Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sabahları devir düşüyor Benzin filtre vey

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda adalkic tarafından 10 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. bynikel

bynikel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar iyi forumlar,,,bendede aynı sorun var aracım 1.3 accent admira,,alalı 6 ay oldu,,araçta voltran sıralı lpg var,,yazın hiç sorun yaşamadım ilk çalıştırmada çok az hafiften bir sarsıntı bazen oluyordu havaların soğuması ile birlikte arkadaşlarda olan sorunu yaşamaya başladım,,araç sarsıntılı çalışıyor ve devir düşüyor ardından titreme gaz yememe ,marşı kapatıp bi defa daha durum daha iyi ama araç hareket etmiyor,,tekrar marş kapa aç düzeliyor zaten bu işlemlerden sonra araç lpg e geçiyor ve sorun bitiyor,,,,forumlardan baya araştırdım meseleyi ve masraf etmeden olayı anlamaya çalıştım bir kaç yerde daha lpg süresinin(ms) uzun olduğundan bahsedilmiş ve forumdaki arkadaşların dediği gibi bir müdet benzinde kullanıp hiç lpg e geçmeden sıfırdan lpg yazılımını yüklenmesi ve enjektör sürelerinin yakın tutulması öneriliyor,,ben lpg ayarına gittim hiç bir sorun yok dediler(uğraşmak istemedi yani ms değerlerinden bahsettim yanaşmadı bile :D)
    şimdilik kendimce bi çözüm buldum ve gayet başarılı o da şu şekil,,aracı gece parketmeden önce eve varmadan benzine alıyorum 500 metre kadar benzinde kullanıp lpg ye geçmeden aracı parkediyorum ve 2 gündür sabahları sorun yaşamıyorum bu şekil devam edecem bir süre ne kadar mantıklı bilmiyorum ama arabayı yap boza çevirmelerinide istemiyorum zaten,,,,bu arada benzinde kullanınca aracı sabahlar hiç sorun yaşamıyorum zaten gün içerisinde lpg de kullanınca lpg de stop edince tekrarlıyordu,,,saygılar

2. ajan_c

ajan_c Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Sonunda benim sorun çözüldü arkadaşlar. Sıkıntı MAP Sensörünü değişince çözüldü. Oda benim ısrarımla değiştiler.HAVA filitresi ve bujileride beraberinde değiştirdim. Şimdi tek marşta sıkıntısız çalışıyor maşallah... Sorun beyindedir diyen teknik servisede ders oldu. Bilgi paylaştıkça çoğalır diyor Bu forumun çok önemli olduğunu hatırlaratarak site yönetimine ve paylaşımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum.

3. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    serdar bey aynı sorun bendede vardı kutup başını söktüm 8 saat sabah sorun olmadı akşamda olmadı şimdi benm lpg ayarı yada proğram attrımam gerkir mi ??

4. bulent_24

bulent_24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya arkadaşlar bende hyundai accent 1.5 GLX var 2001 model yolda kaldım bıraktım kenarda yarın çekici ile çektircem tamirciye sorun debriyaja basıyom vitese takıyom debriyajdan ayağımı çeksemde hareket etmiyor araba debriyaja hiç basmadan da araba çalışırken vitesler geçiyor anlamadım baskı balata daha değişeli 10 gün oldu nedeni ne olabilir acaba bilgi verirseniz sevinirim

5. korky77

korky77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar lüçük bir bilgi vereyim motor kısmındaki sigorta tablasında ecu nun da sigortası bulunuyor.o sigortayı söküp 2-3 dk bekler geri takarsanız beyin resetlenmiş oluyor.bilginize...
    Düzenleyen : korky77

6. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Serdar Abi dediğiniz gibi akü kutup başlarını gece söküp sabah taktım arıza bi kaç gün düzeldi sonra aynı arızayı tekrar vermeye başladı.Saylon adlı kişinin dediğine göre 150-200 km benzinde kullanıp LPG ustasına götürmek mi daha mantıklı(daha az masraflı :) ) yoksa sizin açıklamanızdaki gibi diğer ihtimalleri gözden geçirmek mi? Bi de araca gaz ayarı yapıldı ama yine de sabah ilk çalışma sıkıntısı düzelmedi. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,990
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    tamam aramayı yaparım.Peki bu benzin ayarının gaz ayarıyla paralellik göstermesi ne derece doğru,gaz ayarına götürdüğüm zaman usta bi grafikle oynuyo bi kaç ayarı değiştiriyo (bu kadar kolay işin sonucunda 20 lira alıyor.) ayrıca araçta bi sorun yok(gaz ayarında)...

Bu Sayfayı Paylaş