10 kasım LPG KABLO

Seyir halindeyken el freni çekilirse

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Tolga58 tarafından 28 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar çok merak ettiğim bi soru bu. El freni seyir halindeyken çekilirse teknik bir arıza olacağını düşünüyorum ama bunların neler olabileceğini bilmiyorum. Bu yüzden konuyu buraya açtım. Uzun zamandır öğrenmek istediğim bi soru bu yardımcı olursanız sevinirim

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bilerek mi çekiliyor yoksa çekili mi unutulmuş?

bilerek çekilirse araba arkadan kayar, tecrübesi olmayanlar yoldan çıkıp takla atabilir, düşük hızlarda ve trafik olmayan bir yerde deneyebilirsiniz, ama trafikte denemeyin derim,
    araçta ise el freni halatları ve balataları zarar görebilir, ayarı bozulabilir

3. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bilerek çekilirse. Tamamdır. Bu kadar zararı olduğunu bilmiyodum. Peki el freni çekilmiş olarak unutulursa ?

Düzenleyen : bymühendis

4. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    o zaman belki yoldan çıkarmaz ama balatalar ısınır ve gereksiz aşınır, el freni zayıflar, ayrıca kampanaya veya diskede zararı olacaktır
    tabi 1 seferle hemen bozulacak değil ama sık sık oynandımı bozulur...

5. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Abi çok saol verdiğin bilgiler için

6. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Ara ara yaptığım bir şey idi tabiki 7yıllık lastikleri değiştirene kadar.
    Uzun süreli yapmıyorum. 10-15 saniye filan. 15-20 kere yapmışımdır böyle.

Yeni lastikler olunca yapamıyorm. hem lastiklere acıyorum hem kaymıyorlar.
    Hevesten yapacaksan ilk önce trafiğe kapalı alanda yap. trafikte yapmanı önermem. ama illa yapacağım dersen kesinlikle araç trafiğinin çok çok az olduğu 5-10dk'ya bir geçen yerlerde yap. öyle vızır vızır arabaların geçtiği yerlerde karşı taraftakilerin de hayatını tehlikeye atarsın. çünkü kontrol etmek zor oluyor. bir de Türkiye yollarının dengesiz yamalar ve çukurlarla bezeli olması bunu etkiliyor. zaten 10-20 kere filan yapıp hevesini aldın mı bir daha yapmıyorsun.

7. mrt561

mrt561 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sağa soloa dönüşlerde çok şahane oluyor fakatbi süre sonra sıkılıyor insan

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    189
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    1 diş çekili bırak ( Allah Korusun ) 15 Km Yol Yap Balata ısınır Ve kampanaya yapışır araç yürümez :)

yolda direk geçmek ön takım ve şanjımana bile zarar verebilir

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Unutulmuşsa zaten kalkış yaparken aracın arkası yere doğru iniyor, gitmiyor veya gitmekte zorlanıyor ki anlamamanız mümkün değil (tabi el freni sağlıklı çalışıyorsa). Hareket halinde çekilirse ise çok değişken var durumu etkileyecek. Yolun bi tarafı ıslak olsa orası kilitler mesela kuru taraf kilitlemez, kilitleyen yöne doğru hayati tehlikesi bol bir spin atarsınız.

10. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    o zaman trafiğin olmadığı bi yerde denemek lazım düşük hızda lastikleri değiştireceğim o yüzden denemek istiyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Geçenlerde birisi diyordu: 'Benim arabada triger yok zincir var rahatlıkla el freni çekebilirim' diyordu ne alakası var anlamadım açıkçası ?

11. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hiçbir ilgisi yok. Kaydırma işini yaparken debriyaja bas veya vitesi boş, seçeceğin yeri kesinlikle trafiğe kapalı olmalı veya trafik yoğunluğu yok denecek kadar az olmalı, zemin stabilize veya ıslak asfalt olursa kayma işi kolaylaşır. Ayrıca el frenini çekerken mutlaka düğmesine basılı tut; istediğin an indirebilirsin böylece. Başlarda da direksyionu düz tut, hakimiyet sağladıktan sonra dönüşleri yaparsın ama ani dönüşlerden de kaçın. Zaten arkayı kilitleyerek yapabileceğin manevranın sınırı bellidir. Tabi geri geri giderken yaparsan başka.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

12. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Trigerle el freninin alakası yok da çekmeye de gerek yok.

13. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Trigersiz araba mı gider??

14. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    bence aracınızı güzel güzel kullanın,hiç gerek yok böyle şeylere.illa ki zarar görecektir aksamlar,Allah korusun kendinize veya başka kişilere zarar verme riski de söz konusu.iyisi mi el frenini gerektiği zamanlarda kullanılması gerektiği gibi kullanalım.tabi ki bu benim görüşüm,yapanların tercihine de saygı duyarım.

15. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    3-5 kere deneyeceksen araca bir zararı olmaz. el freni çekili unutan insana göz doktoruna git derim. göstergede hayvan gibi kırmızı ile yanıyor bir kademe bile çekili olsa. yanık ve fark etmiyorsa araba sürme bilincinde değildir. ehliyeti elinden alınmalı.

ilk önce geniş al. hatta düz yerde dene. yanlış yapma durumunda bir yere çarpmamak için. olayı çözünce zaten zor olmadığını anlarsın.

20-30 ile çekmeye başla. önden çekiş ise çekili iken gaz basabilirsin. ama birden hız düşeceği için bir alt vitese alman lazım. direksiyonda 40-50 gibi denerken hızlı çevirmen lazım.

ben 40-50 ile yapıyordum lastikleri değiştirmeden önce. gayet zevkli ama sıkıyor. çünkü arkadan itişli bir araba, şahin kadar olmuyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif 3-5 kere deneyince bi hevesi kalmıyor. lastikleri değiştirmeye giderken yapayım mı yapmayayım mı dedim. ama yapmadım.

döner içinde iken el frenini asılmadan önce son gaza köklüyorum ve solak olmamın verdiği avantajla birden direksiyon kırıp asılıyorum el frenini. güzelce kaymaya başlıyor. kaymadan önce yolda saçma sapan Türktelekom kapağı gibi tümsek yok mu var mı bak. çarpar arabaya hasar verirsin.

era-euro5

evet dedikleriniz gayet yerinde. biz de arkadaşa trafiğe kapalı alanda yapmasını söylüyoruz. trafiğin su gibi aktığı yerde imkansız zaten.

Düzenleyen : kaan20

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,714
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Her Araçta Triger Vardır.
    Biri Kayışlıdır Biri Zincirlidir.. Sadece Yapı Olarak Farklıdır İşlev Olarak Hiç Bir Farkı Yoktur..

El Freninde Gidince Araç Sesli Uyarı Veriyor ( Starexde Veriyor- H100 TCİ Dada Veriyordu )

El Freni Çekerek Arka Tekerlerin Kitlenmesine Neden Olur.. Önden Çekişli Araçlarda Değilde Arkadan İtişli Araçlarda Diferansiyeli Kitler Ve İlerde Sorun Yaratabilir..

Balata Aşınmasından Tel Uzamasından Kampana Çizilmesinden Başka Bir Sorun Çıkartmaz Diye Düşünüyorum Ama Gereksiz Bir Hareket

17. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    seyir halinde iken el freni çekilmez.spin atmak için belki çekilir.
    frenleriniz patlarsa, kompresyon yaparak hız düşürüp sonunda güvenli
    duruş için çekilir.
    ayrıca seyir halinde iken telefonla konuşulmasa ve öndeki aracıda
    yakın takip korna ve gereksiz ışıkla da rahatsız edilmese de iyi olur.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    biraz önce birine kızdım da...

18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ben denememi giresunda yaylada yapmıştım adı üstünde yaylaydı geniş geniş kimse yok çimenin üstünde lastik sesi duymadan kaydırıyordum.

19. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Aman kardeşim bende senin gibi 2-3 sene önce el freni çekiyordum virajlı yollarda , boş alanlarda.El freni takılı kalınca kaza yaptım.O gün bugündür el frenini ellemeye korkuyorum.Hiç tavsiye etmem.Zaten amacı olmayan bir hareket.Yanlamak , araba kaydırmak istiyorsan arkadan itişe binicen.Bizim yaptığımız amelelik işte.

20. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok mantıksız bi hareket yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla. Zaten çekmeyi düşünmüyorum da sadece merak ettim ne gibi hasarlar meydana gelir diye. Bence de sizlerin de dediği gibi güzel güzel sürmek en iyisi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Bu Sayfayı Paylaş