Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sabahları geç çalışma ve tekleme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Piyanistce tarafından 5 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. fahribaba

fahribaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende 2005 elantrea var. sabahları 2. hatta 3. marşta çalışıyor. önce gaz yemiyor sonra normale dönüyor. tamircim benzin pompası arızası kesinlikle dedi. araştırıyorum. bilgisi olan var mı acaba. fiyatı da 220 dedi bir yer.

2. volki_188

volki_188 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    AYNEN YA NASIL Bİ ARIZA BU GENELDE HERKESTE BAŞ GÖSTERİYO. BENDE D EAYNI ARIZA VAR AMA DAHA GÖSTERMEDİM SERVİSE SABAHLARI (BAZEN) ARABA ÇALIŞINCA İÇİ ÇIKICAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYO. MOTOR ISININCA DÜZELİYO SADECE İNCEDEN Bİ SES GELİYO. AMA ARABADAN BUZ GİBİ SOĞUTTU BENİ. 1 SENEDE BUNLAR OLDUYSA MERAK EDİYORUM İLERKİ YILLARDA NELER OLUR ACABA??

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Aramıza hoşgeldiniz. Kendinizi taşınma bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz.

Yaşadığınız sıkıntıyla ilgili büyük ihtimalle LPG kalibrasyonlarınızın hatalı olmasından dolayı bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Akşamdan akü kutup başını sökün, sabah taktığınızda araç sorunsuz çalışıyorsa benzinde kullanarak gaz ayarı yaptırın. Yaptıracağınız gaz ayarı sonrası rölanti benzin enjeksiyon süresei araç gaza geçincede aynı kalmalıdır. Elantra XD 1.6için bu süre 3.2 - 3.4ms 'dir.

4. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim arabam sabah calışmıyodu ateşleme trafosu bile değişti akü değişti ama sorun devam eti abim le keşfini yaptık nasımı oldu şöyle anlatayım benim araba1,3 98 ls yumurta kasa karburatörlü araba yine buğlu bi sabah çalışmadı abim evdeydi geldi sağına soluna baktı kendisi liseyi motor bolumu okudu ama ustalık hiç yapmadı sadece şu disbiratör kapanı sokup bakalım dedi tamam dedim ne kaybetcez zaten bende elektrikçiyim elimiz anahtara alışkın soktumde disbiratör kapağındaki kontaklar tozlanmış kömür tozu yani tozu temizledim kontakları zımpara ile temizledim sonra takıp çalıştırdım gördümki sorun ondanmış çünkü 2 gün araba buzgibi havada tek kontakla çalışıyor hemen motor ustasına gidip sıfır disbiratör kapanı taktırdım ogunden beri birkerebile tekleme yada çalışmamazlık etmedi arkadaşlar bilginize..

5. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşlar merhaba,

uzun süredir foruma giremiyordum. bir oğlum oldu o nedenle pek ilgilenemiyordum.

bahsedilen tekleme sorunu bendede vardı. en son çözüm olarak temmuz ayında ATİKER firmasına mail attım sorunu anlattım. sağpoldsunlar ilgilendiler. aracım birkaç gün lpg servisinde kaldı. bulamadılar. son olarak aracı 400 km benzinde kullandım (lpg sigortasını çıkararak) sonra lpg benzin ayarı yaptılar tamam dediler. hava aşırı sıcak olduğundan sorunun bittiğini anlayamadık.

geçenlerde aynı sorunu yine yaptı. atikerdeki mühendisle görüştüm ayar hatası diyor. geçen sefer ayar tam yapılmamıştır ondan oluyor diyor.

arabamda çok test yapıldı kesin biliyorum araçta bir problem yok. ayar hatası. lpg firmanıza sizde mail atın. lpg servisleri pek bilmiyor

6. mehmet_akbas71

mehmet_akbas71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar ben daha öncede yazdım bendede aynı oluyordu 50-60 tl lik benzin alın sonra onu bitirin sorun kalmıyor ondan sonrada lpg servisinize gidin.

7. Enilno

Enilno Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Buna benzer bir sorunu yaklaşık 4 ay yaşadım. sabah çalıştırıyorum rölanti düşüyor. Araba Stop ediyor. gaz almıyor. taki lpg ye geçene kadar ondan sonra problem yok.
    yıl başında Sıralı LPG taktırmıştım haziran temmuzda ise sorun başladı.
    Neyse önce kelebek temizledik.20TL
    Sonra ISC aktuaktörü 450 TL ben 130 TL ye aldım. bursadan.
    sonra bir iki ufa tefek daha.

Çözüm :
    En sonunda LPG yi taktırdığım yer getirin çözdük dediler. götürdüm evet çözülmüş görünüyor.
    Bir adet röle yerleştirdiler mevcut sisteme.
    marka ismi vermiyorum. bizim yerli marka

8. Enilno

Enilno Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bütün mesajları okumadan yazmışım. Bendekide Atiker. marka belirtmekte sorun yokmuş. arkadaşlar

9. Cotanak28

Cotanak28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaş aynı sorun bendede vardı.Formada yazmıştım daha önceleri.burda bi tane lpg ciyle konuştum bana 400 km falan arabanı sadece benzinde kullan dedi benzin deposunun içindeki pompan tembelleşmiş ondan oluyor dedi ve servise git bujilerini değiştir dedi.değini yaptım ve sorundan kurtuldum.Ama o lpg ciye tekrar ayarda yaptırdım.

10. yusuf98783

yusuf98783 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar bende 2005 accent var 1.5milyar harcadım herşeyi denedim adamın biri cıktı dedi ki depoda yarımdan fazla benzin olsun (bu lpg li için gecerli) shell95 oktan sorun gecer dedi..
    değiştirdiğim parçalar:
    krank devir sensörü
    ısı müşürü
    benzin pompası
    benzin hortumu
    depo
    carbon temizlik
    enjektör temizlik
    bujiler....
    gecen yine yaptı depoyu doldurdum şimdi 2.marşta alıyor pompan arızalı diyenlere inanmayıp depoyu doldurun enjektör temizleyici dökün içine eğer azcık işe yaradıysa ustaya gitmeyin...

11. shadow71

shadow71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araba soğukken 6-7 marşta çalışması veya biraz bekleyince yine 2-3 kontakta geç çalışması ile ilgili problemim vardı.Hemen hemen herşeyi denedim benzin pompası motoru değişti, yeni pompa eskisinden performanssız çıktı tekrar eskisi takıldı, kanister temizlendi,bujiler değişti,baya bir süre benzinde ve enjektör temizleyi katkı ile kullanıldı,hyundai serviste benzin basınç regülatörü çıkma olarak takıldı yine değişen bişey olmadı. En son benzin pompasını komple değiştirmeyi düşünüyordumki bulup deniye bilirsen benzin basınç regulatörünün yenisini denemem gerektiğini anladım.Yeni benzin basınç regülatörü sıfır sorunsuzuyla değişince tüm problem halloldu.Tüm sorun benzin filitresinin içindeki basınç regülatöründen kaynaklanıyormuş şu an araba saat gibi.Hatta TOKAİ çakar çakmaz çakıyor.Sorunu yaşayan arkadaşların dikkatine!!!!!!!!!!

kiario63 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş