Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sağlam i20

'İ20 Forum - Club' forumunda SİNAN BARAN tarafından 15 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. djnone

djnone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam o zaman abd de sürekli abd de üretilen ve menşeisi abd olan arabalara bol yıldız verir. yani sizin taraftan olaya yaklasırsak biz kimseye inanmamamız gerekiyor.. birilerine inanmalıyız. bugün dünyada crash test kuruluşu denildiğinde herkesin aklına tek bir kuruluş gelir o da euroncap tır.
    euroncap benim babamın kuruluşu değil niye savunuyumki onları. ama ortada bir gerçek var ve sizlerde buna inanın. diyorsunuzki eskiden euroncap avrupa dısındaki otomobillere az yıldız dagıtıyordu o zaman hyundai honda toyota kerizmiydide çıkardıgı butun yenı otomobilleri ilk önce euroncapta teste tabi tutuyor ?? sizin dediğinizle çelişmiyormu bunlar.. herneyse ben kendi doğrularımı sizlere kanıtlama amacı gütmüyorum sadece durumu ifade etmeye calısıyorum.

susurluktan bahsettiniz o susurlukta bahsi geçen 85 90 modelotomobil de euroncapa katılsa tek yıldız bile alamazdı. bakın 1997 senesinde mercedes c serisinin haline
    http://www2.euroncap.com/tests/mercedes_benz_c_class_1997/18.aspx

ve avrupaya bol yıldız dağıttıgını iddia ettiğiniz euroncap güncel kasa leona 4 yıldız vermiştir yine yeni kasa citroen c3 c3 picassoda 4 yıldız almıştır. daha aklıma bir sürü daha model vardır. sizin o sağlam dediğiniz nissan navaraya euroncap tek yıldızı bile çok görmüştür neden peki biliyormusunuz videolarını izlerseniz görürsünüz kaza sırasında sürücü kafasını direksiyona vurdugu anda havayastıgı acılmaktadır. doğru olan havayastıgı acılır sürücü kafasını havayastıgına carpar. daha sonrasında nissan gerekli önlemleri alarak 2. kez navarayla teste katılır ve 3 yıldız zor bela alır. ne yapsaydı euroncap navaranın allı pulla sağlam görüntüsüne kansamıydı..

neyse konu bu değil ama bazı şeyleri anlatmak istedim. ayrıca demişsinizki neden euroncapta arabalar esnek bir malzemeye carpıyor sizler başka bir arabayla carpıstıgınızda karşıdaki araba beton gibi saglam mı duracaktır??

sizler yine karşı çıkacaksınız biliyorum.. yine boşa yazdım ama emin olunki gerçekler bu yazdıklarımdır !!

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Demiştim, siz yine duvar v.s. diyorsunuz. Karşıdan gelen arabaya çarptığınızda DUVAR'ı mumla arasınız, kaldıki bunlar birde esnek malzeme kullanmışlar. Biraz fizik, biraz mukavemet, birazda statik gören biri sanırım beni daha iyi anlar.

Düzenleyen : MSC

3. slyman

slyman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar Bey iyi günler.
    " TÜM " Kazalar incelendiğinde çoğunluğunun önden offset olarak (sürücü tarafından ) gerçekleştiği görülmüş. Testleride buna benzetebilmek için test kuruluşları " deforme olabilen " (aracı simüle eden) bir engelde karar kılmışlar. Elbetteki bunu gerçekleyene kadar çeşitli şeyler denemişlerdir.

Bunun dışında gerçek kazalarıda simüle ediyorlar. S320 ile Smartı gerçekten çarpıştırdıklarıda var; aynı aracın yenisi ile eskisini çarpıştırdıklarıda...

Bunun yanında firmalar kendileride kaza testlri yapmaktalar. Örneğin Reno testlerde çocuk kadavları kullandığı için çok tepki almıştı. Volvo ise araçlarına takla testi uygulayan tek firma durumunda...

Üstelik Euro NCAP benzeri kurumlar Avustualyada Amerkada da mevcut.

Çok göreceli olacak ama akıllı Tv deki kaza videolarına bakınca duvarları delip geçen araçların başka bir araçla çarpışanlardan daha az hasar aldığını görmekteyiz... (not tabiki beton perdeye çarptıklarını var saymıyoruz :) )

4. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet karşıdan gelen bir araç hızına göre duvardan daha da etkili olabiliyor bu durumda amerika'da yapılan testler de dahip tam olarak kaza anınıyansıtamıyor ama yine de en güveniliri olarak sıralama yaparsak euro ncap kaza anında araç karşısında deforme olan cisimleri kullanmasıylason sırada kalıyor benim için,duvara karşı testlerdedaha çok gerçekçi olduğu için amerika da yapılan testler daha güvenli olarak üst sırada yer alıyor.
    Düzenleyen : Davtor

Bu Sayfayı Paylaş