19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

siyah duman

'Getz Forum - Club' forumunda trklli tarafından 1 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocam blow of degılde ben turbo tımer taktırmak ıstıyorum bunun montajı nerde yapılır bılgın varmı blow u taktırdıgın yer falan bılgı alabılırmısın..

2. serkan82

serkan82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    blow offu taktırdıgım yerde monte edıyor takıyor hks turbo tımer 50-600 lıra felan bılgın olsun ama sart yanı takılması gerek turbonun uzun omurlu olması ıcın

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ebaydan getırtıyorum 20 dolar . montajı kolay ama cesaret yok.

Düzenleyen : coolsnake

5. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    nerde taktırdıgın yer gıdıp goruısme ımaknım olur ıstanbuldaysa

Düzenleyen : coolsnake

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dizel Araçlarda Bogaz Kelebegi , Vakum Yoktur.. O Yüzden Turbo Sürekli Döner.. Tam Bir Boşaltım Yapamaz.. Turbo Dizel Araçlara Blow-Off Takma Sebebi Sadece Sestir Başka Hiçbir İşe Yaramaz + Zarar Verir.... Turbo Dizel Araçlar Zaten Turbo Bakımından Saglıklıdır...
    Yukardaki Yazdıklarıma Nazaran Turbonun Gecikmesini Saglar Yani - Performans...
    Blow Off Kullananların Motorunun Etrafına Baktınızmı Hiç ? Yag İçindedir Her Üflediginde Yag Fışkırtır.. Bu Sebeple Motorda Yag Azaltması Yapar...

7. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    selam arkadaşlar getz 1.5 vgt aracımla bir buçuk ay kadar önce ufak bir kaza yaptım. yeşilde geçerken era'nın biri geldi arka tampondan beni yakaladı. sonra tampon söküldü serviste ve ben aracı bir kaç gün bu haliyle kullandım. ancak bir gün bir dipgaz verdiğimde farketim ki arkayı siyah duman götürüyor. o güne kadar bunu görmemiş omam ilginçti ya da o kazayla bir bağlantısı olabilir mi bilemiyorum.

yaptığım araştırmalar sonucu forumlarda sıkıntının enjektör, mazot pompası ve egr valfinden kaynaklanabileceği yazılmış. ancak benim servis de yakıt filtresini değiştirelim abi diyor. ben de kurum bağlamış olma ihtimaline yönelik bosch servisinin önerisiyle uzun yola çıkarken geçen hafta system clean diye bir katkıdan koydurttum. aracın çekişinde artış oldu ancak siyah dumanın azalmasına rağmen yok olmadığını görüyorum. ayrıca enjektör arızasında bildiğim kadarıyla sürekli siyah duman olması gerekiyor, mazot pompası arızası olsa araçta teklemeler ve çekişten düşmeler olması gerekiyor. ancak benim araçta basınca gayet iyi gidiyor ama dip gazda 3000 devire doğru duman atıyor. bu arada araçı ilk aldığımda motor arıza lambasının arada bir yandığı ama servise gösterildiği bana söylenmişti ve bir sorun görünmüyordu. lamba bende de bir kez yandı servise gösterdim arıza görünmüyor dedi. bunun da egr ile bağlantısı olabilir mi acaba? bu konuda önerisi olan varsa bilgisini rica ediyorum. yakıt filtresini haybeden değiştirmek istemem açıkçası.

bu arada servisteki ustanın siyah duman atma durumunu öncelikle mazot filtresiyle ilişkilendirmesi doğru mudur ki? cavaplarınızı bekliyorum. saygılar.

8. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mazot filtresi ile ilişkilendirmesi bence doğal. lastiklerden yada jant kapaklarından da siyah duman atar diyebilirdi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif şaka bir yana. bendede siyah duman sorunu var. geçenlerde map sensörünü temizlediler. bayaa bi azalttı dumanı. fakat bugünlerde gene eskisi gibi boşta gaza sonuna kadar basınca siyah duman atıyor. bıraktım artık kendi haline. daha öncesinde enjektörlerde bakımdan geçmişti dumanda değişiklik olmadı.

9. tamerx27

tamerx27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tamer KANALICI
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    arkadaşlar bizim starexte duman atmıyor hem boşta hem ayagım deprajda hem vitesde denedim tık yok devir 4500 dayanaıyor ama hiç siyah duman yokhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif motor sogukken de sıcakkende denedim hiç siyah duman yok hatta anaryada bile kökledim tık yokhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifatması lazımmı inanmadık gittigimiz yerde hem anarya hem hemde ileri dogru giderken bagajı açıp egsoza baktık ama gram siyah duman yokhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifdizel araçlar duman atmazmı

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Duman Atmayan Dizel Araç Olmaz

11. tamerx27

tamerx27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tamer KANALICI
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    ee peki nasıl attıracaz biz duman yav bir türlü attıramadık anaryada bile denedik

12. terzakli56

terzakli56 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

hocam bi bakın yakıtı yuksek mi fabrika verilerine göre yüksekse eğer arabayı bi servise götürün başınıza dert olmasın sonra dizel araçlarda bildiğim kadarıyla ilk çalıştırmada bile siyah duman atıyor ama sonradan kesilir bu servise götürmede fayda var....

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yüksek Devirlerde Ve Ani Yüklenmelerde Duman Atması Gerekir

14. tamerx27

tamerx27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tamer KANALICI
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    olmazsa servisin yolu gözüktü demek

15. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    aracımın çekişiyle ilgili bir problem yok yakıtı da gayet normal şu an şehir içi 4.8 gösteriyor. en son uzun yola çıkarken bir katkı kullandım mazota 50 liraya kıydımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif sonra çekişte bariz düzelme farkettim. siyah dumanda azalma var ançak dipgazda arkada duman görünce tedirgin oluyorum. bu egr sistemini bedavadan bi temizletebilirsem benden keyiflisi yok da dur bakalımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif şu an kendi imkanlarımla temizleyebilirmiyim diye araştırmalar içerisindeyimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley23.gif

16. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA

kırmızı ile işaretledıgım sorunu cevabını verebılecek olan varmı?

17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçen hafta egzoscuya gittim. Egzos kafası taktırmak için. Siyah dumanı farketti. Tanıdık ustaydı. Müsadenle katalizörü kontrol edebilirmiyim dedi. Baktı artık işlev görmüyor dedi. Çok aşırı olmamakla beraber siyah duman atıyordu. 300 tl ye alman malı çakmasıyla değiştirdim. Çekiş arttı ses azaldı siyah duman neredeyse yok artık.

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aslında Çekişin Düşmesi Lazımdı :) Çekiş Artsın Diye Katalizör İptali Yaparlar Genelde.

Dizel Araba Bu Dipgazlarda Siyah Duman Atar .

19. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ersin katalizörün bir tarafından bakılınca diğer tarafı görünmüyordu. araç 135 binde. aracı şu yaz döneminde abimde kullanıyor.Ben değiştiğimi sonradan söyledim. 2 gün sonra o da farketti çekişin arttığını.

20. muratgyte

muratgyte Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Artık Yok
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bende de 2006 VGT CRDİ Getz var, ben de gaza kökleyince aynadan siyah dumanı görüyorum...
    bence normal,
    sıfır aldığım Connectimi de ilk aldığımdan beri kökleyince aynadan siyah dumanı görüyorum.
    3000 devire kadar siyah duman yok ama 3000 üstü duman atıyor, bu da normaldir sanırım.

Bu Sayfayı Paylaş