Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sıfır Era 15 dakikada servislik oldu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Nerkanzo tarafından 28 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sonunda aracımı servisten teslim aldım. 15 dakikada arıza göstergesi yanan ve 1 saatte servislik olan Accent Era Yeni Select 1.4 Otomatik yeni arıcımı şanzımanı değiştirildikten sonra teslim aldım.

Teslim almadan önce test sürüşü yaptım. Sorunsuz çalışıyor; biraz moralimiz düzeldi. Umarım sorun tamamen çözülmüştür, bir daha şanzıman sorunuyla karşılaşmam.

Bu arada, bu süreçte görüş ve önerileriyle bana yardımcı olan tüm forum üyelerine de teşşekkür ediyorum...

Şimdi aracı tanıma vakti...

Dün kitapçığını karıştırırken, ilk 2 bin kilometrede 88 kilometreyi aşmayın yaşıyordu. Bir de yine bu süre içerisinde ani hızlanma ve durmadan da kaçınılması öneriliyor. İlginç...

Otomatik araçlara özgü bir durum herhalde...

2. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Hayırlısı olsun arkadaşım. İnşallah bu son sorununuz olur.

3. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Birde şunu da belirtmek istiyorum. Hyundai araçlarında elektrik morot şanzıman arızası hor kullanılmadıktan sonra çok sık yaşanmaz. İçiniz raht olsun.

4. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kitapçıkta yazanlar gayet normal.otomatik araba için değil manuellerdede yazar.

5. Nuri Öztürk

Nuri Öztürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayırlı olsun inşallah bir daha karşılaşmazsınız

6. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı olsun otomatik şanzıman başta üzdü seni bundan sonra üzceğini zannetmiyorum güle güle kullanın.

7. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tüm iyi dilekler için teşekkürler.

Şimdi merak ettiğim bir konu da yakıtla ilgili...

İlk kez otomatik vites araç kullanacağım. Eskiden beri otomatik vitesli araçlar fazla yakar diye bir inanış var.

Bir de geçenlerde yine forumda okumuştum, bazı üyeler "Era'lar 10 bin kilometreye gelene kadar biraz fazla yakıyor, sonra düşüyor" şeklinde yazmıştı...

Bu konuda da düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

8. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    teknik özelliklere bakarsan çok yaktığını görürsün. bunun en büyük etkeni 4 vites i olması. ş.dışı neysede ş.içi çok yakar.

9. burakaydin41

burakaydin41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    keske aracını otomatık 1.6 alsaydın 1.4 otomatık ıcın kasan bıraz buyuk ve ses cok verır ıcerı

10. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bende de ERA 1,4 otm var. 100-120 km hızla otobanda 6,5 litre (97 oktan) yaktı.........

11. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Otomatik araçlar manuel araçların 100 km deki değerlerinden ortalama 1.5-2 Lt fazla yakar örn:1.4 Era Manuel 100 Km de 7.5 Lt. yakıyorsa sizin araç 9.5 yakar.Getz deki motorun aynısı era 1.4 de mevcut era getze göre daha ağır bi araç vede sedan kasa 1.4 motor bu aracı tam randımanlı çekceğine inanmıyorum çeker fakat çok yüksek devirlerde kullanmak lazım buda otomatikman yakıtı artırıyor otomatik vites oluncada dahada devirli kullanmak gerekirki çeksin o yüzden yakıt tüketimi fazla oluyor era 1.4 lerin keşke 1.6 alsaydınız.

12. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yoo otomatık araclara ozgu bırsey degıl tum araclara ozgu kuraldır o bence uymalısın aracanın uzun zaman sana fayda gostermesı acısından ayrıca bu pıstonlar v segmantlar ıcın yerıne otuurmaı yer etmesı acısından bı durumdur fazla farklı ıvmelenmelerle kullanırsan pıstonların laskalasır.

13. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım yaşadığın talihsizlikten dolayı üzüldüm ilk yazdığınızdan beri takip ediyorum.siz bakmayın herkes birşey söyleyecektir niye onu aldın bunu alsaydın yok o araba şöyledir yok burasında bu var tarzında.sizin içinize siniyorsa işinizi görüyorsa kimseye kulak asmayın ister istemez psikolojik olarak etkilenir ve aracınızda kusur ararsınız.inanın eğer başka bir marka bir araç alsaydınız belkide aynı sorunu onda da yaşayabilirdiniz.dert etmeyin aracınızın keyfini çıkartın.
    sorunuzun cevabına gelince otomatik vitesli araçlar fabrika verilerinden biraz fazla yakar ama öyle 2 litre felan kadar da değildir.bu birazda sizin kullanmanızla alakalı.ne yani koskoca bir marka bir araç yapacak ve çekmeyen motor koyacak.emin olun onlarca binlerce mühendis o kasaya o motorun ne şartlarda uygun olduğunu onlarca kez test etmişlerdir.

aktif forumlar dilerim.

14. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Henüz yakıt hesaplaması yapmadım ama ilk çıplak gözlemim biraz fazla yaktığı konusunda. Ama bundan önce kullandığım 99 Clio HB 1.4 düz vitesliydi ve araç 980 kiloydu. Era ise hem otomatik hem de yaklaşık 200 kilo daha ağır. Bu fazlalık da her halde buradan kaynaklanıyor. Bir de motor henüz yeni.

Sormak istediğim bir iki nokta daha var. Örneğin, aracı servisten aldıktan sonra yine benzin almak için bir Opet bayisine girdim. Pompacı arkadaş "şehir içinde kullanırken 95 kullanmanız yeterli, şehirlerarası yola çıkacaksanız 97 alın" dedi. Bu doğru mu ve 95'le 97 arasında nasıl farklılıklar var?

İkincisi, vites topuzunda sol yanda bir basma düğmesi var. Vites değiştirirken, bu düğmeye basarak mı değiştirmem gerekiyor. Kitapçığın henüz o bölümünü okuyamadım. Basmadan da vitesler değişiyor. Bunun şanzıman açısından yaratacağı durumlar neler olabilir?

15. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada, aracın çekişiyle ilgili önemli bir tereddüt yaratacak durum tespit etmedim, çekiş açısından ilk izlenimlerim olumlu. (100'ün üzerine çıkarak henüz bir test gerçekleştirmedim. Bu nedenle bu noktaya rezerv koyarak yazıyorum)

Ses konusuna gelince, bütün camlar kapalıyken içeri ne trafik ne de motor sesi gelmiyor desem abartmamış olurum sanırım. Belki de ençok hoşuma giden özelliği bu ses yalıtımı oldu.

16. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,
    Otomatik vites hatası nedeniyle yaşadıklarınızdan bende üzüntü duydum. Geçmiş olsun diyor ve arabanızı artık sorunsuz kullanmanızı diliyorum. Malesef yaşadıklarınız Hyundai'ye göre basit bir hata kodu ve istatiksel veri ama bize göre hayal kırıklığı ve ağır bir kandırılmışlık duygusu.

Bence otomatik vites ve motor olarak ekonomik bir seçim yapmışsınız. 1.6 L lik modelle aralarında performans açısından çok fazla fark yok, arabanız 1155 kg. Saniyelik hızlanma verileri (0-100 km/saat) ve son hız değerleri 1.6L lik motorla çok da farklı değil. Bir arkadaşımızın forumda yazdığı gibi herkesin fikirleri kendisi için en doğru. Arabanızı iyi günlerde kullanın ve ufak tefek sorunları dert etmeyin. Çünkü bu sorunlar her arabada var.

Benim de 1 ay önce aldığım 1.4 DOHC 2009 Getz otomatik arabam var, 1400 km yidoldurdu, şimdiye kadar 4 depo benzin aldım. Gözlediklerim şunlar;

1. Yakıt sarfiyatı trafik, yol durumu ve kullanım tarzı ile alakalı amadüşünüldüğü gibi fazla değil. Zaten düz yolda 80-90 km/saat hızlarında manuel vitesle neredeyse aynı. Ayrıca sarfiyat kullandıkça azalıyor. %60 şehir dışı ve %40 şehir içi kullanımım standart. İlk depoda 7.8 L/100km daha sonra 7.5 ve sonra 7.1 değerlerini yakaladım. 90 km/saat hızı hiç geçmedim, ani kalkışlar yapmadım ve vitesleri 2500-3000 devirde değişmesini sağladım. Bunu devir fazla yükselmeden ayağımı gazdan hafifçe çekerekgerçekleştirdim (ama 2000 devirin altına düşmeyin). Bununla beraber arabayı hızlandırarak üst viteslere bir an önce geçmek için gaza yavaş yavaş yüklendim

2. Vites topuzunun yanındaki düğme overdrive (OD) düğmesi. Devrede tutmanız (göstergede sarı OD ışığının yanmaması lazım) yakıt ekonomisi için tavsiye edilir ve arabanız 4 vitesli olarak çalışır. Devreden çıkardığınızda yani lamba yandığında arabanız 3 vitesli hale gelir ve daha yüksek devirlerde vites değiştirir. Sportif kullanmak ve ani hızlanmak istiyorsanız, OD'yi devreden çıkarın ancak daha fazla yakıt harcarsınız. Ben kendimi sınamak için bilgisayar ekranında seçeneği (L/km ve toplam km) moduna ayarlıyorum, yokuşlarda, ani hızlanmalarda ve rölantide ne kadar yakıt harcadığımı gösteriyor ve öğretiyor. Özellikle depoyu tekrar doldurduğunuzda trip düğmesine basarak lokal km ve sarfiyatı sıfırladığınızda kullanım tarzınız doğrudan yansıyacağından bu anları kaçırmamanızı öneririm.

3. Forumda 95-98 oktan tartışması çok yapıldı, bu oktan sayısı arabanızın sıkıştırma oranı ve gücü ile ilgili. Motorunuz için en doğrusu 95 oktandır, nerede kullanırsanız kullanın. Pompacı bunu bilemez. Motorunuz 95 oktan kurşunsuz benzine göre ayarlanmıştır. Fiyatı aynı bile olsa (şimdi öyle) 97 veya 98 oktan kullanmayın.

4. Otomatik vitesle ilgili dikkat etmeniz gereken kurallar da var, en önemlilerini aşağıda sıraladım. Siz daha fazlasını el kitabından öğrenebilirsiniz.
    -Çoğu kez D yeterli bir konumdur, sürüş sırasında değiştirilmemesi uygun olur ama çok dik yokuşlarda otomatik vitesin sadece ilk 2 vitesinin kullanıldığı 2 konumu ve çok daha dik yokuşlarda da sadece 1.vitesin kullanıldığı L konumunun kullanılması tavsiye ediliyor. Motor freni için bu viteslerin kullanılması pek önerilmiyor (manuel viteste 150 km/saat hızda 5. vitesten 2.vitese takılmaması gibi).
    -Yokuş aşağı asla ve asla boş vites olan N konumunun kullanılmaması gerekiyor.
    - Araba tamamen durmadan P veya R konumlarına geçilmemesi gerekiyor.
    -

Manuel vitesten sonra sol ayak ve sağ el ister istemez daha önce alıştığı hareketleri uyguluyor ama zamanla alışırsınız. Ben şu an hem manuel hem de otomatik vitesli araçlarımı karıştırmadan (!) kullanıyorum. İyi akşamlar.

17. Misafir

Misafir Guest

Sn Tanyol emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

18. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    7.5 Lt. değer şehir içindemi elde ettiniz ?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

19. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyi Akşamlar Çoşkun Bey,
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aranıza katılalı 1 ay olmadı ama forum içeriklerini hemen hemen her gün okuyor ve özellikle yorumlarınızdan çok faydalanıyorum. Forumun en önemli katkısı bilginin yanı sıra gerçek durumları ve geçmiş tecrübeleri aktarmasıdır. Saygılarımla..

20. Nerkanzo

Nerkanzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Üzüntümü paylaştığınız ve ayrıntılı olarak verdiğiniz bu harika bilgiler için çok teşekkürler. Emin olun benim için çok yararlı oldu. Zihnimdeki birçok soru işaretini giderdiniz...

Bu Sayfayı Paylaş