Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sizde de oluyor mu?

'Accent Forum - Club' forumunda Halil ŞAHİN tarafından 15 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. b.feci

b.feci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu sorunu yaşayan arkadaşların araçları tüplü mü acaba? bende de aynı sorun var ama benzinde pek hissedilmiyor. tüpte bayağı rahatsız ediyor. çünkü kalkışlarda problem oluyor. ayrıca olayın şanzumanla gerçekten ilgisi var mı acaba? cumartesi bakıma gidecem. bi sorsam mı acaba diye düşünüyorum. tüp takılıolduğu için biraz tereddütlüyüm

2. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimki tüplü,gazdayken yapıyo benzine aldığımda hiç yapmıyo

3. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arac benzinli.. bana söylenen accent gl modellerinde genelde olduğu şanzımanda zamanla boşluk olduğu..maliyeti ise 200-300tl dediler askıya aldım şimdilik..ancak izmir yukselişte ses hakkında herhangi birsey yok dediler bende tam anlamadım ama benim aklıma gelen ya mil eksenel boşluğu var ya debriyaj bilyası yada şanzımandagerçekten boşluk var..temmuz ayında 90.000 bakımda bir daha üzerinde duracağım bakalım ne diyecekler..aracı benden baska acemi birisi kullandı daha önce devirsiz falan kullandı..yani aklım bu konuda baya bir karışık ve sebebini bilmemek beni deli ediyor ama bulacağım mutlaka..

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhablar, muhtemel nedeni MAP yada Vuruntu sensör arızası olabilir. Map sensorunun fişini çekerek bunu deneyebilirsiniz ancak vuruntu sensörü üzerinde test sadece voltmetre ile yapabilirsiniz. Selamlar.

5. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    map sensörünü çekince arac daha beter çalışmaz mı?map sensörü nediir bilgilendirirseniz sevinirim..

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Map sensörünün fişiniçekerseniz (Aynı zamanda oksijen sensöründe fişini çekmiş olursunuz) araç dış koşulların minimumlarına göre yakıt harcar. Kısa vadede (sadece test etmek için çekeceğiniz için söylüyorum) hiç bir zararı yoktur.

İlgili sensör;

7. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tesekkurler bunu incelerken aklıma hava filitresini gar gelebeğinin borusuna baglanan boru aklıma geldi bir ara temizlik için ebn hava filtesinin kutusunu falan sökmüştüm acaba fazla sıkmadan dolayı falan olabilir mi diye düşünüyorum map sensörünü de deneyeceğim tabi..ama mep sensöründe bir hata olsa arıza lambası yanmaz mı?ve hi-scan cihazında ortaya cıkmaz mı?chazla falan tarattım bir sıkıntı yoktu https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hi-scan taradı ise map sensöründe yada oksijen sensöründe sorun yoktur, hi-scan zaten dekode edilmiş bir voltmetredir. Sizin sorununuz bu noktadan sonra mekaniktir. Selamlar.

9. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ilginiz için tesekkurler

10. b.feci

b.feci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fatih10305 kardeş bizim sorunlarımız aynı galiba. araç kaç model,tüpün markası ne ve sıralı mı? benimki brc sıralı. aracım 2005 admire 1,6. aracımın garantisinin son yılı ve cumartesi son bakımına götürecem. ayrıca tüp de garantili daha bir yıl var. tüp yetkili servisi sorunu çözemedi. cumartesi bir de yetkili servise soracam ama benzinde sorun olmuyoki. napacam bilemiyorum. hadi hayırlısı bakalım.
    Düzenleyen : b.feci

11. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimki 1995 model yumurta kasa enjeksiyonlu fakat tüpü sıralı sistem taktırmadım,markasını bilmiyorum fakat balıkesirde en iyi yere yaptırdım tüpü...şunu söylim hava filtresinin havasını biraz kes farkedilir şekildeyardımı oluyor,ayrıca bu sorunu yaparken benim araç patlama yapıyordu servis çözemedi kendim yaptım..gazın havayla karışımından kaynaklanıyo yani hava fazla geliyo..dediğimi bir dene istersen

12. Misafir

Misafir Guest

Eski tip sistemlerde patlamanın sebebi özellikle eskimiş buji kabloları ve bujilerdir...

13. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet abi onuda söylediler,mesela yılda 1 değiştiriyosan 6 ayda bir değiştirceksin dediler misal yani,ama gaz ayarına gittim başka bi yere söyloedim kapattım dedim doğrusunu yapmışsın dedi arkadaş şimdi memnunum bi sorun yok

14. Misafir

Misafir Guest

Doğrudur....LPG benzine göre daha az hava ayarı istiyor, aksi takdirde fakir karışım (az yakıt çok hava) gerçekleşiyor ve araç çekişten düşüyor.

15. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet abi bi araba sollamaya çıkamıyodum araba kasılıp kalıyodu bu seferde benzine atıyodum ozman çok rahattı

16. b.feci

b.feci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimki dediğim gibi sadece rölantideyken gaza basış anında oluyor. boğuluyor gibi. çekişinde bir sorun yok. ayrıca fakir karışım demek (az yakıt çok hava) araç az yakar mı demek? ne dersiniz?

17. accent_1-5CRDi

accent_1-5CRDi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende 2006 model crdi var devir saati 2 yi bulana kadar aynı şeyi yapıyor eğer senin araçta 3 silindir ve 80 beygir ise normaldir..

18. BLaCKBoY

BLaCKBoY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm kardeş benim aracım 2003 accent dizel 3 silindir, rolantede titreme var. sendeki gibi 2bin deviri bulana kadar araçtaki titreme devam ediyor, bence bu normal değil, aynı kasa ve dizel araç görsem aynı problemle inanıcam normal olduguna ama bu bana normal gelmiyor...

19. adrenalin876

adrenalin876 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 98 model ymurta kasa aracımda sıralı sistem mevcut aracımda aynen sizlerde olduğu gibi rolantide bir sorun olmuyor ama gaza bastığımda yaklaşık olarak 2000 devirde bir titreme ve gaz kesiyor devir artıncada kesiyor normal olarak devam ediyor...çözümünü bulan yok mu???

20. aCCent95

aCCent95 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracında lpg varmı tüpte çalışırken banada oluyor bazen rölanti ayarına baktır yada tüplüyse aracın kendinde ayarlıyabilirsin

Bu Sayfayı Paylaş