Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sıfır araçlarda 1000 km - 2500 km Bakımı varmı ?

'İ20 Forum - Club' forumunda kursat52 tarafından 19 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    PERİYODİK bakım diye birşey var, 10 bin 15 bin km, bu bakımlara götürünce zaten araç ömrünün sonuna kadar dayanabiliyor.

Önal bey zaten sıfır araba aldı, 1500-2000 kmde götürmem diyor ki bence de haklıdır.

Erdem bey bence araçların fabrikadan çıkarken geçirdiği testleri hafife alıyorsunuz,

ayrıca mühendislik diye birşey var, sizin aklınızdan bir cümle olarak geçen ihtimalleri kalite bölümleri bir ömür gibi yaşıyor.

Önal bunu beğendi.
  2. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hocam zaten sıfir araba alınınca 10.000 km veya yıllık bakım dışında bakıma gidilmez ve küçük ististinalar dışında talihsiz bişi olmaz. Sizin bahsettiginiz konu sıfır araba alma mantığına uygun değil.

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Önal bunu beğendi.
  3. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    En baba markaların, üreticilerin binlerce, onbinlerce aracı belli parçalardaki hatalı üretim veya kronik problemler nedeniyle geri çağırması da sıfır araba alma mantığına uygun mu? O mühendisler mühendis değil mi? O araçlar çok ciddi dediğiniz testlerden geçmedi mi?
    Ben forum dediğimiz yerlerin amacının fikir alış-verişi olduğunu düşünürdüm. "Ben haklıyım" "hayır ben haklıyım, çünkü mantıklıyım" kavgası için değil. Her hyundai servisi bunu yapmıyor. Yani "marka kendi aracına güvenmiyor" diye bir düşünce de yanlış. İlk mesajımda yazdığım gibi zaten bu servisin kalite algısını yükselterek müşteri bağlama stratejisi olabilir ama kullanıcı için faydalıdır bence. İsteyen servis yapar, isyemeyen yapmaz. İsteyen kullanıcı aracını götürür, istemeyen götürmez. Mecburi ve ücretli bir bakım değil. Götürmeyince araç garantiden de çıkmıyor. Marka ne kadar iyi olursa olsun, araba ne kadar pahalı olursa olsun, her aracı tek tek 3000 km de test etseler - ki etmiyorlar "Güven kontrole mani değildir". Ben götürdüm, neler yaptıklarını yazmıştım önceki mesajımda. "her 3 binde bir ücretsiz kontrol var getir" deseler ben götürürüm. İstemeyen de götürmez. Bu kadar basit.

mekanic bunu beğendi.
  4. mekanic

mekanic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    erdem izin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    yok ben hafife almıyorumda siz kul yapısını fazla abartıyorsunuz galiba. şahsi fikrim benim herzaman sağlamcı olmakta fayda var.

SaMeTT ve Hakan07 bunu beğendi.
  5. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Ben şunu anlatamadım veya anlamadım.Aracı 3000 km bakıma götürdüğünüzde yağı suyu veya kendiniz çalışıp çalışmayacagıni anlayabilceginiz düğmelerinin dışında neyi test ediyorlar. Araçta kronik bir sıkıntı var ise zaten onu da tespit edemeyecekler. O tür sıkıntılar zaten istisna ve 5 bin 10 bin km kullanım sonrası ögrenilmekte ve emin olun siz 3 bin km bakimina götürdüğünüzde onu da anlamayacaklar. Burda konu 3 bin km bakiminin sanki 10 bin bakimi gibi elzem ve periyodik bir bakim gibi anlaşilmasini önlemek. Araciniz zaten garantili isterseniz her 1000 km de bile servise götürebilirsiniz onlar da yagina suyuna bakar.

Önal bunu beğendi.
  6. mekanic

mekanic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    erdem izin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    samet bey ben kimsenin sıfır araç alıpta kendisinin kontrol ettiğini sanmıyorum özellikle kimsenin tekerleri söküpte balatalara baktığını hiç düşünmüyorum. mantığımız aynı açıkca aracım sıfır nasıl olsa diye kimse kendisi kontrol etmez. ilgili kaliteli bayii ilk 3000 km de gel kontrol edelim der. tabi yine size kalmış bi mecburiyeti yok denildiği gibi garantiyi felan etkilemez.

SaMeTT bunu beğendi.
  7. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Şahsi olarak sıfır aldığım araci 5 bin km sürekli dinler ve incelerdim. Güzel bir fikir alışverişi oldu. Karşılıklı birşeyler öğrendik. Kazasız belasız servissiz günler dilerim

mekanic bunu beğendi.
  8. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bir kaç güne bulunduğum ile kar yağıcağı belirtildi haberlerde bende motorun soğutma suyuna baktım birde baktım deponun en dibinde 2 parmak kadar kalmış.. kullanma kılavuzunda bu suyun 1 yıl yeteceği tarzı bir şey yazıyordu ama araç daha 4 aylık sizce normalmi ?

Bu Sayfayı Paylaş