Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sizce çevirmeye takılır mıyım :)

'Sohbet-2' forumunda Göksenin Arda tarafından 6 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Konuyu açarken düşündüm acaba kim utandıracak beni diye siz utandırdınız :) Şaka bir yana inanın yaz lastiğiyle şu dönemde trafiğe çıkmanın tehlikesinin bilincindeyim fakat finallerim var evim Batıkentte okulum da İncekte Atılım üniversitesindeyim batıkente tam 35 km ve az çok bilirsiniz batıkentten inceke gitmenin zorluğunu sabah sınavım 9.30da benim okula yetişmem ucu ucuna olur otobüsle hatta otobüsü dahi kaçırma ihtimalim var bu yüzden sınavımı riske atamadığımdan dolayı arabayla gitmek zorundayım. Teklifiniz için de çok teşekkür ederim

2. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abi evim Ostimin hemen arka tarafında yarın sabah açıksa bakarım çıkma kış lastiklerine

3. bayramoglu

bayramoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    inş. bulursun kardesim lastiğin hasarı olup olmadığına dikkat etsen yeter iç taraflarına da bak bazıları içten balon yapıyor.

4. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İnşallah uygun bi şey denk gelir abi bakalım cidden bu havalarda yaz lastiğiyle çıkmak sıkıntılı hem kendimin hem de karşımdakinin hayatını riske atıyorum farkındayım

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Al 2 petlas yada starmax kurtul ya.
    250 tl . cikma ile ugrasma.

4 lastik sart degil. Cekerlere gerekir.
    Yavas giderken Durmayacak arac 4 kisliklada durmaz.

6. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ogün abi iyi diyosun hoş diyosun da öğrenci adamım yani gaz parasını bile arkadaşla paylaşıp da okula gidiyoruz ben nasıl vereyim 250 tl ayrıca ailem kışın karda falan arabayı hiç kullanmadığımız için de kış lastiğine sıcak bakmıyolar kışın yatıyo yani araba genelde bu kış işte finallerden dolayı sadece bu havada sürmek zorundayım

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    merhabalar. ticari araçların 1 aralık-1nisan arası kış lastiği takma zorunluluğu vardır kar olsun yada olmasın, takmamanın cezası 580tl gibi bir şeydi herhalde, gelelim ticari olmayan otomobillere, bulunan ilin valiliği tarafından aksini bildirmeyen genelge yayımlanmadıkça kış lastiği takma zorunluluğu yoktur yalnız eğer havada kar-buz varsa ve siz trafikte ilerleyemiyor tehlike oluşturuyorsanız sizin de zorunluluğunuz vardır takmadığınız takdirde ceza yersiniz fakat sizin ceza tutarınız 83tl civarı olur. şahsi tavsiyem bu havalarda Ankara gibi soğuk bir memlekette kış lastiği olmadan trafiğe çıkmamanız. toplu taşıma veya okula yakın bir arkadaşınızda kalmanız çok daha hayırlı olacaktır.

8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    lastiğin yoksa çıkma trafiğe kardeş ne milletin canını nede kendi canını malını tehlikeye atma frene basarsın durmaz Allah korusun birine vurursun kendin zarar görürsün riske gerek yok bin otobüse babalar gibi git gel cezasını yiyim

9. mesut_src

mesut_src Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Mesut Sürücü
    Benim aracım şirket üstüne Kayıtlı ticari geçiyor zorunlu ku hatchback araç

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    kardeşim ne yap söliyim mi.. en azından ön lastiklere kış lastiği tak.. git bi lastikçiye, ver elindeki 2 lastiği, takas yap çıkma veya sıfır lastiklerle.. üzerine koy bi 150-200 lira hem kafan rahat olur, hem kaza riskin biraz azalır

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    .
    kardeşim ne yap söliyim mi.. en azından ön lastiklere kış lastiği tak.. git bi lastikçiye, ver elindeki 2 lastiği, takas yap çıkma veya sıfır lastiklerle.. üzerine koy bi 150-200 lira hem kafan rahat olur, hem kaza riskin biraz azalır

al sana bi kaç ilan gösteriyim.. ankaradasın heralde.. orjinal 14 jant var sanırsam sende

KIŞ LASTİĞİ 185-60-14 PİRELLİ WİNTER.CARVİNG AZ KULLANLMIŞTIR.. - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 195930250

bu adamın başka ilanında da lastik var.. 2 tane bulursun

185 55 14 kışlık tek lastik eşi yok - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 190451087

al bak pirelli 100 e kapatırsın 2 sini

Sıfır ve İkinci El Jant & Lastik Lastik İlanları, Lastik Fiyatları sahibinden.com'da

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Ocak 2015
  12. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kardeş çok haklısın bugün sabah heryer kar içindeydi batıkent metroya kadar arabayla gittim baktım araba en ufak frende yalpalıyo habire pati çekiyo azıcık gazda bile ben de kalktım dediğin gibi akköprünün ordan otobüse yetiştim bindim gittim sınava da yetiştim iyi ki de arabayla çıkmamışım incek tarafları falan fenaydı

13. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Koray abi en güzeli senin dediğini yapmak gibi görünüyo kafama da yattı bende 2 tane yazlık lastik var kullanmıyorum duruyo öyle götürüp lastikçiye vercem iki tane çıkma kış lastiğiyle takas yapmasını söyleyecem üstüne de artık 80 falan bi şey ister heralde onu da veririm aileden de destek alıp .Sağolasın abi tavsiyen için ;)

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    ne demek kardeşim, devir ekonomi devri öğrenci bütçesiyle geçinmesini bilirim :D gösterdiğim ilanlara da bi göz at istersen

15. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aynen Koray abim öğrenci bütçesiyle geçinmek cidden sıkıntılı artık harçlıklardan falan halledecem :) Abi baktım attığın ilk iki ilandaki pirelliler gayet iyi önce lastikçiye zaten dediğim lastiklerimi satmaya götürcem eğer orda uygun bi şey varsa direk takas yapar üstünü tamamlarım yoksa da ilanları değerlendiririm

16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    polis ceza yazarmı acaba diye yola çıkmak çok aykırı bir davranış bence kafaya takmayın bu iş böyle olmazki:) arabayla çok kısa bir yol gidecekseniz dahi emniyet kemeri bağlıyormusunuz? arabanızda yangın söndürücü varmı? çekme halatı varmı? trafik seti varmı? dönüş kurallarına çok dikkat ederek uyuyormusunuz? bulunduğunuz yerdeki sık geçtiğiniz yollardaki trafik levhalarını ezbere sayabilirmisiniz? kırmızı ışıkta dururken arabanın iki ön tekerleğini beyaz çizgiye koyuyormusunuz? kavşaklara ve trafik ışık ve levhalarına yada yaya geçidinin dibine park ediyormusunuz? peki yaya halde iken kırmızı yaya ışığına denk gelip yeşil yanana kadar bekler misiniz? bunlardan en az birini yoğun trafikli şehir şartlarında yapıyorsunuzdur yani kural çiğniyorsunuzdur demek istiyorum:) niye kar lastiğinden gelecek cezada kaderinize razı gelip karar kıldınızki:)

kar lastiği cezasına neden takılıyorsunuz? demek istediğim kar lastiği yüzünden ya ceza yazılırsa diye düşünenlerin aslında günümüz şartlarındaki şehir trafiğinde bazen istemeden bile trafik kurallarını çiğnediği gerçeği var:)

Eğer kar lastiği kullanacaksanız performans ve yol tutuş için kullanmalısınız yani emniyet için boşverin cezayı, ceza yazmak isteyen polis herşeye yazar, alkollü zil zurna sarhoş şekilde polise yakalanıp yakayı kurtaran arkadaşım var onun bir tane bira içmişliği yüzünden ceza yemiş arabası bağlanmış kardeşi var. Malesef Türkiye gerçekleri bunlar

Aslında acı gerçekler demeyelim biz ona bu doğal birşey, bir büyüğümün bu konuda görüşü şu şekilde; eğerki polis asker kamu görevlisi her kanunu herkese uygulayıp göz açtırmasa herkese en ufak bir suçtan ceza yazsa bu olay halkın nefes alamadan yaşaması demektir kısa sürede isyan çıkacaktır yada bunu uygulaması zaten maddi imkanlar açısından zordur herkese ceza yazmaya görevli gerekir, o yüzden bazı kanunlar uygulama esnasına gelince aslında amaç olarak caydırıcı niteliktedir yani polis her gördüğü kişiye ceza yazmaz ceza yiyenler malesef bir nevi kader kurbanıdır topluma örnek olması amacını taşıyan numunelik kişilerdir.

Trafik polisine yolda denk gelirseniz onunda bir anne babadan gelme olup aile ve çocuk sahibi etten kemikten insan olduğunu unutmayın normal birisiymiş gibi komşunuz yada saygı sevgi duyduğunuz bir dostunuzmuş gibi davranın, polisle tatlı dille konuşarak pekçok konuda anlaşabilir suçluymuş gibi hissetsenizde sadece iyi temennileri ve öğütleri alarak cezasız problemsiz yolunuza devam edebilirsiniz. Ondan sonra ne yapabileceklerinizi düşünürsünüz. Otomobil ve ehliyet sahibi olup yola çıktığınızda zaten tonlarca sorumluluk sahibisiniz, her kurala uyarak yolunuzda arabanızla ilerlediğinizi düşünürken birisi gelip size vurabilir ve bir bakarsınız ki tamamen haksızsınız ve kanun çiğnemiş duruma düşmüşsünüz, bu sadece yanlış zamanda yanlış yerde olmak gibidir onun haricinde bazen kaza yada ceza göz göre göre gelir, bacanağın oğlu fiat uno marka aracına 12 tane arkadaşını üst üste bindirip jandarmaya yakalanmıştı sonuç olarak 7 kişi arabadan indirilmiş ve yoluna şimdi devam edebilirsin denilmiş ceza almamıştı.

Bu yazdıklarım tıpkı benimde sahibi olduğum gibi, trafikte zaten dikkat çekmeyen bir kırıntı olan küçük sınıf bir binek araç sürücüsü için geçerli. Çoğu kez çevirmelerden pas geçirirler durdurmazlar.

Emniyet kemerini ufacık bir çarpmada ön göğüse çarpıp yaralanmamak için takın, kış lastiğinide kışın karlı yolda kaymamak için kullanın:) örnekler çoğaltılabilir, sonunda mutlu olacaksınız:)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Ocak 2015

Bu Sayfayı Paylaş