Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sıvı sistem lpg fiyatları hakkında

'LPG Sistemleri' forumunda Ali Gök 89 tarafından 10 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    burada dikkati fiyata değil tekonoloji farkına verin.neticede tğm araçlarda sübaplar yine çelik fakat katılaşan euro emisyon kuralları hafif alaşımları çoğaltıyor yani euro 5 ve 6 motorların bir çoğunda magnezyum alaşım miktarı fazla.bu nedenle fakirde kalan benzin ayarı bozuk arabada sübap eritir.bu sistemde temel argüman soğuk lpgnin yanma odasını serinletmesidir.benzine göre düzenlenmiş bir motora lpg elbette bir miktar zarar verir.fakat iyi montajlanmış bir kitle bu zarar kulak arkası edilecek seviyede kalır.1,4 8 valf 77hp sohc motorlu fire motorlu albea taksiler en iyi örnektir.motoru 400.000km devirmiş lpgli albea gördüm.accent gördüm.

Son düzenleme: 12 Aralık 2015
    Muzzyy bunu beğendi.
  2. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    5 derece ile 90 derece arasında değişecek LPG sıcaklığı, içerdeki patlamaları soğutacak etkiyi gösterir mi? gösterirse ne kadar gösterir?

sıvıdan gaza geçişte (yani sizin sistemde) faz değişikliği sırasında bir ısı enerjisi durumu olur bu da doğru ama ne kadar enerji gerekli?

LPG gazı zaten 5-6 bar basıncın altında hopp gaz faza geçer, gaz faza geçmek için çok büyük bir enerjiye ihtiyaç duymuyor.

ve tüm bu detaylara net bilimsel bir cevap ne kit üreticilerinde nede bilimsel bir makalede ben tatmin edici bir yazı duymadım görmedim okumadım.

LPG ayarı ile az çok uğraşan biri olarak sıvı sistemin MPI - çok nokta enjeksiyonlu araçtaki olası faydalarından biri şudur, arabanın LPG sisteminde çalışması çok çok daha stabil olacaktır.

LPG gazı, klasik elektronik sistemlerde (gaz fazlı olan) basınç ve sıcaklık dalgalanmalarıyla çalışıyor, benzinde aslında böyle ama benzindeki dalgalanma devede kulak.

LPG deki bu dalgalanma, LPG ayarında da dalgalanmaya sebep oluyor, örneğin araba ilk çalıştırdınız, aylardan aralık.

hem soğuk havanın etkisi ile gaz basıncı yüksek oluyor, hemde soğuk ve sıcak gaz arasında yoğunluk anlamında yani gaz miktarı anlamında fark oluyor.

Bu fark bazı araçlarda sorunlara sebep oluyor, soğukken düzgün çalışmama, benzinden gaza geçişte sarsılma vs. vs.

tüm bu sorunlar için mekanik montaj kurallarına uygulması, enjeksiyon bağlantılarının çalışma sırasına uygun olması, LPG kitinin OBD destekli olması gibi gibi çözümler mevcut.

bunun dışında, performansı iyi olması, motoru koruması, subaplara zarar vermemesi gibi iddialar, hiç bir şekilde ispatlanmış değil.

bunu üretmek bir üretici için çok kolay.

bir araba alırsın, önce gaz fazlı kit montajı yaparsın, wideband eksoz gaz analiz cihazı ve EGT - eksoz gazı sıcaklığı sensörü ile birlikte, tam gaz da - open loop ve yarım gazda - closed loop, AFR ve eksoz gazı sıcaklığı ilişkisini ve bunun benzine kıyasını bir güzel gösterirsin. bunu dinamometre üzerinde yapar ve güç farkınıda gösterirsin.

daha sonrada sıvı fazlı bir kit montajı yaparsın aynı araca, gene wideband ve EGT göstergesi ile, aynı AFR de , farkları , gaz fazlı sisteme göre güç farkını bir güzel gösterirsin.

Kimse ağzını açıp laf da edemez.

Ama yukarıdaki gibi kontrollü bir deney yapmaz sadece pazarlama amaçlı ifadelerle sıvı fazlı kit pazarlanırsa, bende buna inanamıyorum açıkçası. Yukarıda yazdığım deneyin maliyeti, her sene ayırdıkları reklam bütçelerinin 1000 de 1 i kadar olur en fazla :)

Murat bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    @maycicek nerede öyle afr baglayıp ayar yapacak montaj yapacak delikanlı servis? Kitler obd desteği sayesinde ayakta duruyor malesef yoksa piyasa kasap dolu. Araç rolantide titremiyor ise ve gidiyorsa ayar tamam diyorlar. Zengi fakir fark etmiyor çoğuna

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    %100 katılıyorum.maalesef ben brcden çok çektim.firma çok ilgilendi merkezden mühendis bile geldi ama çözüm bulamadılar.benzinde yağ gibi giden araba lpgde dur kalkta stop ediyordu.hele klima açılınca iş çığırından çıkıyordu.düzeltmediler bir türlü. üst devirlerde sıkıntı yoktu.bu ustanın işçiliğinden memnun kaldım kablo izolasyonu güzeldi.ekler lehimlendi .aracın rölantisi güzel.bakıp göreceğim.

Bu Sayfayı Paylaş