Merhaba arkadaşlar. Aracım 2011 model i20 troy dohc mode 1.2 benzinli. Aracimi yeni aldim araniza Yeni katıldım. Aracimin orjinalde sis farı yok. Sis fari taktirmak istiyorum. Sinyal kolunda sis modu var ama dugme cevirilmiyor. Acaba sis fari takarken sinyal kolunuda mi değiştirmek gerekiyor. Bir de sis fari olarak hangi marka taktirmaliyim. Degerli önerilerinizi bekliyorum.hayirli pazarlar. SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben getz için n11 üzerinden orjinal sis farı ve sis anahtarı alıp monte ettirmiştim. sizde n11 veya çeşitli siteler üzerinden orjinal/yan sanayii sis farı alıp, sanayii de işinin ehli bir elektrik ustasına monte ettirebilirsiniz. sinyal kolu üzerinde ki sis lambası simgesi muhtemelen arka sis'e aittir. kısa far konumunda çevrilmesi mümkündür. ön sisler için ayrıyeten bir anahtar montajı veya sinyal kolu değişimi gerekebilir.
Merhabalar.kumandada arka sisler icin ayri onler icin ayri cevirme butonu var.galiba yeni kola gerek yok.ama orjinal sis lambasini Hyundai servisinde taktirsam cok mu pahali olur acaba? SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sis farı kolu çalışır durumdadır ama farlar açık değilken çeviremezsin. farları aç sis farı düğmesini çalıştır. i20 troy da sadece arka sisler var onlarda çalışıyor. taktırmak istersen sadece farları alıp elektrikçiye taktırabilrsin. ek bir düğme eklenmiyor. orjinal sis farı kolu ile hem arka hem ön sis farları yanabiliyor. ben taktırdım.
Selamlar.cevabiniz için teşekkür ederim.bugun Hyundai yetkili servisini aradim bu konu icin.biz takmiyoruz dedi o riski almiyoruz dedi. Biseyi bozuyomus dedi tam anlamadim.sadece kol 450 tl gibi bise dedi. Siz disarida yaptirabilirsiniz ama ben yapmıyorum cinku garanti veremiyorum dedi.bi parcayi mi ne bozuyormus. Siz nasil yaptiniz orjinal tesisatlami yaptiniz arka sisleremi bagladiniz? SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam arabanız hayırlı olsun , sizin i20 makyajlı kasa öncesi model galiba , sis delikleri kapalı vaziyetteyse tamponu kestirecen , sisleri hem netten hem de servisten alabilirsin ancak servisin hem stok durumu , hem fiyat ve işçilik durumu dışarıyı hayli hayli geçer , hayati bir şey olmadığından aksesuar grubuna girdiğinden dışarıda yaptırmanızı tavsiye ederim. Koldan , bizim makyajlı kasada yüzüğü çevirip bıraktın mı arka sis yanıyor , sizin kolda böyle bir fonksiyon yoksa müstakil buton koydurmanız gerekebilr.
Çok teşekkürler hocam. İ 20 troy 2011 hocam.evet sis far yerleri kapali. Kolda yuzuk var cevirince arka sisler yanio hocam. Servis montaj yapmio sadece sis lambalarini satiyor. Riske girmiyoruz dedi.tesisat degisiyor dedi. Arka sislere baglamiyoruz dedi. benimki full olan model sanirim.aynalarda elektrikli SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arka sisler zaten çalışır durumdaydı. elektrikçi arka sis tesisatına ekleme yaptı sigorta falan ekledi. evet arka sislerle birlikte çalışıyor. https://hizliresim.com/aYsnKx
Oooo cok hos durmus hocam arabanın görüntüsü degismis resmen SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Siz dışarıda daha uyguna parça + işçilik yaptırabilirsiniz , arka sisleri yakan sistem aynen önleri de idare eder , bazan inandırıcılıklarını desteklemek için servis elemanları , böyle şunu yaparsak şuradan arıza açıyor falan gibi gerekçeler kullanırlar sen boş ver servisi .
elektrikçi sis deliklerini matkapla delip çıkarıyor sonra bağlıyor. aksesuarcıda gördüm tesadüfen sisleri geçtimiz ayda 130 tl ye aldım ikisini. elektrikçi de 100 tl ye yaptı montajı güzel duruyor tavsiye ederim.
Sigortayi nereye takiyor hocam.tesisatin uzerinemi SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyi almışsınız sisleri ,sizinki de hayrlı olsun , bizim orta kasa ledsiz 400-500 , ledli 1000 tl üstü teki , sizinkiler küçük dairesel .