Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Servis ve bakım maceraları..

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Misafir tarafından 7 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Kara beyin düşüncelerine aynen katılıyorum arabamı yükselişten aldım fakat periyodik bakım veya başka bir ihtiyacım için orayı tercih etmedim.Çakırlar oraya göre daha iyi

2. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Valla baska bi sitede okudum orazlarda ustanın yanında yapılan işi istersen seyredbiliyomuşsun ben bide yükselişte acaba yağı değiştirdilermi değiştirmedilermi diyekafama takıldı çünkü yağ aynı renginde idi hafif siyahtı teslim aldıktan bir iki gün sonra bakmıştım yine siyahtı keşke teslim aldığımda baksaydımda unutmuşlarsa hemn sölerdimkafamda soru işareti kaldı ben önümüzdeki yıl YÜKSELİŞE GİTMEM orazlara gidicem
    bakım kuponlarını kaşeletmedim bişey olmaz heralde değilmi faturalar var nasıl olsa
    Düzenleyen : kara

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    faturalarla gidin kaşelettirin Hyundai bu belli olmaz..

4. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu gün 2000 Accent milenyum 1.3 LX aracımın yağını ve soğutma suyunu değiştirdim. Bunu da ilk defa yapıyorum. Yalnız acayip bir olay dokümanında 3.3lt yağ 5.5 lt soğutma suyu alır demesine karşın 2.5 lt yağ 3 lt soğutma suyu aldı. Birşeyleri yanlış mı yaptık yahu.

Tıpaları çıkardım son damlaya kadar bekledim. Radyatörü bir de hortumla su tuttum hatta deposunu bile söktüm temizledim. Yağ filtresini de söktüm onda da yağ kalmadı. Enteresan yani. Acaba doküman 1.5 e göre mi düzenlenmiş durumda.

Burkks sen bilirsin bu işleri nedir abi bu olay https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

5. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Haa bu arada bir de NNT BOR katkısı attım. Bakalım biraz kullanayım gözlemlerimi yazarım.

6. Misafir

Misafir Guest

Yağ, yağfilitresininaldığı yağ ile birliktedir, sanırım yağ filitresini değiştirmemişsin, soğutma suyu ise motor soğuduğu için termostad kapamıştır, dolayısıyla motor içindeki su kalmıştır.

7. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yağ filtresini de söktüm ve değiştirdim.

Ama soğutma suyu konusunda size katılabilirim. Yalnız anlamadığım şey şu serviste nasıl değiştiriyorlar bu suyu. Motor çalışırken mi değiştiriyorlar yoksa termik elemanı mı bir şekilde açıyorlar...

8. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

9. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yabancı sitelerden araştırdığım kadarı ile o elemanlarında da ayn şekilde problemleri olmuş. Bu verilen değer ilk yükleme değeri imiş. Tekrar doldurmada tabi önceki yağ tam olarak süzülemediğinden daha az bir miktar ile doldurulabiliyor.

Benim burada uyuz olduğum servisler. Adamlar 2.5 lt yağ alan arabaya 4 lt kutu fiyatını çakıyorlar. Üstelik artan yağı geri vermiyorlar. bu da her serviste 60 YTL kutu fiyatı üzerinden en az 20 YTL kayıp demektir.

Just bought an 01 Tiburon. Changed the oil according to the guidelines in the owners manual. Manual says to put in 4.5 Quarts (including the Oil filer) for an oil change. Dipstick now reads that the oil is at least ½ quart over the Full Mark. <BR itxtvisited="1"><BR itxtvisited="1">Asked a Service Technician at a Hyundai Dealer. He said that the crankcase should take 3.9 quarts (including the oil filter) for an oil change. <BR itxtvisited="1"><BR itxtvisited="1">Found an online Service Manual for the 01 Tiburon. It says that the refill should be 4.23 quarts (including the oil filter), 3.9 quarts w/o change the filter (not sure who would do that), and 4.5 quarts should be used for a “dry fill” after a motor disassembly. <BR itxtvisited="1"><BR itxtvisited="1">[​IMG] How difficult can this be for Hyundai to get this straight? Is it a language translation problem? Are dealers under filling the crankcase when they do oil changes? Or is the Service Manual Inaccurate? The Owners Manual is definitely inaccurate….I think. <BR itxtvisited="1"><BR itxtvisited="1">Does anyone have any input on this? Does Hyundai have a Hotline number? [​IMG]

10. musampa

musampa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    antifirizini değişmek için servise gitmelimiyim sizce

11. musampa

musampa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servis işçilk ücreti diye birşey yazmışlar.44 ytl diye ne yaparlarsa 10 dk lık işe bile onu istiyorlar antifiriz içind eonu isterlermi diye sordum

12. musampa

musampa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben zong ereğli simge plazaya 70000 bakım için gittim önceden fiyat ve indirim miktarını filan aldım.iyiki almışım.iş bittikten sonra 30 ytl fiyat arttı.tabi kabul etmeyince birkaç oynamayla bana önceden verilmiş fiyata düşürdüler.fiyatı önceden sormasaydım 30 ytl yi çakıyorlardı.

13. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    iyi bir tamirciye gözünün önünde daha ucuza yaptırabilirsin

14. musampa

musampa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gözlemlerini bekliyorum.bende katmayı düşünüyom

15. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    eliniz yatkınsa radyatörün altında bir musluk var onu açıp suyu boşaltırsınız üst taraftanda antifirizi koyabilirsiniz.

16. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    İbrahim kardeşim bor gözlemlerinizi merakla takip edeceğim aracınız benzinlimiydi?

17. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    arkadaşlar 2003 model Accent 1.3 MPİ sol ön amörtisör yetkili serviste 116 ytl

18. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar,
    İzmirde değiştirdim yağı filtresini ve katkıyı koydum. Araç benzinli 1.3LX 150.000 km de. Rektifiye görmüş ama ben almadan önce. Şu an 10.000 km de yarım litre falan yağ gidior. Normal. Voltran LPG kiti de var. Arabama iyi bakıyorum bildiğim bir sorunu yok en son buji kablolarını da değiştirmiştim. Hata veriyordu benzin beyni.

İzmirden gelirken gece yolculuğu yaptım. Tam emin olmamakla birlikte
    1- Tüketimi henüz ölçemedim. Bir miktar yakıtı zaten kullanmıştım
    2- Sürtünmeler azaldığından mı yoksa soğutma suyunu değiştirdiğimden mi bilmiyorum ama motor sanki daha az ısınıyor. Kaloriferi açtım gelirken eskiden gelen sıcaklık gelmiyordu mesela. Bursada 160 170 e çıktım 5000 devirlere geldi ama motorda eski ısınmayı görmedim.
    3- Çekişte özellikle benzinde bir artış hissediyorum. Gazda hissetmiyorum çünkü ayarları değişti. Zaten maksimum 150 lere ulaşabildim gazda.

Katkı ile %3 ler falan bahsedildiğinden zaten fark etmek zor. Gazda da %3 kayıp olur demişlerdi. Gazdaki kaybı da çok hissedemedim bu nedenle katkının getirdiğiçekişi de hissetmek zor. ama benzinde çekiştebir artış var. Bu yağ değişimi mi yoksa katkı mı anlamak da zor iyi mi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Uzun vadede
    1-yakıt tüketimi
    2- Yağın &gt;10.000 km için durumunu incelemek istiyorum.

19. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence gerek yok. Ama dikkat etmen gereken birşeyler var.
    1- Radyatör üst kapağını aç vakum yapmasın
    2- Kolaylık olması için ben alt plastik koruyucu söktüm diğer türlü zorlanırsın eğer arabayı kaldıramıyorsan
    3- el ile açılabilen bir musluk var orada onu açıyorsun ama suyu çevreye dökmemek lazım. Altına bir kap koy. Tatlı bir su (şeker alkol türevi) olduğundan hayvanlar içip zehirlenebilir.
    4- Boşaldıktan sonra hortum ile yıka radyatörü. Yapabiliyorsan su deposunu da sök ve temizle. Benimkinde kahverengi (muhtemelen küflü) tortular vardı. Plastik tıpayı tekrar yerine tak.
    5- Ben 1 antifriz 2 su koydum bu şekilde -17 derece de donmaz. Zaten 14 aralıkta hava 20 derece baksana.
    6- Anifrizi (Castrol) carfur dan 17 YTL ye aldım. 3lt nin 1 lt sini kullandım. Mavi renk güzel birşey. 6 YTL soğutma suyu 3 YTL saf su derken 10 YTL ye iş biter.
    7- Koy elemanları radyatöre zaten hepsini almayacaktır. Çalıştır motoru o suyu vakumluyor. Doldurmaya devam et.
    8- En sonunda deposunu da L-F arasına dek doldur. Yolculuktan sonra tekrar kontrol et. eksik var ise tamamla. benim radayatör tam 3 lt aldı.
    9- Bir iki kere de altta damlama kaçak vb var mı kontrol et. Tıpayı tam kapatamamışsan vb. kaçak olmasın.

Düzenleyen : ibrahimulgur

20. Misafir

Misafir Guest

Suyun devir daim yapması için pompa vardır, termostad kapalıysa su sadece motorun içinde (kısa tur)devir daim yapar, su ısındığında termostad açar ve su radyatörden (uzun tur)devir daim yapmaya başlar, eğer radyatör suyunu boşaltmadan termostad kaparsa sadece radyatör ve hortumlardaki su boşalır, tamamını boşaltmak için motoru çalıştırıp ısınmasını sağlamak gerekir.

Bu Sayfayı Paylaş