19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

siyah duman

'Getz Forum - Club' forumunda trklli tarafından 1 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Dostum merhaba, bu kırmızıyla işaretlenen bölümde arabanın basınca iyi gidiyor kısmı malesef farkedemediğim bir yanlışmış. Uzun uğraşlar sonucu iyi bir usta buldum ve adam arabamdaki sorunu 10 dakikada halletti.

Sorun turboyu besleyen hortumun takılı olduğu yanılmıyorsam metal bir borunun tıkalı olmasından kaynaklanmış. Yani turbo beslenemediğinden çalışmıyormuş ve aracım kara düzen dizel performansında aylarca çalıştı. Ama inanın ki kaç ustaya gösterdiysem hepsi farklı bir şey söyledi. Üstelik makineye bağlattığımızda çıkan arıza kodu da EGR valfini işaret ediyordu.

Sonuç olarak turboyu sökmeye kalkan tamir etmeye kalkani, turbo valfini değiştirelim diyen, egere valfini değiştirelim ancak o zaman anlarız diyen tüm ustalara rağmen sorunumu çözen ustanın önünde saygıyla eğildim. diğerleri göz kararı bakarken o usta önce motorun koruma kapağını söktü. Helal olsun adama ne diyeyim.

Siyah duman atma olayı da buna bağlıymış, çünkü araç 1800 devirden 3000 devire ivmelenene kadar ciddi efor sarfediyordu ve bu aralıkta bazen ciddi duman atıyordu. Ha, şimdi de duman var ancak arabayı şahlandırırken o kadar da olur diyebileceğim bir duman atma durumu. Eklemeden geçemeyeceğim allah kimseyi turbosuz araçla uzun yolda rampalarla terbiye etmesin. çok zordu o günler. Şimdi getzimle sadece 4 ve 5. vitesler arasında geziniyorum.

mutlu son.:RpS_rolleyes:

2. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Dostum merhaba, bu kırmızıyla işaretlenen bölümde arabanın basınca iyi gidiyor kısmı malesef farkedemediğim bir yanlışmış. Uzun uğraşlar sonucu iyi bir usta buldum ve adam arabamdaki sorunu 10 dakikada halletti.

Sorun turboyu besleyen hortumun takılı olduğu yanılmıyorsam metal bir borunun tıkalı olmasından kaynaklanmış. Yani turbo beslenemediğinden çalışmıyormuş ve aracım kara düzen dizel performansında aylarca çalıştı. Ama inanın ki kaç ustaya gösterdiysem hepsi farklı bir şey söyledi. Üstelik makineye bağlattığımızda çıkan arıza kodu da EGR valfini işaret ediyordu.

Sonuç olarak turboyu sökmeye kalkan tamir etmeye kalkani, turbo valfini değiştirelim diyen, egere valfini değiştirelim ancak o zaman anlarız diyen tüm ustalara rağmen sorunumu çözen ustanın önünde saygıyla eğildim. diğerleri göz kararı bakarken o usta önce motorun koruma kapağını söktü. Helal olsun adama ne diyeyim.

Siyah duman atma olayı da buna bağlıymış, çünkü araç 1800 devirden 3000 devire ivmelenene kadar ciddi efor sarfediyordu ve bu aralıkta bazen ciddi duman atıyordu. Ha, şimdi de duman var ancak arabayı şahlandırırken o kadar da olur diyebileceğim bir duman atma durumu. Eklemeden geçemeyeceğim allah kimseyi turbosuz araçla uzun yolda rampalarla terbiye etmesin. çok zordu o günler. Şimdi getzimle sadece 4 ve 5. vitesler arasında geziniyorum.

mutlu son.:RpS_rolleyes:

3. muratgyte

muratgyte Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Artık Yok
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    merhaba bahsettiğinmiz borunun resmini çekip paylaşabilir misiniz?
    benim aracım da 2500 dd den sonra duman atıyor.
    sökebileceğim birşeyse ben de temizlemek istiyorum.
    Teşekkürler.

4. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Merhaba, kardeş fotoğrafını çekebileceğim bir boru değil. Ayrıca motorun plastik koruma kapağı sökülüyor, çeşitli lastik hortumlar var onlardan bir tanesinin takıldığı kısa bir metal boru var o boru tıkalıydı. 2500 den sonra dip gazlarda bazen bende de duman atma durumu oluyor ancak önemli olan çekiş probleminin olup olmadığı. Çekiş problemin varsa bunun turboyla bağlantısı olabilir(turbo, hortum vs.). Bu siyah duman atma olayında bir diğer sebep ise motorun çeşitli bölümlerindeki kurum birikme durumu. Araç az yaksın diye düşük devirde kullanmak da buna sebep olabiliyor. Ben zaman zaman aracı 10-15 dk 3000 devir üstü kullanarak biraz olsun aracın motorunu açmaya gayret ediyorum. hatta bu işlemi yaptıktan sonra aracın daha atikleştiğini farkediyorum. bir de yakıtı sürekli kaliteli kullanmak şart, sonuçta dizel araç kullanıyoruz. Selamlar...

5. muratgyte

muratgyte Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Artık Yok
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Çekişte sorun yok o zaman sorun da yok demekki.
    Dediğin gibi olabilir, eskiden nasıl yakıt alındı bilmiyorum, ben alalı 5 bin km yaptım hep Opetten Eurodiesel aldım.
    Muhtemelen yakıttan olabilir.
    Dediğin gibi biraz açmam gerekebilir.
    Teşekkürler.

6. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    2011 dizel getz aracımın duman attığının farkındaydım geçen gün egzoz emisyonunu yaptırdığımda değerler yüksek çıktı sebebi nedir şimdiden teşekkürler

Bu Sayfayı Paylaş