede durur. yani öyle metrelerce uzamıyor. abs, fren esnasında aracın savrulmasını da en aza indirir. o yüzden absli araç alınması tercih edilmelidir.

2. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    çok doğru ama sarsmadan duruyorki buda büyük bir avantaj
    ayrıca kaza esnasında direksiyona hakim olabiliyorsunuz

3. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar yorumlarınız için teker teker teşekkur ediyorum.

ABS'li araç sizlerin yorumları üzere daha iyi gibi gozukuyor.
    Sonucta ABS bir güvenlik sistemi kötü olsaydı eğer yapılmazdı bu sistem.
    Ama klasik frene oranla biraz daha geç mesafede durması dusunduruyor.zira trafikte araçlar neredeyse tampon tampona gidiyor.ve sert basışlarda problem olması ayrı bir etken.tabii kendine gore artıları da var örneğin;sarsmadan durması.
    Fazla bir fiyat farkı da yok abs ile normal fren arasında.ama konforlu da durması ayrı bir etken bunu da gözardı etmemek gerek(frenlendiğinde araç ileriye dogru bukulme )
    Ama takip mesafesi ve sert pedala basıncaki problem beni dusunduruyor.

bir diğer sorum ise bu abs'li araçlarda bir de sensör varmıs.Sonucta sensör elekronik bir aygıt eğer yolda giderken bozulursa sonucları çok ağır olabilir.

4. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Geçen hafta Bandırma çıkışında kamyon ben sağ şeritteyken üstüme kırdı fren yaptım aniden arabam 90 Km/S hızla giderken abs devreye girdi ucuz atlattım abs sayesinde eğer olmasaydı ya kamyonun altına gircektim yada kaldırımdan aşağı yolun kenarındaki şarampole yuvarlancaktım...sıkışık trafikte en fazla ön tampon farlar vs,,hasar görür ama yüksek hızlarda ????

kesinlikle abs li alın heleki dizel alacaksanız...şimdiden hayırlı olsun...
    Düzenleyen : tuscaan

5. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bu abs nin en büyük özelliği fren esnasında manevra yani direksiyon hakimiyetini kontrol altına almasıdır.Abs siz modellerde frene bastığınızda gözlerinizi kapatıup sonucu beklemektesiniz.Ama dediğim gibi abs varsadreksiyonda manevra yapma şansınız var.Bu olay illaki yağmurlu havalarda devreye girmez.Herhalükarda abs lazımdır.SELAMLAR.......
    Düzenleyen : alp35

6. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    aynen katılıyorum

7. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesinlikle paran varsa ABS li almanı tavsiye ederim. Aracın önlerde arkalarda disk olduğu için ben frenlerden çok memnunum. ABS hayat kurtarır bunu hiçbir zaman unutma, vereceğin fiyat farkıyla inşallah yaşamazsın ama zorbir durumdaABS varsa hayattasın, yoksa ya ölüsün ya yaralısın yada aracın ağır hasarlı bir halde servise çekilir. Xenon farı da imkanın varsa kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü kısa ve uzun far tektir Hyundai'de, o yüzden farların daha iyiaydınlatma sağlaması Hyundai içinbiraz daha fazla önem kazanıyor. Saygılarımla...

8. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fiyat farkı çok onemli bir fark değil eğer boyle anlattıgınız kadar artısı varsa.kararsızım şuan
    gerçekten kararsızım sonucta pazardan gidip maydonoz ya da dereotu almayacağım :)
    abs gerçekten beni kararsız bıraktı
    renault9 kullanıcısıyım şuanda abs'li araç ta kullandım ışıklara dogru giderken frene bastıgımda araç garip oldu takır takır sesler geldi.
    ama %60 abs dusunuyorum suandan itibaren tuscaann'ın yorumu beni etkiledi açıkcası

9. asvaltyol

asvaltyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Son Olarak Da belirteyim arkadaslar kafamın dikine gitmek yerine dogru olan sistemi Seçtim ABS yarın Yetkiliyle Gorusup ABS'li aracımı sipariş edeceğim.çok faydalı bir sistemmiş meğer abs tampon tampona gitmemiveririz bizde.
    Herkeze Teker Teker tekrar teşekkur ederim bu yorumları yaptıgınız için.

10. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan

11. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Emin olun sıkışık trafikte devreye girmez frene bastığınızda yapıştırıyor zaten aracı yere.....şimdiden hayırlı olsun

Bu Sayfayı Paylaş