Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şahinler Mi Yoksa Sahipleri Mi Trafikten Temizlenmeli?

'Sohbet' forumunda leolas tarafından 5 Şubat 2017 tarihinde açılan konu

1. MUSTAFA KEMAL DEMİRDELEN

MUSTAFA KEMAL DEMİRDELEN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    MUSTAFA KEMAL DEMİRDELEN
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ne zaman Şahin görsem hemen uzak duruyorum,kırmızı ışıkta arkama bakıyor uygunsa şerit değiştiriyorum.Çünkü olmaz artık dedirten kazalar gördüm.Şahinle dururken kaza yapanı gördüm.Sorun bilinçsiz kullanım kadar fren sistemidir diye düşünüyorum.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duygu, Windofhange, ahmety17 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  2. elsoberano

elsoberano Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    170
    Ad Soyad:
    orkun şanlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Benim için geçiş üstünlüğü olan ve yol vermem gereken araçlar .
    1.ambulans
    2.itfaye
    3.polis
    4.kuş serisi
    5.egsozu basbas bağıran sürüngen gibi yere yapışmış kendini formula 1 pilotu yoluda pist zanneden zibidiler
    6.paketçiler
    İlk üçü zorunlu olarak insanlık için yol vermemiz gereken araçlarken son 3 beladan kurtulmak için uzak durmamız gerekenler .

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duygu, Windofhange, ahmety17 ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  3. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bir yıl Şahin kullandım.Araç tam bir peynir tenekesi,Can güvenliği mi hikaye.İçindekilerin büyük bir çoğunluğu zaten tam keko.
    Ustalığına güvendiğim bir Ustanın bir sözü gelir hep aklıma. Bu Şerefsiz Avrupalıların Biz Türklere attığı en büyük Kazıktır bu Tofaşlar derdi.Sanayicilerin bir Dönem Ekmek Kapısıydı bu araçlar.
    Birde dikkatimi çeken bunlar Şahin kullanırken Sanırım Hemoroid sorunu var ki hepsi Sol Kalça havada kalacak şekilde kapıya iyice yaslanarak Araç kullanmaya çalışmaları.Neredeyse Sağ tarafına devrilecekler.Bu nasıl bir sürüş tekniği anlamadım.
    Abart ekzostta arabayı bağırtmayı bir marifetmiş gibi gösterip halbuki Kulakları çok fena çınlıyor haberleri yok.
    Birde bu Kuş sürücülerinin nasıl bir öz güvenleri varsa önüne hangi araç çıkarsa çıksın sollamaya çalışıyorlar.
    Bizzat Zonguldak ta Şahit olduğum bir olay, Benzinliğin Karşısında kırmızı ışıkta durdum.Sol tarafımda Beyaz Audi A 6 geldi ve hemen arkasında Tım Tıs Tım Tıs sesleriyle gelen Petrol yeşili Doğan. Sarı ışık yandı ve Doğan sürücüsü sellektör yaptı ve kornaya basmaya başladı.İlerlerken baktım halen daha Audi nin arkasındaydı :D:D Zaten hız sınırı 60 km hiç af yok o yolda.Audi kullanıcısı bile hız sınırına uyuyor ( Altındaki bir Canavar olduğu halde ) Bizim Doğancı yolların Hakimi ya basıp gidiyor.

Duygu ve Windofhange bunu beğendi.
  4. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Sadece kuş serisi değil belli bir donanımın altındaki tüm araçlar güvenlik gerekçesiyle ortalıktan çekilmeli bence. Belki ekonomik olarak zorlayıcı bir durum olur ama güvenlik için bunu yapmak gerekli.
    Şoförlerin uçup kaçma olayı güvenlik kameraları ile ve detaylı polis kontrolleri ile halledilebilir. Ama önce polisler iyi bir eğitim ve disiplinden geçmeli.

Windofhange ve ahmety17 bunu beğendi.
  5. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Uyuz oluyorum ben o araçlara bende öyle bir algı oluşmuş. çünkü içindekiler nasıl bir insansa yanlayanmı ararsın son ses müzik abrtı ekzoz kaç senedir bu bende vardır.hele karşı sitede bi tane yeni türedi sabahları ısıtmak için basıyor gaza ekzozda bildiğimiz kopukların fırlatmaların kullandığı ekzoz deli ediyor beni bi ton günaha sokuyor

6. deadalive51

deadalive51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    683
    Ad Soyad:
    ŞABAN AKDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Geçen şahin bana sağdan çarptı tabiki aracın ne ruhsatı var nede sigortası buyrun oturun düşünün ne yapmamız gerektiğini. Ben Binbir uğrasa gir para topla araba al sonra lavugun teki gelsin araca çarpsın içine sıçsın napalım bunu ayaklarindan taksim.meydanınami asalım ipreti alem.için sahincilere ??? Kardesim paran yoksa bu arabayı kullanmiyacaksin. Kimsenin arabasına zarar vermek zorunda degilsin

Son düzenleme: 5 Şubat 2017
  7. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Bu araçlar Tesla değil, kendiliğinden gitmiyor, suç onları kullananlarda. Ve bunların büyük bir çoğunluğu, boş rekabete giren, hava atmayı seven, ülkemizin eğitimsiz gençlerinde. Tüm marka kullanıcıları da maalesef ki gereksiz şovlar yapmakta.

Malum video sitesinde, genellikle karşılaştığım her videoyu açarım, izlemek için değildir.. Alt taraftaki komik yorumlara gülmek için.
    Yanlama videoları, makas videoları ile karşılaşıyorum. Yorumları incelediğimde 10-15 yaşındaki gençlerin '' Helal olsun '' gibi yorumları ile karşılaşıyorum.
    Günümüzde 10 yaşında sigara içen çocuğun, sigara içme sebebi, nasıl büyüklerini örnek alması ise, bu gençlerde maalesef büyüklerini örnek almakta.
    Üzülerek söylüyorum; yıllar ilerledikçe nesil kötüleşiyor.

Trafik ışıklarında duruyorum. Modifiyeli Tofaş marka araç, hava kapalı güneş gözlüğü takmış, elde sigara, el pencereden dışarı çıkmış, karizmatik sandığı bir bakış ile aracıma doğru bakıyor. Yaa arkada 5 kişi kucak kucağa oturmuş, neyin karizması bu?.

Bir yerel yönetici olarak, karşılaştığımız sorunlardan bahsedeyim;
    Okul çıkışlarında, zabıta aracımız veya Ulaşım Dairesine bağlı araçlarımız, öğrencilerin güvenliğini sağlamak için trafik akışını düzenler ve denetler. Belediye Meclis kararları, çalıştığım yerin internet sitesinde mevcuttur. Eğer inceler iseniz şöyle bir ; '' Okul çıkışlarında trafiğin akışını olumsuz yönde etkileyen gürültülü araçlar '' başlığını görebilirsiniz. Genellikle Kız Meslek Liselerinde böyle bir durum ile karşılaşıyoruz. Üzücü olanda bunu 100'e yakın kişi, meclis salonunda oyluyor.

İlçemizde İzmir caddesi diye bir cadde mevcut, modifiye araçların mekanıdır. Gece ihbar geliyor, '' Seyir alanındaki gözlem dürbünleri tahrip edilmiş '' diye.
    4 gün önce tanıştığı kızdan ayrılan bir genç, önce alkol almış, sonrasında İzmir caddesindeki seyir teraslarındaki gözlem kulelerini tahrip etmiş. Ya 4 gün önce tanışmışsın neyin acısı bu?

Kent Seyir alanlarınız mevcut, yazın halkın kenti kuş bakışı izleyerek piknik yapmasına olanak sağlıyor. Hepsi tahta kulübeler. Fakat; maalesef, o bölgede aldığımız şikayetler çok. Masalar tahrip ediliyor, ağaçlara '' İsyankar, Çilekeş, Tofaşk '' yazıları kazınarak zarar veriliyor. Ses sistemli araçlar ile yüksek seste '' Arabesk rap '' diye tabir tarzda şarkılar dinlenerek çevre halkı rahatsız ediliyor..

Maalesef diyecek bir şey bulamıyorum...

ahmety17, Umut28 ve Tilki bunu beğendi.
  8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Biz zamanında bisiklete binerdik, şimdi çoluk çocuk Şahin'e, Doğan'a biniyor. Ne olacak 3-4 arkadaş akıllı telefonlarını satsa iyi kötü alabiliyor bir tane, ortalama 16-18 yaşında gençliğin arabasının olması da, bulunduğu ortam içerisinde popülerliğini artırır.
    İşte burada @Fırat Ö. abinin masumane pastanede çay örneğine katılmıyorum, aslında beklentinin ne olduğunu Fırat abi de zaten benden iyi biliyordur da şimdi hanım kullanıcılarımız var ben söylemeyeyim. Liselerin önünden geçerken fikir sahibi oluyorum biraz, şimdi bunu düzeltmenin yolu klasik eğitim filan diyeceğiz ama okulda verilen değil ailede verilen eğitimi kastediyorum.
    Kaybedecek bir şeyi olmayan insanın suç potansiyeli vardır. İnsanlara kaybetmekten korktukları varlıklar edindirmek lazım, varlıktan kastım Şahin değil ama.
    Siz asıl şimdiki o gençliğin çocuklarının gençlik olduğu zamanları düşünün.
    Bırakın gençler eğlensin.

Windofhange, joy_ride, gogo46 ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  9. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bu nesili bizim anne babalarımızın akranları yetiştirdi. Burada en büyük suçlu onlar.

Windofhange bunu beğendi.
  10. Duygu

Duygu Guest

Bakın Gaziantepte şahin çetesi yasaklanmış bulunmaktadır, sokaklarda göremezsiniz modifiyeli.
    O kadar şikayet yağmış ki toplattırmışlar bütün modifiyeli arabaları :)
    Bence arabalarda sıkıntı yok , binenlerde büyük bir sıkıntı var. Gerçekten o aracını kullanıp sizinde dediğiniz ferraride gibi hissedenler ve bizzat uygulamaya geçenler var.
    Hiç gerek yok ,
    Can bir kere veriliyor elli defa değil.

11. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Ülke barzo kaynıyor, ama kuş serisi araçlarla alakası yok. Atıyorum trafikte 5 milyon kuş serisi araç varsa 20 milyon barzo var, Tofaş, BMW, Hyundai, VW hepsi var. Benim gözümde her daim sis farı açanlar, F1 tipi çakarlı stop lambası olanlar, drift atanlar, pati çekenler, bangır bangır müzik dinleyenler barzodur. İstisnalar var tabi ama motorlulara laf yok. Siz pideniz, pizzanız 10 dakika geciktiğinde patronlarını aramayı bırakırsanız, motokuryeler de yavaş yavaş adam olur.

Windofhange, ahmety17 ve ahmetakif34 bunu beğendi.
  12. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    biraderde 92 şahin vardı.ilk sahibinden 6bin tl ye almıştık.2 sene kullandık.önünü toplasak,arkası dağıldı.arkayı toplasak önü.lpg ayarıdır,frenidir,contasıdır,çürügüdür bitmek bilmeyen bir macera.

dedim sat kurtul.6.500e biriyle anlaştı.adam pazarlık etmek istemiş.biraderde benim numaramı vermiş.adamla konuştuk 6.250 veririm.dahada vermem dio safım :)
    dedim 6.000 i biradere ver hemen notere gidin dedim.o an huzur buldum yeminle.

üzerine 2000koyup yogun pazarlıklarla 97 gene ilk sahibinden hiç lpg takılmamış uno aldık.benzinli bile, lpg li şahinden az yakıyor.sagını solunu zevkimize göre ufaktan topladık.1 senedir kafamız rahat biniyoruz.

şahin,dogan artık akıl karı degil.

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    İstanbul parkın yanındaki arazide dün yine tüm kuş serisi ve eski kasa bmwler dönmeye çalışıyorlardı :D

Aslında orda takılmalarını destekliyorum, trafikte magandalık yapacaklarına boş arazide alsınlar heveslerini.

Murat, Windofhange, ahmety17 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  14. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    octavia yla şahinin arkasından yetişemedim:D octavia gitmediğinden değil yol emniyetli bir yol değildi adam basıyor şahinle

Uğur K bunu beğendi.
  15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben v6 omega ile gecememistim, ayni sekilde olumune gidiyordu eleman :)

Mobilden gonderildi.

Windofhange bunu beğendi.
  16. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hem şahinler hem sahipleri....

Windofhange ve Hakan07 bunu beğendi.
  17. ahmety17

ahmety17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    858
    Ad Soyad:
    Ahmet TOPALOGLU
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Plakayi hemen 155e bildiriyorsun ilk cevirmede giydiriyorlar rahatliyorsun

Hyundai Accent Admire 1.3 klm 2005

Windofhange, joy_ride ve Hakan07 bunu beğendi.
  18. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Şahinlerde değil suç sahiplerinde tamamen :) 2 yıl öncesine kadar benim aracımda şahin'di ama ben öyle egzost, son ses müzik vs vs hiç tarzım değildir . Bu tamamen eğitim düzeyi ile alakalı insanın. Kullandığı aracın markasına göre insana değer vermek yanlış olur.
    Ne demişler "Ben ne adamlar gördüm üzerinde kıyafet yok , ben ne kıyafetler gördüm içinde adam yok " Bmw'de bunları yapan hiç kimse yok mu lüks araçlar da sanıyorsunuz ? Ben aynı zamanda motosiklette kullanıyorum ama trafikte inanın aracının değeri 60 bin tl üzeri ve hele markalıysa bmw , mercedes, audi gibi bu araç sürücülerinin karın ağrısı çok büyük . Kesinlikle ama kesinlikle yol verdiklerine denk gelmedim .
    Misal soldan gidiyorum ayna önüme denk geliyor sağ taraf bomboş 20 cm kenara kaysa geçeceğim önüm boş diyorum "biraz sağa kayarmısınız" geçeyim ben. Cevap : Bak bizde trafikteyiz gidemiyoruz... Hazımsızlık problemi büyük insanlarımızın hani ben bekliyorum sen nere gidiyorsun der gibi yol vermiyor resmen neler var neler . Mesele aracın markasında değil efendim...

Windofhange, ahmety17 ve Hakan07 bunu beğendi.
  19. 81081

81081 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Mahir Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Kia
    Araba kullanmayı 93 yılında 91 model sahinde öğrendim 96 yılında 94 model sahinde ehliyet aldım ilk arabam 97 doğan slx 2 yıl bindim bir reklam arası verip 98 model Şahin s aldım ve 3 yılda bu araca bindim benim için bu araçların yeri apayrı gel gorki şimdi bakıyorum canım arabaları mavfettiler
    Bugün Şahin doğanı bu hale getirenler yarın honda ları bu hale getirecekler

ahmety17 bunu beğendi.
  20. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben de araç kullanmayı babamın 92 model doğan ında öğrenmiştim. problem araçta değil içindeki apaçilerde evet doğru ama hep bu arabaları tercih ettiklerinden artık şahin görünce insanlar direk uzaklaşmak istiyor. çoğunda muayene sigorta vs bile olduğuna inanmıyorum. ankarada abimin getz e karşıdan gelen şahin refüjden atlayıp çarpmıştı 5000 tl hasar kaydı maalesef. Allah şerlerinden korusun

ahmety17 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş