Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sıfır Km i30 düşünüyorum..

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda cadiguzel tarafından 8 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    İşte tam bir ön yargı

1-niye spor dizel araba kullanılmaz?

2-nasıl km'si var?yani diyelim 100.000kmden sonra araç kullanılmaz halemi geliyor masrafmı açıyor?

2. Mustafa Yilmaz

Mustafa Yilmaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bak spor araba tam bi performans için benzinli

dizel arabalar 100000 den sonra sorun çıkarır tabi bu şans işidir ama ben dizel alırsam era alırım i30 almam

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben bu fikrinize katılmıyorum, bence spor tipi olan hatcback araçlarda gayet güzel bir şekilde dizel kullanılabilir. bence dizelin tek avantajı ekonomisi değil ilk kalkış anında olmasa da ara hızlanmalarındaki atikliği. bu özelliği çok hoşuma gidiyor gaza basıyosun koltuğa yapıştırıyor. benzinli de biçok araç kullandım ama bu ara hızlanma tadını veren benzinli araç 2,5 v6 motor bi araçtan aşağı olmuyor o da 4000 devir üstünde kullanırsan. ayrıca belli bi km si vardır derken düşük km yi kastediyorsanız taksicileri size örnek olarak gösterebilirim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    aslında param olsa i30 otom.dizel alırım hiç düşünmeden https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. Mustafa Yilmaz

Alınan Beğeniler:
    1
    taksiciler hep aynı araç kullanmıyor farkedersen 2 3 senede bir araç tazeliyorlar bu işi yapan tanıdıklarım var birebir onlardan dinledim

6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    tabiki bizim kadar uzun süre kullanamıyorlar araçlarını ama demek istediğim yeni nesil dizeller uzun km ler yapabilir https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Aracınız hayırlı olsun. Benim hayalimde ya honda civic yada seat leon almak var. İ30 da güzel araç fakat Civic ve leon a aşığım çok seviyorummhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Tamamen tahminle konuşuyorsunuz 100.000de hiç bir dizel sorun çıkartmaz!Taksilerde 400.000kmde taş gibi dizel eraları görmüyormusunuz bensattığımda 90.000i geçmişti halen pırıl pırıl duruyordu araç,sattığıma pişman oldum o arabadaki performansa hastayımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

Yeni nesil bir dizele binmediğiniz belli oluyor eğer binseydiniz böyle konuşmazdın her yönüyle benzinliden üstündür Eski diesel araçları artık kafalardan silelim onlar mazide kaldı

9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dizellere turbo uygulaması daha fazla avantaj sağlar,  sıkıştırma oranları yüksektir.  dizelin torku benzinliyi neredeyse ikiye katlar,  chip tuning için dizel daha uygundur. hem gazı kökleyip hem de az yakan bir araç benzinli olamaz.

yukarıdaki yazdıklarıma itiraz eden yoksa, dizelin spor araçlara uygun olmadığını nasıl savunacaksınız?

10. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklısın abi ama sıfır araba alıp sattınmı zaten kafadan 5000 tl zarardasın hatta yeri geliyor 6000 7000 lira bile zarar edebiliyosunn

11. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    şu an 1 yaşında eralar kaç para acaaba, sizin yaklaşıma göre 15.000tl olması lazım, lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim
    5-6bin zarar edebilmeniz için aracın %70-80ini kadarkredi almanız ve bu krediyi 4-5 yılda ödemeniz gerekir, böylece fazladan 5-6 bin faiz öder, aracı aldığınız liste fiyatına bile satsanız 5-6 bin zarar edersiniz,

12. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam o zaman gel ben sana arabamı geçen sene aldığım liste fiyatından satayım..ben bi sürü araba aldım sattım sıfır araba her zaman 5000 tl zarar ettirir siz internetteki ilanlara bakıp hiç aldanmayın.asıl fiyatlar oto pazarlarında.sen şimdi aracını atıyorum 25000 e aldın 1 sene sonra 20000 e satamazsın....

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    amacım tartışmak değil, arabamı satmak hiç değil,
    ancak sizin dediğiniz biraz abartılı, mutlaka sıfır araç alanların bir miktar zararı olur, ikinci el alanlarında olur, çünkü kullanırsın, eskir, değeri düşer,
    sizin dediğinize göre 8-10 senelik araçlar 3-5 bintl ye satılması gerekir,
    1 yılda 5 bin değer kaybederse 10 yılda ne kadar değer kaybedecek,
    avrupada, amerikada 10 yıllık arabalar motorsiklet fiyatına (çin malı olanlar) satılıyor, ama türkiyede altın mübarek, bence ikinci el sıfırdan pahalı ülkemizde,

14. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    honda crv 1900 küsür motorlu arazi aracı CRV ş.içi ş.dışı klima sürekli açık ve araç daha sıfır olmasına rağmen 1000 km de ortalama 8.1 litre yakıt yaktı. 1.3 accent klima açıkken bundan fazla yakıyor. araç benzinli.
    Düzenleyen : Truva

15. Mustafa Yilmaz

Alınan Beğeniler:
    1
    valla spor tipi arabalarda dizel istemem tabi bu benim düşüncem dizele karşıyım eğer bir gün dizel alıcaksam bu sadece hyundai accent era olur başka hiçbir dizel araç almam

16. cadiguzel

cadiguzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

hocam ben bu yazdıgına karsıyım , evet benzınlıler dızellere gore performanslı olabılır , ama yenı teknolojı turbo şarjlı dızellerı de gormezden gelemeyiz.Zatensubaru impreza , honda nın spor modelleri, mitsubushi evo gibi performans araclarının ozellıkle benzınlı gamları var.

audi Almanyadakı yarıslarda , dizel aracla yarısıyor mesela. Önyargılı bakmamak lazım.

Bu arada i30 u aldık arkadaslar , i30 Mode paket, 16" celık jantlı. Gayet sportif ve agresif bir araç.

Yalnız gaza dokundugunuzda, ıslık gibi ınceden bır ses gelıyor. galerınden alırken de duyuldugu ıcın satıcı bı sey demedıgınden normal olarak algıladım. Bu normal olan bır ses mı? yoksa bı servıse gostermek gerekır mı.. diğer accent era aracımda buna benzer bır ses bulunmamakta.

17. ahmetva

ahmetva Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet 15.800 e aldım 10 aylık era... çizik bile yok

18. cadiguzel

cadiguzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

kac km de, benzınlı mı dızel mı , buyuk ıhtımal abs olmayan start versıyonudur..

ben 2007 de Abs li team era yı anahtar teslım 28.750 vermıstım , kredı ıle toplam malıyetı 32.000 TL ye falan geldi,

17.500 km de bugun satsam 22 bın anca verırler belki , arkadasların dedıklerı yanlıs degıl ama hyundaı ye ozel bı sey de oldugunu dusunmuyorum. Hangı arabayı alırsanız alın , plaka takıldıgı anda cıddı tutarlarda deger kaybettıgı bır gercektır. Bunu tartısma halıne getırmek bence gereksızdir.

19. Misafir

Misafir Guest

Bildiğim kadarıyla 2. el ve performans konusuna bir açıklık getireyim...

Son 2 senede 5. sıfır araca binen ve bunun dördünü satan biri olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum sıfır araç 2. el'e düştüğünde en az %20 değer kaybediyor, bunun sebebi'de sıfır araçta ödenen ÖTV'nin 2. sahibi tarafından ödenmeye gerek kalmamasıdır, daha sonrakiher yıl içinbu rakam1000TL ile 1500TL arasında düşüyor, yani 25.000TL'ye aldığınız araca plakayı taktığınız anda aracın değeri 20.000TL, eğer bir sonraki sene satarsanız 19.000TL, bu böyle devam edip gidiyor ve belirli biryaşa gelince duruyor, 2. el durumu bu...

Gelelim performans konusuna, her iki yakıt türünü kullanan motorun kendine göre avantajları var, dizel motorun avantajı genelde ilk 100 - 120 km içindedir, benzinli motor ise 120'lerden sonra avantaja geçer, bu olayın sebebi dizel motorların devir çevirememesidir, yani dizel motor kastırsanız 5.000 devir çevirir ve biter ama benzinli motoru 20.000 devire kadar çevirebilirsiniz bu durumda dizel motorun eli ayağı bağlanır kalır, sonuç olarak günümüz dizel motorları daha ataktır ama uzuna gelmez...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

20. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıfır km bir araba aldığın zaman,5bini kafadan silcen.
    ben aldım 22000 e 2 sene sonra 16bine zor alıcı buluyordum.era çıktı +kriz derken 13bine düştü aracım.
    ama 2. elde zarar etmessiniz.
    admireden önce 2. el broadway almıştım,1991 model.5200 alıp 6500 e sattık.ki ben bu arabayı 1 sene kullandım.ertesi sene hyundai mızı aldık.
    Gelelim dizel araba meselesine.benzinli bi araç dizele kafa bile tutamaz.
    1)az yakıyor.2)mazot ucuz.3)uzun ömürlü.
    100.000 sorun falan çıkartmaz,eski olsun yeni olsun.
    her dizel en az 500bin gider.

Bu Sayfayı Paylaş