Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Siz Nasıl İsterdiniz

'Sohbet' forumunda GRAFTT tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Davtor sana katılıyorum
    kaporta sacıince olmasına rağmen bu kadarfazla ağır olmasının sebebişase olmalı

2. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    belki yanlış düşünüyorum ama yinede paylaşmak istediğm.insan hayatında kaç kere ölümcül kaza yaparki 1 veya bilemedin 2. onuda yaptıktan sonra ya ölürsün yada artık adam gibi kullanmaya başlamıssındır.geri kalan kazalar ise ufak tefek tıklamalar dokunmalar olabılır.İşte bu aşamada da hyundai insanlarda kötü izlenim bırakıyor.
    Örnek 1-,Hanım sağolsunbirkaç ay önce bi dogana arkadan tıkladı .doganın sadace arka tampon dustu.Bizim kaput şişti panjur kırıldı , kaput kilidini üzerinde oldugu demır motora doru eğildi.farın birininde kulakları kırıldı.
    Örnek 2-Bi Getz gördüm broadway e söfor kapısından çarpmıstı getzdekı hasar benım aractakı kadardı ve radyotorde delınmıtı .cekıcı ıle goturduler.Broadwat ın ıse sadece sofor kapısının sacı gocmustu.
    Örnek 3-Golf 5 ın arkasından carpan Era gördüm inanın golf de hıc bısey yoktu ama Era dağılmıştı.
    Bu anlattıklarımı goren ınsanlar Hyundai nin sasenin kalın oldugunu,Kabın butunlugunun bozulmamasına dıkkat edıldıgını dusunmezler.Amma dandık mıs der gecerler.Ayrıca muhendisler karsı tarafın can guvenlıgını dusunerek ınce kullanmıslardır a da katılmıyorum.Once sen kendı aracındakı bı dusun de ondan sonra karsıdakıler gelsin.Mercedes i BMW yi yapanlar bunu akıl edememıs olamazlar.Ayrıca forumda gordum , aracın en zayıf yerı onudur yok arkasıdır demısler.buna da katılmıyorum.Onu zayıf olacak arkası zayıf olacak e neresı saglam olacak bu meretın .ben gıdıpte yan yan carpmayacam ya kımseye...Neyse cok cene caldık . Kısacası az yaksın cok kacsın , parcası ucuz olsun ,arabasız olmaz ama olursada cok para vermem ,yada kendımı toplayıp iyi bişey alayım dıyenler hyundai ii araba.Çok şükür ayagımızı yerden kesıyo...

3. Cengiz Yüksel

Alınan Beğeniler:
    1
    hyundai de küçük kazalarda kaporta çok hasar görüyor katılıyorum. benim arabam 2005 model. o kadar dikkat etmeme rağmen kapılarında nokta nokta küçük darbeler var. bunlar otoparkta olanlar. meselaarkadaşımın 2001 opel astra nın kaporta o kadar güzel ki nerdeyse hiçkapı darbesigörünmüyor.arabamı satarsam bu sebepten opel alıcam :)

4. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    burada başbakanın konvoyunda bir polis aracına (era), koruma aracı 140 -150 gibi bir hızla çarptı. bunun üzerine era'da önündeki araca çaptı. era'nın burnu ve arkası yok oldu. Fakat şoför kapısı ve diğer ön kapı rahatlıkla açılıyordu. koltuklar , direksiyon, konsol, kısacası aracın binici mahalli bütünlüğü yerindeydi. Uzun lafın kısası: kaza anında araca ne olduğu umurumda değil; beni korusun yeter, ve benim gördüğüm en ağır kazalı Era bunu yapmıştı. Testlerde izlenilen aracın ne kadar hasar aldığı değil içindeki sürücüyü ne kadar koruyabildiğidir.

5. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    arkadaşlar iyi bir konuya değindiniz,eskiden araçların hepsi tam şasenin üzerine otururdu,hatta beğenmediğimiz anadollarda bile tam şase vardı,araçlar kaza yapsa bile akordion gibi olmazdı,otomotiv sektörü önce maliyeti düşürmek için tam şaseden yarım şaseye geçti,sonra ondanda vazgeçtiler,şuan istisnaların haricinde araçların kasaları direkt yürüyen aksamın üzerinde duruyor(elbette saç kalınlığı çok önemli inkar etmemek lazım)bu durumda araç önden de ,arkadanda darbe alınca şase olmayınca hem manevi hemde maddi ağır kayıplar verdiriyor.selamlar

6. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dediğinize katılıyorum ,ancak burada ki cogu ınsan butcelerı cok genıs olmayankesımden, atıyorum,opelin fren balatasına 100 TLvermektense 60 hyundain kine veririm ,ford 130kr yakacaksa ben 100kr yakarım gibi düsünen ınsanlarız cogumuz.Ama diğer aracları bı tampon catlagı ıle atlatacagı kazalardaben kabut duzelttıreceksem 2 -3 senede bı kapılarımdakı vuruk kapı ızlerı canımı sıkıp onlar macunlattıracaksam getırıdıgını goturdu demektır.

7. Cengiz Yüksel

Alınan Beğeniler:
    1
    bence ucuz servis bakım fiyatları ve ucuz yedek parça fiyatlarıyukarıda yazdığınız eksileri toplamdafazlasıyla karşılıyor.

8. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    emre bey;ben herhalde tam anlamıyla ifade edemedim kendimi,ben (x)markası veya(y)markası,ayrıca bütçe olayını demek istemedim,buradaki konu hyundailerin ağırlığının nereden geldiğiydi.?bazı kardeşlerim şaseden kaynaklandığı yönünde bilgilerini beyan ettiler(saygıda duyarım)demek istediğim otomotiv firmaları maliyetten düşmek için şaseyi kaldırmasalardı şuan abartmasız hyundai 200 veya 300 kilo daha ağır olacaktı,bilmem yanılıyormuyum.?

9. yvarol

yvarol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu kaza arabanın çarpış şekline göre hasar dagılımı olur bunu şahin dogan hundai gibi kıysalamamak lagzım.
    örnk: 2004 mondeoyla yumurta kasa hundaie çarptık arkadan hundaide hiç birşey yokdu tanponda çizikler sadece mondeo ön darma duman oldu.
    örnk: Kendim opel vectıra gt le golfe vurdum arkadan golfde çizik bile yoktu opel paramparça oldu.

diyecegim kaza arkadan vuran herzamn fazla hasar alır. Ben de 3 ay oluyo era aldım o kadar avrupa araabaya bindim araç sürerken zevk aldıgım tek araba diyebilirim. Hele ki türkiye şartların da binilebilinecek tek araba bile diye bilirim parçası ucuz bakımları ucuz ve arza vermeyen daha ne olsun demii...

10. kurtuluş

kurtuluş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet araçlarımızın ağır oldukları su götürmez, bence bunda en büyük etken şasilerin kore malzemesi oluşudur diye düşünüyorum çünki bildiğim kadarı ile hyundai ağır sanayi işide yapıyor ve ham maddeleri düpe düz çelik keza mekanik parçalarda aynen öyle.yol tutuşa gelince bir arkadaşın söylediği gibi tamamen mühendislik yani ince hesap ve pahalı malzeme&işçilik.

11. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum...yüksek hızlarda olmadıkça yani şehiriçinde olabilecek kazalarda durum böyle..ve başka bir arkadaş daha yazmıştı aracın sağlamlığı oluşan hasarla değil içindekileri korumasıyla ölçülür..ona da ayrıca katılıyorum

12. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Her iki araç ta yola tam oturmuyor. sebebi süspansiyon sisteminin yumuşak olaması,

Ancak milenyumlar , admire den daha atak sebep,
    milenyum ağırlıkları daha hafif.
    Handikap uçak gibi gidiyor durmasını bilmiyor.

Arka kanpana yada ön disklerin güçlenmesi lağzım.
    Helezonların, yumurta kasa gibi sertleşmesi gerekiyro amprtisörlerde biraz daha sportif olmalı,
    Birde şu araçları 3000 den önce 102 hp yi hissettirse !!!!!
    Ay..düşünmek bile istemiyorum..

13. yalnızefe

yalnızefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hyundailerin accent,admira modellerini ikinci el bakarken çok incelemiştim. kapı kapatıldığında tofaşa benzer sac sesi duyuluyor açıkcası bu bile insanı ürkütüyor.sacları çok ince.yine bu forumda bir era kullanıcısı arkadaşın paylaştığı bir yazı vardı arka kapı aralığından taa aracın ön far boşluğu ile aracın önünün göründüğüne dair. paylaşılan örneklerde vuran araç daima daha fazla hasar alır. ama hyundainin bir çok modelinde sacı çok ince. kapı kapanırken bir opel, ww lop diye oturur.

14. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşıma katılıyorumnitekim ben de buna inanıyorum hyundai aralarının özellikle şasisinde ağır ve sağlam malzeme kullanıyorukapıların kapandığında gelen ses o kadar da önemli değil bemim için nitekim alman araçlarında kapılar kapanırken genellikle tok bir ses gelir bu onların kullandıkları tarz e teknik olabilir ama uzak doğulu markaların kapılarından de birbirlerine benzer sesler gelir bu da onların tarzıdır bu durumu aracın sağlamlığına bağlamakçok saçmaben şahsen öyle kapıyı kapatınca çok kaba ses çıkmasını sevmiyorum ben bizzat opel vectrayı pert etmiş biri olarak o kaputtan kapıdan çıkan kaba seslerle hiç alakası olmadığını gördüm 50-60 gibi hızlarda kamyona yandan çarptım o koskoca ön bir anda kayboldu hafif yaralarla kazayı atlattım ama enteresan olan o düşük hızda o kadar hasar almasıydı ben hyundai ile de kaza yaptım sonuç olarak şunu söyleyebilirim o sesler aldatıcı teknik veriler önemli.
    Düzenleyen : Davtor

15. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yav karpuz değil bu :) sesinden anlayasınız ...

yaya güvenliğinide göz önüne alın , Coşkun abimizi sıkıştıran araç ve kendi arabası ezilmeseydi o gün ciddi şekilde yaralanabilirdi ...

sac sizi korumaz , önemli olan içindeki barlardır ...
    hiç bmwlerin ön kaputunu yokladınızmı ? sanki bez germişler acayip esnek bir metal kullanılmış , gel gelelimi dördüncü kattan düşen saksı kaputumuzu ezemedi !!!

16. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ktılıyorum ve 4. kattan düşen saksı hangi aracınızın kaputunu ezemedi?

17. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    e-34 kasa bmw 520ia 90 model

18. ogün abi şahsen ben süpansiyonundna menunum yola oturmaması derken savrulduğunu yada havalandığını görmedim( ben kendim kullanımda 190 KM hz gördüm buna dayanarak diyorum,babam 220 ye geldi) düşük devirdeki hızlanamsıda iyide ama bzm araclar 3500 devirden sonra acılıyor abi senin şu 102 HP olayını hyundai bu arabalarda 5.viteste uygulaşaymış güzel olurmuştu 5.vites 2000 devir ve altnda resmn arac gitmiyor basıyorsunda gitmiyor anca sana 5.viteste 3000 devirden sonra ataklık veriyor

yine söyülüyorum ben abi admire olsn era olsun yumurta olsun milenyum bu araclar kadar sağlam bir araba değil narin araba sert kullanıma gelmiyor altı alçak yere bu kötü yanı iyi yanı varmı var performansına ve tpine diyecek sözüm yok okadar....
    Düzenleyen : Doganyanmis

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getz arabam 1155 kg hadi 5 kg içindeki ıvır zuvur olsun diyecem ama gözlük ve ıslak mendilde o kadar ağırlık yapmaz gibi... Getz 1.4 full+full modeli hadi fazladan şeyleri olduğu için enfazla olsunda 1050 kg olsun. Ama 100 kg ağırlıkta yabana atılır gibi değil. Yanlış hatırlamıyorsam bir ara zamandan yana imkanım olduğu için araba programlarını çok izler ve hiç bir oto dergisini kaçırmadan alırdım. Araba için her 100 kg ağırlığın yakıtta + olarak %10 etkisi olduğunu değinilmişti...

İş yerinde bugün yine mühabbeti oldu, babamın arkadaşları arasında benim araba aldığımı yeni öğrenmişler. Soru sordular ne arabasın nedir ne değildir diye, benimde büyük araba sevdiğimi bildikleri için baba dostlarım, yavv kuş gibi hafif kedi kulağı kadar küçük arabayı ne diye aldın diye gülüyorlardı. Küçük müçük babamın Astrayla arasında 3 hp far var 0-100 km hızlanmaları aynı ve + 80 kg benim arabam daha ağır diyince, Adamlar gülmekten patlayacaktı.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley23.gif İçine taşmı doldurdunda o kadar ağır vs diyince muayene hazırlığı için servisten verilen kağıdı gösterince bu seferde yanlıştır diye gülmeye başladılar. Ahh şu baba dostları olmasa katakulleye getirip sizden iddaya girip kapardım yemeği ama neyse.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley15.gif

Yani arkadaşlar Hyundai arabasını bilmeyenler hakikattende çok şaşırıyorlar. Bende bilmesem bende çok şaşırır ve güzel espiridir diye gülerdim. Buradaki Amaçtaki kavram kötülemek yada art niyetli bir yaklaşım değildir asla. Ben ve birçok Hyundai kullanıcısıda aynı düşünce içinde olduğunu sanıyorum...

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    erkan abi haklısın..getiz start otom 1230kg..birde start bu..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Bu Sayfayı Paylaş