Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sert Fren Pedalı

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda Sekoc tarafından 18 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    işte o kaliperdeki fren pistonu neden tekrar içe kaçıyor bende onu zaten tam çözemedim, zaten dedim ki:) ya diskler dönerken frene basmasanda bir sebepten ötürü pistonları içeri itip yağı yukarı kaba geri yolluyor yada benzeri başka birşey ? sence? :) sonuçta orada bir boşluk var balatalar bir iki mm azalsa neyse ama çok balata yüzeyi çok azaldığında olay daha karmaşık hale geliyor kafamda toparlayamadım orayı tam:)

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bende çözemedim disklerde yamulma da yoktu. ama şöyle olabilir kaliperde ki geri iten zımbırtı belki de sadece balatanın bitmesine göre ayarlıdır yani kendine eşik değer olarak sağlam disk ölçüsünü ayarlıyordur. böyle olunca disk bitse de zımbırtı sadece balatanın bittiği kadar boşluğu alıyordur disk bittiğinde bunu algılayamıyordur.? çok mu mantıksız oldu :)

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hidrolik sıvısının sağlıklı şekilde hattı geri dolduramayacağı değerdeki fren aşınması diyorsunuz diskte veya balatada veya her ikisindede oluşan yüksek oranlı yüksek km sonrası oluşan aşınmalar gibi evet olabilir:)

ön ve arka balataların hatta sol ve sağ balataların aşınma değerlerininde bir olmadığını varsayarsak sürtünen kısımları aşınmış frenleri olan bir otomobili dört tekerleğinide sağlıklı şekilde fren dengesinde tutmaya çalışmak hidrolik hattı açısından zor olsa gerek. Sıcak havalarda ben sağlam varsaydığım frenlerimde pedalda daha fazla boşluk hissediyorum 1 yada 2cm daha fazla basmam gerekiyor, soğuk havalarda daha az oluyor bu ancak sık fren yapınca yine pedalda boşluk artıyor

hani diyeceğim ki özelliğini kaybetmek üzere olan bir fren hidroliği ısındığında sabit durmaya çalışan kütle ve hacim bakımından olan direncinide artık yitirmeye başladığı için böyle oluyor belki normalden yani yeni bir hidrolik sıvısından daha alçak ısılarda kaynamaya hacim değiştirmeye başlıyor.

valla şöyle diyeyim frene basmasak bile balatalar zaten disklere hafif hafif tatlı şekilde sürter ama öyle aşınacak arabayı yavaşlatacak kadar sürtmez elbette, birde orada balata tozu acayip birikir heryere dolar, yağmurlu hava ertesi günleri paslanan disklerin pasları aralara girer. Çok değişken vardır.

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    vw da vardı galiba silecekler çalıştığı sürece yağmurlu havalarda ara ara kendi hafif fren yaparak disk yüzeyini kurutuyordu.
    sonuç olarak frenlerle çok oynamayalım, bakımlarını aksatmayalım,hidrolik-disk-balata parçalarını kaliteli orijinal parça kullanalım fiyatı 1500tl olsa dahi. :)

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Cevaplar için teşekkür ederim ama bunlar çok istisna durumlar... Mesela videolarda frene basıldığı halde zorla hareket ettirme durumu mevcut... Otomobil yarışlarındaki durumda yüksek hızla giderken ani ve sert frenajlar... ve bunun sürekli olması... F1 yarışlarında.

Bunun haricinde araçlar aşırı yükle sürekli dik yokuşlardan iniyorsa ısınabilir ve bir miktar da fren mesafesi uzayabilir... Ama kavrulup kızgınlaşması pek normal değil... Bir şeylerde terslik eksiklik vardır... Netice de bunu yapan mühendisler bunları hesaplıyordur...

Şahsen ben balatalarım çabuk eskimesin diye durma yerime gelmeden çok uzun mesafede hafif hafif frenaj yaparım... Şimdi bu hafif frenin uzun süre olması eğer diske zarar veriyorsa karı kediye yüklemek gibi bir şey...

Bence bu testlerde sınırlar fazlasıyla zorlanmış... Yani biz kullanıcılarda bu durumlar çok istisna görülebilir... Olmaz demiyorum ama çok sistemi çok zorlamak gerekiyor... Bence asıl ısınma ani
    ve sert frenajda anlık olacaktır...

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    arkadaşla otururken dükkana biri geldi transporterı vardı eski. arkadaş adama abi jant içine taktığın ışık ne güzel duruyor dedi, adam ne ışığı diye sordu araca yaklaşınca adam el freni çekili halde sürmüş disk nar gibi kızarmış uzaktan bakınca neon lamba var gibi duruyormuş :) sandığınızdan çok daha çabuk ısınıyor özellikle yazın havanın 40derece olduğu zamanda normal bir yolculuktan sonra bırakın diski janta bile dokunulmuyor.

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Selim, benim eklediğim görseller elbette abartı şeyler ama abartı biçimde otomobil kullanımı yollarımızda malesef var. yani eğer biz abartı fren yapmasak ta benim görseller kadar ısınıp aşınmasada buna yakın şeyler yaşanıyor fren diski eğilen tornalatan yüzbinlerce sürücü var, ki ne ben ne babam frencinin yolunu bilmeyiz:)

yada frene basarken fren diskinin ısınması gerçeğini bilinçlere yerleştirmek istedim ben öyle diyeyim. Kor gibi olmaz ama ısınıyor hatta bazen el değdirilmiyor.

Disklerin içindeki hava kanalcıklarını ara sıra kaç kişi temizliyor acaba?

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bakın yine ekseriyetle olabilecek bir durumdan bahsediyorsunuz... Adam el frenini indirmeyi unutuyor ve belki de km lerce yol yapınca fark ediyor... bu süre içersinde araç hem gitme isteği hem durma isteği ile karşı karşıya...

Şartları zorlamadığınız sürece nar gibi kızarması çok zor... Şartları sınırları bayağı bi zorlamak gerekiyor...

9. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Kesinlikle paylaşım güzel... Ben bunları duyunca şaşırdım zaten... Vayyy canına dedim... Yani farkında varmadığımız durum... Paylaşım için ve açıklamalar için teşekkür ederim...

Bende sadece biz kullanıcıların sınırları çok zorlamadığımızdan bu tür durumlar ile nadir karşılaştığımızı belirtmek istedim...

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bizim pederin yeni i30 da sesli uyarı koymuşlar, sonuçta ne bu öten diye bakıp el freninin yukarıdayken gitmeye çalıştığımızı anlayabiliyoruz:) el freninde sesli uyarı çok güzel birşey. Diğer yeni nesil hyundailerde de vardır muhtemelen.

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim starexde bile var :) h100 de dahi vardi :(

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizim arabada yok uyarı sesi. ben zaten el frenini 3-4 dişde tutacak şekilde ayarlatıyorum böyle olunca 1diş de bile çekili olduğu hissediliyor ama geçende servis çok yukarda ayarlamış 7dişde anca tutuyor böyle olunca çekili unutma ihtimali oluyor insanın.

13. mstyz

mstyz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fren kapalı devre bir hidrolik sistemdir. hava kabarcıkları devre içerisinde basınç arttışı oluşturur. pedal bu yüzden sertleşebilir.

Bu Sayfayı Paylaş