Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Seyir halindeyken el freni çekilirse

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Tolga58 tarafından 28 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Triger yok demedim ki

2. XPROSIIII

XPROSIIII Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cxa TERRP
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben 10 sene önce arabayı ilk aldığım günlerde el freni çekili iken çalıştırıp ve şehirde uzunca bir yol da gitmiştim 3 km filan.. durana kadar da anlamamıştım. Şimdi diyeceksiniz ki mal mısın çekili olunca ya hiç ilerlemez ya da gazı zorlarsan yavaş ilerler diye.. evet zaten zor ilerliyordu ama benim daha ilk arabam ve arabanın dilinden anlamıyorum yani o zaman yokuş çıkar gibi zorlandığını anlayamıyordum. Peki ne oldu? tekerler aşırı ısındı hatta sürtünmenin etkisiyle hafif duman yanık kokusu vardı. Aşınma da olmuş olabilir ama sonuçta soğumaya bırakıp sonra normal kullanmaya devam ettim. 10 yıldır kullanıyorum işte, motorla ilgili başka arızalar oldu onlar yapıldı ama bu fren olayıyla ilgili başkaca sorun yaşamadım. Ama alışkanlık olmuş: araç kullanırken sürekli elim el frenine gidiyor , çekil olmamasına rağmen düğmesine basıp oynuyorum. Tik haline gelmiş, sanırım bu yaşadığım el freni hadisesinin etkisi de olabilir, sürekli çekili mi diye kontrole tme ihtiyacı.. ama ilginçtir ki düğmesiyle oynamama rağmen seyahat halinde hiç el freni çekmem, yani kullanmam. Ani fren yapma durumunda iş işten geçince neden kullanmadım diye hayıflanırım. heuheuh

3. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ani fren durumunda frene abanıp sürekli vites düşürüp motor frenini devreye almak daha iyi sonuçlar verebilir

Bu Sayfayı Paylaş