19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Severek Aldığım Araç Hüsranlık Yarattı (yeni I20)

'İ20 Forum - Club' forumunda Miles50 tarafından 11 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Hocam, birçok güzel cevap verilmiş, yazacaklarım farklı değil ama içinizi rahatlatmak adına olacak. Empati yapıyorum;

1- Bende de sol ön çamurluk ile sol ön kapı iç-dış hizalaması yeterince düzgün değil, dolayısıyla çamurluk daha dışta duruyor. Görmezden geliyorum.
    2- Fitillerle alakalı ise düzelttirirdim, önemli çünkü, ama kapı bağlantıları ile alakalıysa dokundurtmazdım, yarın satarken kapı sökülmüş, vs muamelesi görmemek adına.
    3- Benim paketimde navigasyon yok birşey diyemiyorum.
    4- Ciddi bozukluklarda hafif çıtırtılar bende de geliyor, bu sınıf ve fiyatta ben normal karşılıyorum, önemsemiyorum. Servisin daha beter etmesinden endişeliyim.

Akıl vermek haddime değil, bahsettiğiniz 1. ve 4. madde sanırım birçok i20'de mevcut durumlar, ama şahsi kanaatim problem değil. Sırf duymak için dinler, görmek için bakarsam biliyorum ki eksik çok hususla karşılaşırım. Sizi kusur aramakla itham etmiyorum lütfen yanlış anlamayın. Bunu yazarken mesleğim gereği imalat kalitesi hakkında nispeten farkındalığımın olduğunu, aracımı yıkamak için bilinen markanın şampuan, bez ve eldiveni ile ortalama 2 saat vakit harcadığımı da bilmenizi isterim. Kaza belasız, güzel günlerde kullanın aracınızı.

Hakan07 bunu beğendi.
  2. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    rica etsem sayarmısınız. gerçekten merak etiim.

3. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Kaportacı hala oğlumun dediğine göre;Ön kaputun,, ön far ve çamurluklara boşluk mesafelerindeki eşitsizlik kaputun dayama çubuğundan meydana geliyormuş,Çubuğun dayalı oldu kısım dik dururken diğer kısım sarkarak durduğundan kaput eğiliyor diyor,Kapı rüzgar sesi ve nevigasyon düzelirde ,,ufak tefek seslere alışmalısınız,Orası kesilse başka yerden ses başlar :).Yinede diğer markalara göre en sorunsuz araç Hyundailer.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Siz bütün nissan qashqai ler iinceleyip ön kaput ayna izlerini aralıklarını takip edin. ön çamurluk kapanma aralıklarını takip edin.
    Dumur olacaksınız.

Ben de ilk gördüğümde DUMUR olsum. Sıfır alınmış bu racın ön KAPUT sağ sol çamurluk cve aynalar arasındaki aralık acayip . HEPSİNDE de öyleymiş. SERVİS Doğruluyor

5. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Ben otomotiv yan sanayi firmasında çalışıyorum ve sac parçalar üretiyoruz.

Ford,mercedes, Isuzu gibi ana firmalara parçalar üretiyoruz. (Fabrikalarin üretim hatlarına)

Presle yapilan form verme işlemlerinde ölçülere belirlenen toleransları dahilinde uyulabilir.

Toleransları daraltmak istediğiniz anda maliyetlerde ciddi artışlar oluyor.

Yapılması gereken tezgah yatırımi, kontrol ekipmanları, kullanılması gereken malzeme daha pahalı hale geliyor.

Dolayısıyla günümüz ekonomik rekabet yapısında ölçü toleransı oldukça dar aralıkta olan araçlar lüks ve pahalı araçlar olmakta.

Mesela 800-900 bin tl ye satılan Mercedes S serisinde bu toleransları çok dardır ama 50-60 bin tl ye satılmak zorunda olan araçlarda daha geniştir.

Bu sebeple o boşlukları görüyoruz :)

i20_Troy ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Peki aracı alırken kaput eşitsizlini farketmediniz mi, yoksa sonradan mı oldu.

<<bülent>> bunu beğendi.
  7. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    diğer sorunlar pek önemli değil giderilir
    amma velakin ön kaput eğri olması ve servisin böyle bi cevap vermesi ayrıca diğer araçlarda varmı bilmiyorum ama servis kitapçığındada yazıyor dedin abi bu nedir ya çooook yanlışşşş kusura bakmayın orta sınıf araç ama çin malı araç mı alıyoruz bu nasıl iş bu markanın imajını o kadar zedeler diye düşünüyorum !
    tabi bu o sıfır araç alınan servisin o kaputu düzeltip müşteriye öyle teslim etmesi gerekli idi servisten kaynaklı bi hatada olabilir çoğunlukta yoksa tabi

8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,117
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam ben servisle çok sorun yaşamış biriyim , ilimde üç adet yetkili servis var ve üçü de aynı şirkete ait , biriyle ( aracı satın aldığım) yaşadığım sorunlar merkeze kadar intikal ettikten sonra her üç serviste beni sorun çıkartan müşteri olarak mimlediler ve ne zaman bir sorun yaşasam il dışındaki bir servise gidiyorum benim geçmişte yazmış olduğum sorunlar var buraya ve bu mesajlarımdan dolayı çokta eleştiri aldım markayı kötülediğim gerekçesiyle oysa hedefim marka değil servislerdi neyse artık artık sıfır arabaya da güvenemeyeceğiz.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi

SaMeTT ve Unicorn bunu beğendi.
  9. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Arkadaşlar benim Cee'd de aynı kaput problemi var sağtaraf biraz açık sol taraf tam hizasında... Diğer sorunlar servis tarafından giderilir...
    Kaputu servise gösterdim ayarlıyacaklardı vidaları elleyecekler diye elletmedim benden başkasıda farketmiyor.

10. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    abi ben denk geldikçe baktım sorunlarından bahsetmiştin ama bu servislere verilen imtiyaz çok fena bir çok müşteri bu yüzden kaybolur ve markanın imajı zedelenir sana şimdi bölgende bi arakadaşın hyundai alacağım dese direk derdini anlatırsın ve en iyi ihtimalle o servislerden aldırmazsın ve bu 1 kişi olur 100 olur bin kişi normalde ben yazmazdım ama araçlarda ön kaput arası boşluk gerçekten kabullenemiyecek bir durum bence diğer markalarda böyle kaporta arası boşlukların garantisi yoktur diye bir ibare varmı bilmiyorum ama kesin çin malı olan Gelly markası var onda vardır.

11. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eyvah deyip konuya baktım sonradan rahatladım :D

Cilo ve Sabahattin bunu beğendi.
  12. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    ben sıfır clio aldım arabanın sağından solundan ses geliyodu plastik parçaları nasıl takmışlarsa bastırdıkca çıt çıt içine oturdu montajı yapanlar eşşek üreticide sorun yok bide ummadık şeyler ses yapıyor resmen 1 cm boyunda nazar boncuğu varmış arabanın gözünde o ses yapıyormuş delirdim mesela sonra emniyet kemeri çapraz kalmış kapı direğine deyip ses çıkartıyomuş geçengun direksiyonu tam sol yaptım çukara girdim cırtt diye ses geldi bi baktım çamurluk tarafı lastiğe değiyor içten saolsun bunu elimle içeri bastırıp tırnaktan yerine oturttum bu arabalarda her markada oluyor kendi kendinemi atıyor bilmiyorum ama dert edilmez ya nekadar çok taktıkca okadar çok sorun oluyor takmıcanız binip gezin keyfini sürün

Asel Kaan Efe ve Hakan07 bunu beğendi.
  13. Miles50

Miles50 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Selim Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Dostlar kusuruma bakmayın uzun süreli sayfaya giremedim. Öncelikle yorumlarınız ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. Bu bahsettiğim sıkıntılar üzerine servise aracımı götürdüm.
    1. Kaputun bozuk hizasını bacak kısımlarından düzeltebileceklerini söylediler. Fakat yaparlarsa da vida başlarının boyaları kavlayıp 2. satışta müşterilerin takılabileceğini söyledi. Bunun üzerine sizler ana servis değil misiniz vida başlıkları boyası kavlayacaksa üzerinden hafif boyayla geçin deyince bu tepkime nazaran şaşırıp bu seferde sürecekleri boyanın renginin solacağını söylediler. Ben ısrarla isteyince razı gelip yaptılar. Teslim aldığımda vida başlıkları normaldi boya dahi atmamışlar ve bu sefer kaput düzgündü.
    2. Arka camdan ses ve havanın gelme sebebi cam fitiliymiş değiştirildi.
    3. Navigasyon ekranın parlaklığını söylediğimde navigasyon sökülecek 1 belki 2 ay beklersiniz dediler razı geldim derken şans eseri serviste navigasyonla oynarken kendim durumu çözdüm. Açma kapama tuşunu navigasyon açıkken 3-4 saniye kadar basılı tutup sağa yada sola çevirdiğinizde ekranı %100 oranında karartıp aydınlatabiliyormuşuz. Bundan servisinde haberi yokmuş adamlar çok şüküre getirdi. :)
    4. Tıkırtı sesi çok fazla rahatsız edici olmadığı için söylemedim ön konsolun açılması demek facia benim için.

14. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Önden gelen ses emin olun yan yolcu emniyet kemeri kemeri boşken takip sürüş yaparmısınız bii.

15. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Konu başlığı okuyunca bir şey var sandım bunlar gerçekten sizde hayal kırıklığı yaptıysa bence sorun arabada değil sizde....

16. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ayarlat gitsin yahu boya olmicak bişe olmicak ne var bunda alacak adam gitsin sıfır alsın vidanın boyasına bakacaksa

sorunlar çözülmicek türde değil arabanın gidişinde motorunda şanzımanında sorun yoksa fazla takılmayın garantili araç bakımı bile beklemeyin bırakın servise düzeltin kardeşim arabayı diyin derdiniz 1 günde bitsin

hayırlı uğurlu olsun aracınız

17. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Kaput değişmiş olabilir..
    UZ-AY' dan Gönderildi

18. Windofhange

Windofhange Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    156
    Ad Soyad:
    Ayten
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Burada katıldıgım tek kısı sızsınız su konu ıle alakalı bence arkadasımız tuketıcı hakem heyetıne rapor duzenleterek aracın degısımı Talebınde buunma hakkı var.!!!

Dıp not : 0 km arac alan bır şahsın aracındakı bır takım sorunlarla karsılasması sonucu ekspertız raporu cıkarttıgını ve fabrıka cıkıslı 0 km aracın taklalı cıktıgı anlasılmıs olup fabrıkanın yenı arac yerıne tuketıcı talebı uzerıne aracın tum ucretının ıadesını gerceklestırmıstır .!! kanundan korkmayın turkıye bır hukuk devletıdır gıdın haklarınızı arayın !!

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,117
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bir ara basına da yansımıştı bir kişi Ankarada uzunca yıllar mücadeleden sonra aracı değişim kararı ile hukuk mücadelesini kazanmıştı , bu işler uzun soluklu işler , pes etmemek ve hukuk yollarını iyi bilmek veya bilenlerden ( hukuk bürosu) yardım almak.

iPhone 5c cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi

Windofhange bunu beğendi.
  20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    simetri hastalığı kötü bir şey cidden, insanın gözüne batıyor, bu dediğiniz kaporta boşluk ayarsızlıkları bir çok markada görülüyor malesef. arkadaşla Vw'e gitmiştik, yeni Passat'ların çoğunda da bu durum var, arkadaşla arabanın karşısına geçmiş hataları sayıyorduk. dışardan biri görse alır hastaneye götürürdü. ama napalım göze batıyor. geçen Dacia sandero'ya baktık, bırakın kapurtadaki boşlukları, arka çamurlugun kapı altındaki sac kısımla birleştiğo kaynak yerinde 5mm kayma vardı. normalde o arabanın satışa sunulmaması lazım ama demekki hepsi öyle.
    dediğim gibi keşke olmasa ama oluyor, arkadaş açıklamış sebebinin maliyet olduğunu.
    navigasyon cihazı zaten genel olarak beğenilmiyor forumda, hatta forum yöneticileri test sürüşünde de belirtmişlerdi. bu konuda Güney Kore'de dünya markası olmuş teknoloji şirketleri var, Hyundai neden onlarla çalışmıyor anlamıyorum.
    Kapının hava alması fitil değişimi ve ayarla halledilebilir.

Bu Sayfayı Paylaş