Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Santa Fe 2004 2.0 Crdi Vgt Otomatik Şanzıman Sorunu

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda mscinim tarafından 20 Mart 2025 tarihinde açılan konu

1. mscinim

mscinim Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burhan OZDENIR
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Merhabalar Arkadaşlar,
    Konuyu yazmadan önce forumda arama yaptım ama bulamadım belki gözümden kaçtı mükerrer konu açtıysam şimdiden af ola...

Benim başlıktan da anlaşılacağı üzere 2004 model 2.0 crdi vgt otomatik bir santa fe aracım var çok seviyorum fakat bir türlü bu aracı zevkle sürmek nasip olmadı hep bir sorun yaşıyorum. 3 temel sorunum var.

1) Aracın tüm yağ bakımları yaptırdım Şanzıman filtresi ve yağı da değiştirdik, hız gösterge müşürün de sorun vardı km göstergesi çalışmıyordu onu da değiştirdik fakat araç 1 2 3 vites geçiyor ama 4 e geçmiyor 3.ü vites te 4.000 devire kadar hız göstergesi 110 - 120 yapıyor araç bağırıyor fakat 4 e atlamıyor.

2) manuel tarafa alıp 2 -> 3 yapıyorum silkinerek geçiyor sonrasında 4 yine geçmiyor

3) Şanzımandan ayrı bir sorunum Motor takozlarından kaynaklı olduğunu söylediler araç rolanti (N /P) de iken çok titremeli çalışıyor ama normal giderken bir sorun yok bu nedenle motor takozlarını değiştirmek istiyorum fakat bu araç tan anlayan usta lazım, birde kimse sorduysam orjinal takoz tak diyorlar ama bulamıyoruz yan sanayi takıp kullanan varmıdır? ve kullanıp sorun yaşayan varmıdır.

Yardım ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler, saygılar..

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,290
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hız gösterge müşirinin eskisini söktüğünüzde parçada kırık vs varsa kırılan parça şanzıman içine düşüp arızaya sebep olabiliyor. Eğer böyle bir durum yoksa selenoid arızası olabilir.

Motor kulağıyla ilgili olarak birinci tercih orjinaldir. Yan sanayi randıman vermiyor. Motor kulağını servise sordunuz mu?

3. mscinim

mscinim Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burhan OZDENIR
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Merhabalar,
    Şansizman yağını değişimi yapılırken parça vs olsa temizlenmiş olur diye düşündüm, motor takozlarini evet servise sordum fakat aldığım cevap tuhaftı Hyundai 10 yıldan sonra parça desteği vermek zorunda değil gibi cevap aldım orijinal takozlari bulamıyorlar. Hızlı cevabınız için teşekkürler ederim.

Bu Sayfayı Paylaş