Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

şase yapıyor çakmak ateşi gibi ateş atıyor

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Alii07 tarafından 24 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar herkes aynı şeyi söylüyor aslında,

ama orayı birşekilde topraklamak sorunu çözmeyecek. orada bir elektrik var, bu elektriği toprakladıktan sonra zaten herhangi bir atma görmeyiz,

problem şu, başka arabalarda gelmeyen bu elektrik nerden geliyor? sonuçta hiçbirimizin aracı hareket etmeyen sabit bir direğe falan bağlı değil. Eren bey topraklamayı şaseye bağlasak olmaz demişsiniz de nereye bağlayacağız?

bildiğiniz gibi buji kabloları zamanla eskiyor, çatlaklar oluşuyor, ben eskiden kullandığım iki aracımda buji kablosundan elektrik atlaması olduğunu ve aracın teklediğini, kabloları değiştirince problem kalmadığını gördüm.

lastik kayışlar statik elektrik üretse de bu kadar kuvvetli atlama yapabileceğini pek düşünemiyorum. ayrıca eğer sadece yan sanayi kayıştan olsaydı birçok araçta bunu görüp duyardık.

zamanından önce değişen kayışın hiçbirşeye faydası olmayacağı gibi, yeni bir buji kablosu takımı aracın performansını artırır.

bence sorun hala buji kablosundan kaynaklanıyor. yüksek gerilimden dolayı elektrik birşekilde kayışa kadar ulaşıyor. videoya göre atlama sırasında motor sesi de değişiyor.

Ali bey kayıştan bir sonuç çıktı mı acaba?

<<bülent>> bunu beğendi.
  2. Alii07

Alii07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Özcan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    İnanması zor şeyler oluyor aracı iyi bir ustaya gösterdim v kayışından yapıyor dedi elektriği muhtemelen klima motorundan alıyor dedi orjinalini takalım garanti veriyorum yapmayacak dedi ben de tamam dedim bilgisayardan baktılar orjinal kayış depoda görünüyordu aracı kaldırdılar kayışları söktüler sonra depoya kayış almaya gittiler bi baktılarki kayış yok sipariş verdiler 1-2 güne kadar gelir dediler ben de tamam dedim eski kayışı tekrar taktılar ve inanılmaz bir şey oldu sorun halloldu artık elektrik atmıyor inanamadım bir türlü şimdi her sabah deniyorum orjinal kayış gelince telefon açacaklar ben de gidip durumu anlatacağım ücret de talep etmediler. Bu arada video da ateş atınca ses azalıyor gibi görünsede aslında motor sesi aynı telefon kaydından öyle duyuluyor

3. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Tekrar yaparsa göstergeleri vidyoya çek o zaman :) düşüş var mı gösterir.

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Abi ya:) kıvılcımı gören bujilere yada ateşleme sistemine şüphe buluyor ancak oradaki kıvılcım statik elektrikten olur, youtube ta buna benzer kayıştan kıvılcım atan bir sürü araba var. Kayış statik elektrik yüküne karşı hatalı üretilmiş olabilir, eğer motora sonradan modifikasyon yapılmışsa yani kayışa yakın bir yerde kapak, plastik parça, yakından geçen hortum varsa statik elektrik gerektiği gibi deşarj olmadığından dolayı kıvılcım yapabilir, yada motor takozları ve motorun şaseye diğer bağlantı parçalarında şaseye giden statik elektrik iletkenliği bozulmuş olabilir.

Şarj dinamosu var, akü var, şüpheli cihaz sayısı çok ama kıvılcımı atan yer kayış ?

Uçaklara kötü hava şartlarında uçarken yıldırım çarparsa uçağın kendisine genellikle birşey olmaz yıldırım çarpmasıda statik elektriktir, faraday kafesi diye bir icat vardır elektronik aksamın etrafında oluşabilecek elektromanyetik enerjileri tutar yıldırım çarpmasını da tutar, geri kalan mekanik kısımlarada şimşek yada yıldırım zarar vermiyor zaten. Uçağın alüminyum gövdesi yıldırım enerjisini bir yerden alıp kendi üzerinden deşarj eder.

Benim bu konuda yaşadığım model helikopterimdeki problemde statik elektrik deşarjı elekronik sistemi sersemletmişti, cep telefonuna çekim yaparken her kıvılcım çakmasında oradaki yakın ortama elektrik dalgası yayılıyor ve telefonun mikrofonu bundan etkileniyor eğer arabanın ECU su kıvılcım atan kayışlara yakın bir yerde olsaydı mutlaka problem yaratırdı. Alanda uçuş yaparken yanına bir otomobil yaklaşması sonucunda uçağı kumandadan çıkan arkadaşım var 2.4ghz lik frekans atlamalı kumandaya frekans karışma ihtimali yok tamamen elektromanyetik aşırı yüklenmeden oluyor bunlar kumandayı kör ediyor.

Statik elektrik üreten bölgeye silikon spreyi sıkıldığı anda kıvılcım atması ortadan kaybolur ama kayış kaçırabilir. Silikon spreyi statik elektriği kaybediyor. Geçici çözümdür o yüzden

Kıvılcım attığı zaman ECU bundan etkilenirse araba stop bile eder. Yinede bu durum kesin olarak bujiden olmayabilir çünki statik elektriğin iki tane zararı vardır birisi kıvılcım öbürü çevreye dengesiz biçimde elektromanyetik dalga yayması.

Alii07 bunu beğendi.
  5. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    @erenuzel41 konu uzadı, çözümleri sunduk gerisi elimizde değil, imzamı görmüşsündür her gün orda yazıyorum beklerim ;).

Alii07 ve erenuzel41 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş