Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Shell mi Opet mi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hasancinar1 tarafından 23 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    o kadar farketmesi mümkün değil. başka kriterlerde etkilemiş olmalı.

2. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Shell her zaman diğerlerinden iyidir bunu da ben her platformda paylaşırım deneyenler sizin gibi farkı görüyor. Shell yakıt konusunda lider.Aynı zamanda hizmet konusunda da. Shell Club Smart Card edinmenizi tavsiye ederim.

Düzenleyen : Burak Kumpas

3. hangisi AXESS e chip para veriyorsa o en iyisihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. Hafizs

Hafizs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ne gibi kriterler mesela.

5. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    katkısız shell tabiki

6. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    Yaptığınız hesaba göre shell kullanmak po ya göre %20 net tasarruf sağlamış. bu bana çok büyük bir rakam geldiği için başka kriterlerin etkilemiş olabileceğini söylüyorum. onlar neler olabilir bilemiyorum, neticede aracı siz kullanıyorsunuz belki siz bilebilirsiniz. yada yorumlayabilecek ustalar olabilir. elbette shell kalitelidir. po ya göre yakıt tasarrufuda sağlar. ancak ben bu kadar farkedeceğini sanmıyorum. %2-5 arası olabilir. fazlasından bahsediyorsak başka yerde aramak lazım diye düşünüyorum...

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ya bu coca cola pepsiden daha iyi ya da pepsi cocacoladan daha iyi demek gibi saçma birşey. hangisi daha ucuzsa gidin ordan alın. en klasik örneklerdendir coca ve pepsi örnegi. deneklere markası belli olmayan içecekk verirler ve marka tahmini isterler ama cocacolacı olanlar pepsi ile cocacolanın tadını ayırt edemezler. aynı burda oldugu gibi bazı markaların diğerlerinden daha iyi oldugunu idda edenler de depolarında ki benzinin markasını bilmezlerse aynı netice cıkacaktır.30 yıldır petrol işleten dedem var. petrol ofiside işlettiler british petrolda. önemli olan yakıtı aldıgınız bayinin tankerinin, depolarının ve pompalarının iyi durumda olmaları.

8. hasancinar1

hasancinar1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Zaten Hepsi Aynı Biz Burda Ucuzluk İçin Değil Kim Hangi İstasyondan Alıyor Onu Öğrenmek için Bu konuyu Açtım saçma olmayan bi konu açda biz sana yorum yapalım

Düzenleyen : hasancinar1

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Sidik mi yarıstırıyoruz forumda, yok sen konu ac felan https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif... Senle cocukca diyologlara girmeyecem (!)
    Ben yukarıda yazıyı shell ya da opet daha iyi diyenler için yazdım. Shell in digerlerinden daha kaliteli olduguna dair bilimsel bir ispat yok (!)https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley21.gif psikolojik bir olay.

10. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Lütfen polemiğe girip forumu kirletmeyelimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

11. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA

gereksiz yere tartışmaya gerek yok arkadaşlar... ayrıca üslubumuzada dikkat edelim... daha uygun kelimeler seçmeliyiz...

Düzenleyen : erkancakan82

12. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şhell po dan kesinlikle kalitelidir senelerdir po sinden benzin alıyordummm yaklaşık 2 aydır şhell den alıyorum benzini gerçekden fark var psikolojik felan değil bazı arkadaşlar tutturmuşlar psikolojik felaann

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ben neden farksız oldugunu daha önce bir kaç defa acıkladım. Turkiye de shell ya da opet kendi benzin üretmiyor. aynı rafineriden cıkan benzin hepsi. içine katılan katkı maddelerininde üreticileri aynı. bu işin formulu aynı (!) burda su benzin diğer benzinden daha iyi demek mercedes mercedesten daha iyi demek gibi (!) formuller aynı. aynı rafineriden cıkıyor. aynı hammaden işleniyorlar, aynı asamalardan gecip aynı musluktan cıkıyorlar. x firması onu kendi deposunu dolduruyor, y firmasıada kendi deposuna koyuyor ve x ve y de marka oluyor. Burda bir markanın iyi ya da kötü olması kesinlikle bayinin tankerinin, depolarının ve pompalarının temizl olmasıyla alakalı.

inanmıyorsanız gidin farklı marka benzinleri plastik siselere koydurun ve bakın ne farkı war görürün.

Not: 95 oktan + katkılı ürünlerde içlerinie koyulan temzileyeci ya da diger katkı maddeleri benzinin standartını değiştiriyor. o konuda hangi katkılı benzin daha iyi ya da katkılı benzin gercekten faydalı ve iyi midir bilmiyorum. ama bir cok abimize göre bosa para vermek oluyor. forumda katkılı benzinle ilgili çok konu var.

14. Misafir

Misafir Guest

Biraz daha sakin olalım arkadaşlar, misafirlerimize mahcup duruma düşmeyelim, ayrıca sitemizi takip eden bayanlar'da var, lütfen ifadelerimizde daha dikkatli olalım....Teşekkürler

15. Blackpearl

Blackpearl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben kendi aracıma eurodiesel kullanıyorum.Tercihim shell den yana opetdenhayatımda 1 kere falan aldığım için yorum yapamıcam bp ve shell derim. bu arada bp ninyakıtı shell'e nazaran daha ince olduğu için az km yaparsın.Bnm ilk tercihim shell tabi :)

16. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tam tersi bp nin ultimate dizel i shell v-power a göre daha kalındır. bunu aracı sıkıştırdığında dikiz aynanıza bakarsanız bp kullandığınızda attığınız kısa süreli koyu dumandan anlayabilirsiniz. 5 yıldır bp kullanıyorum arada başka markalarında aldım en uzun km yi bp ile gidiyorum.

17. Misafir

Misafir Guest

aldığım günden beri bir ekre bile opet'ten şaşmadım herkese de tavsiye ederim( yanlız bu söylediğim benzin için geçerlidir ;) )

18. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence de shell,tamamen kendi vfikrim elimde somut belge ve bilgi yok.

Bu Sayfayı Paylaş