Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sizce ikisi arasından hangisi?

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda mehmet0606 tarafından 17 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    fotoları yüklediğim yer silinmiş, şimdilik elimde değil, bulunca tekrar yüklerim fotoları.
    boschmann amfinin içi de kesinlikle kötü değil, ama ben arkadaşlarımda gördüğüm boschmann amfilerin kalitesini gözönüne alarak kaliteli olmadığını düşünüyorum. özellikle motor gürültüsü çekmeyen boschmann görmedim.

2. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    içine bakmayla sadece olsa çinlilerde uyandı işlevsiz bir sürü transistör v.b koyuyorlar anfiye önemli olan geröek rms değerleri ve çıkışı çinliler maşallah bol keseden yazıyorlar 2000 watt 5000 watt :) 200rms 300rms ama gel görki ölçülen anfilerin çoğunun çıkışı piyasada test edilenleri kast ediyorum 200 yazmışsa 30-40 300 yazmışsa 40-50 okadar..

o yüzden kaliteli marka alın diyoruz.. çinlilerden iyi mal ithal eden firmalarda var mesela forwell var fena değil oda gerçek değerleri değil ama çok kötüde değil.

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kesinlikle içine bakarak kalitesi belirlenemez ama hani yukarıda bir foto vardı ya, çin işi amfilerin hepsinin içi boş oluyor diye yanlış anlaşılmasın diye böyle iç fotolar ortaya çıktı.
    ama şu da var, amfilerin testi yapılırken de içinin fotosu koyuluyor, yani amfilerin kalitesini belirlemiyor ama yaklaşık gücünü belirliyor diyebiliriz bence.

4. mehmet0606

mehmet0606 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mehmet Özdemir
    Herkeze yorumları için teşekkürler, umarız kullanan ya da kullanacak olan arkadaşlara belki yararlı olabilir

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Eskiden çinliler devasal kasalar yolluyordu havalı ama kasanın yarısından fazlası bom boş oluyordu sonradan millet içini açıp bakmaya başlayınca çinlilerde uyandı artık kasanın içini dolu göstermeye çalışıyorlar ama çoğu şey işlevsiz gösteri yani ordaki dirençler duylar transistörler bobinlerin çoğunun görevi yok maksat dolu görünsün diye koyuyorlar..

buyrun gerçek anfi içi

Audioson giriş sınıfı ve üst sınıf iki anfisinin içi biraz belki fikir verir..

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim jamesona verdiğim paranın en aşağı 10 katı paraya satılan amfi de zaten mükemmel ötesi olmak zorunda, yani yukarıdaki audison amfinin fotosuna bakınca "vay canına" demiyorum çünkü gerçekten aradaki fiyat farkı aşırı diyebileceğimiz kadar fazla.
    bir de deneyim var tabii, ben jameson amfiyi 4-5 yıl kullandım ve gerçekten çok memnun kaldım, müzik sistemine ayıracak 4000-5000tl param olsa jamesonu niye kullanıyım zaten. tabi jamesonun g.kore üretimi olduğunu da hatırlamak lazım, hyundai ile chery arasındaki fark kadar fark olmalı.
    şunu da aktarayım, müzik sistemi konusunda ODTÜ'den akustik hocası Prof.Dr. Mehmet Çalışkan'ın yorumu şöyleydi: "amplifikatörlerin temel yapısı tamamen aynı, aralarında çok az fark var, sizin yerinizde olsam fazla parayı amplifikatör yerine kaliteli hoparlöre verirdim. ucuz amfi kaliteli hoparlörle çok güzel çalabilir" (tam bu cümleyi kurmadı ama bizim sorumuzu bu anlama gelecek şekilde yanıtladı. aradan zaman geçtiği için tam cümleyi hatırlayamıyorum.)

Düzenleyen : yanlayanaccent

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    anfi yapısı aynıdır bu doğru ama yıllar boyunca anfi üreten firmalarda kendini geliştirdi kendine has teknolijiler özellikler geliştirdi yoksa el yapımı kendi aracında kendi anfisini yapıp kullanan insanlar bile varki piyasadaki 5 bin tl lik anfilere taş çıkartır yapdıkları anfiler..

audioson v.b türevi anfiler o kadar pahalı değil sıfır alırsanız tabiki pahalıdır ama ikinci elde o kadar pahalı değil. ben birde jameson gibi markalar için demedim bunu çinmalı garip markalar var onlar için dedim jameson harward bunlar gene kötünün iyisi markalardır yıllardır piyasada varlar artık her kez az çok biliyor ne olduklarını..

ama şuda var piyasa çok büyüdü artık büyük markaları ithal eden firmalar pazarlarını genişletebilmek için alternatif markalarda ithalata başladılar daha ucuz ama kaliteden ödün vermeyen markalar misal şu sıralar favorim maqustic promet group getirtiyor kickerı getirten grup ve mono anfisini bir arkadaşım açıp test edip stress testine sokmuş çok az bir değer veri kaybıyla anfi kağıt üzerindeki verilere çok yakın bir veri elde etmiş.. keza alternatif gene kaliteli markalar var misal jlaudio çok kaliteli bir markadır ve orta sınıf anfileri 300tl civarı yani ortasınıf iki takım comp. kaldırır..

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    katılıyorum, jameson kötünün iyisi.

9. mehmet0606

mehmet0606 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mehmet Özdemir
    Anfinin içindekiler işlevsizdir demek ne kadar doğru olur?
    Yani içine koyuldu ise keza bir görevi vardır söküp attığımızda bir arıza vereceği kaçınılmaz. Bence bir işlevi vardır ancak ne kadar yeterli orası bilinmez.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif

10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    [/QUOTE] Anfinin içindekiler işlevsizdir demek ne kadar doğru olur?
    Yani içine koyuldu ise keza bir görevi vardır söküp attığımızda bir arıza vereceği kaçınılmaz. Bence bir işlevi vardır ancak ne kadar yeterli orası bilinmez.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif[/QUOTE]

çinli üreticlerin bazıları avrupalılar gibi değil izin verilirse her tür üç kağıda kafaları çalışıyor bu konuda çok zekiler tabi hepsini kast etmiyroum gayet kaliteli üreten üreticilerde var.. ben o kadar çok çinden gelen farklı farklı ürünler gördümki içinde sadece işlevsiz konmuş bir sürü kör parçalar olan cihazlar gördüm.. hatta motorsiklet gördüm.. adam motoriklerin içine 4 sigorta koymuş 4 sigortada sadece görüntü kör sigortalar bir bağlantısı yok.. vel hasıl bazı satılan anfilerin sallamasyon olduğu verilerinden belli oluyor kaliteli markaların 2 bin tl ye 3 bin tl ye sattığı değerlerdeki anfileri 100 tl ye satıyorlar hemde aynı değerlerde..

bunun dışında kalitesiz malzemelerden dolayı elektrik kaçakları v.b de cabası ben anlamıyorum zaten vatandaş gidiyor jbl den focalden kickerdan kaliteli kolonlar alıyor bir avuç para sayıp sonra gidiyor çin malı bir anfiye bağlıyor sonra o anfi o güzelim kolonları yakıyor mahvediyor..

Düzenleyen : panzer

11. mehmet0606

mehmet0606 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mehmet Özdemir
    Evet çinlilerden korkulur orası malum, çok parası olmayan ve kendi çapınsa sistem yapacak arkadaşlarda artık bunları göz önünde bulundurmalı, malum ülkemizde o markalara o kadar para verecek bütçeli insan az.

12. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    o yüzden zaten ikinci elde fiyatlar gayet makul bakılabilinir misal 500 tl ye satılan kaliteli bri anfi ikinci elde 200 liraya bulmak mümkün birde kaliteli marka getiren gruplar ikinci kalite ama gene kaliteli ürünler getirtiyorlar fiyatları makul bunlarda alınabilir.. yani körü körüne mal almamak araştırmak lazım.

Bu Sayfayı Paylaş