Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sahte hararet

'Accent Forum - Club' forumunda admire01 tarafından 8 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar geçen yaz hararet nedeniyle ve radyatörümün eski olması sebebiyle radyatörü değiştirdim hiç bir problemde olmadı gayet güzeldi yalnız iki gün önce adanada hava çok sıcaktı akşam 40 derece idi klimada çalışıyordu hararet göstergesinin yükseldiğini görrdüm şehir içinde ama sonra bir daha olmadı. aynı sorun arkadaşımın aynı marka arabasındada var yalnız onunki uzun yoldada hararet göstergesi yükseliyor 130 km hızla giderken oluyor arabayı durduruyoruz bakıyoruz hararet su kaynaması yok ama gösterge çıkıyor mersindeki servisle görüştük sahte hararet diye bişey söledi bu neden olurki bizdee çözüm olarak şaseleme ile ilgili olabilir dedi başına böle bişey gelen varmı?

2. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Hararetinde sahtesi çıkmış ya, artık hiçbir yer, hiçbir şey güvenilir değil.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Kusura bakmazsanız espiri yaptım sadece, Hararet münşirinden kaynaklanıyor olabilir sorun.

Düzenleyen : EraCan

3. Misafir

Misafir Guest

Ben de ilk defa duyuyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

4. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar biz bu işin duayeni olduk espirinizi anlıyorum ama:) size şunu söleyim bilginiz olsun aracın termostadı hararet müşiri, radyatörü bujileri manifoltu bakımları su kanalları antifrizi herşeyi değişti arkadaşımın aracı bu 1.3 admire onunki benimkide 1.6 ben radyatörü değiştirince sorun kalmadı yalnız söz ettiğim gibi 40 derecede akşam bu sıcakık gündüzü siz düşünün hararet göstergesi dur kalktan yükseldi ama enteresan olan arkadaşımınki 1 yıldır uğraştık edindiğimiz bilgiler böle bir sorunun var oldugu gösterge hararet varmıs gıbı yukselıyor ama ne su kaybı nede kaynatma yok sogutma sistemide çalışıyor. fakat bir tek mersin hyundai böle problemlerle karşılaştıklarını bunun çözümünün araca ekstra şaseleme oldugunu söledi daha götürüp baktırmadık bilginiz olsun başınıza gelirse gülme komşuna gelir başına:)

5. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçen yaz belki çockun abi hatırlar bu konuyla ilgili kendisine çok yazmıştım radyatörle sorun çözüldü fakat arkadaşımınki enteresan ona çözüm şaseleymiş bunu duydunuzmu dicektim yoksa biz yapılacak herşeyi yaptık bide duydugumuz bu sorunun hyundailerde oldukça rastlanan birşey olması belki sizin duymamanız adana gibi sıcak bir il de yaşamamanızdan kaynaklanıyordur

6. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    abi arabada haklı. adana sıcağında araba napsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arac 130 km hızla giderken gösterge yükseliyor 150 km hıza çıkınca iniyor ama 150 km hızla 20 dk boyunca giderken hararet yine yükselmeye başlıyor çok enteresan inip bakıyoruz su kaynatma hararet yok
    Düzenleyen : admire01

8. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Focus 1 lerde çok karşılaşılan bir problem. Aslında sahte hararet diye bir şey yok. Gerçekten de hararet kısa sürede yükselip düşüyor. Bunun nedeni de sistemin anlık olarak hava yapması ve bu anda motorun soğutulamaması. LPG'li ise araçlar hava yapma olasılığı daha yüksek oluyor. Bu bilgiyi tecrübeli bir ustadan aldım.

9. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sanırım kimsenin başına böyle bişey gelmedi yada uzun yolda bunu anlamak için aşırı hız yapan yok belkide çoğu kişide bu vardır uzun süre hızla gidilmiyorsa anlamak zor tabi ayrıca bunu denemek içinde aşırı hız yapmayın tabi:)

10. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    emrah arkadaşım dediğinde doğru olabilir sonuçta benimde arkadaşımında aracı sıralı sistem lpg li benim qrqç 1.6 onunki 1.3 bende zaten şuanda sorun yok radyatör değişimiyle hallettik fakat onda hiç bir düzelme olmadı sanırım benzindede denemiş yine aynı sorunu yapmış size şu şekilde detaylı söleyim madem gösterge gözl fark edilir şekilde baya yükseliyor ayagınızı gazdan çekmesseniz kolay kolaydda inmiyor en tepeye yaklaştığında inip hemen bakıyoruz ne su kaynatma ne hararet var yoksa o sıcaklıkta kapak bile patlatması gerekmezmi radyatörün? sizin sölediğiniz hava yapma olayına sebep nasıl bir olay

11. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    veya bu hava yapma sorununu nasıl çözmek lazım bir çözüm yokmuymuş lpg ile alakalıysa

12. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sonuçta hararetin olmadığından enazından su kaynatma olmadığından eminiz ama yinede o hızda giderken gösterge yükselince insan korkuyor güvenemiyosunuzki

13. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Focus'larda hararet müşürü motor sıcaklığını ölçüyordu. Yani asıl ısınan su değil üst motor kapağıydı. Devir daim yapınca da hemen soğuyor haliyle. Hyundai'de nasıl bilmiyorum ancak bu şekilde olması mantıklı geliyor.
    Soğutma sistemi kapalı bir sistemdir. Hava alması için bir yerde kaçak olması lazım, ya da en masrafsız olan soğutma sıvısının kapağında problem olabilir.
    Şunu da söylemek zorundayım benim anlattıklarım bir varsayım. Sizin aracınızın sorunu tamamen farklı bir şey de olabilir. Hararet müşürünün kablosunda problem vardır belki?

14. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evt olabilir bi araştırım belkide focuslardaki gibidir müşir

15. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arkadaşların yukarıda dediği gibi focus1 kullanan öğretmen arkadaşta vardı bu olay... antifirizi değiştirdiğinde yapmaya başlamıştı. elinde antifiriz arada bi bakıp ekliyodu bi süre böle yapmıştı sonra kendiliğinden hava alma sorunu bitince halloldu...

16. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    focusta kronikmiş zaten bu olay fakat accenttede acaba böle bir kronik olaymı var ? sonuçta bazı servislerle konuştuk kendilerininde böle hararet olaylarıyla karşılaştıklarını söylediler tabi bu olay sıcak iklimin olduğu yerlerde ortaya çıkar kronikse bile

17. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    tanıdığım iki kişinin lpgli focusunda var bu hararet olayı. sorunu termostatı iptal ederek çözdüler. anlık artış ve inişler oluyordu hararette.ama accentlerde daha hiç duymadım bu hararet sorununu

18. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Benim Focus'ta da yoktu termostat demek ki bu yüzdenmiş. Taktırdık bakalım hararet ne olacak?

19. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,573
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Termostat derece aralığı kısa ise hararet yükselip alçalabilir.

Bu durumda doğrudan termostatdı devamlı yazlık kullanmak mantıklı olcaktır.

Bu Sayfayı Paylaş