Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Saab Türk mü oluyor?

'Sohbet-2' forumunda Emrah tarafından 20 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kısa yazayım da herkes okusun dedim, ayrıntılara inmedim, bazı eksiklikler oldu tabi;

günümüzdeki ekonomik koşullarıyla devlet eliyle bir otomobil üretmek mümkün değildir. özel teşebbüs yapacaktır bunu. ben de özel yaptıktan sonra hangi şirket olduğunun bir önemi yok diyorum. hani başımızdaki bir siyasetçi dedi ya "paranın dini yoktur" diye, paranın milliyeti de yoktur. çünkü adam türk olsa da olmasa da ticarette birinci amaç her zaman daha fazla para kazanmaktır.
    ikinci bir konu, türkiyenin otomotiv konusunda nerede olduğu anlamak için lütfen türkiyede yan sanayilere bakın.
    türkiyede otomobil motoru ve bütün parçaları, yürüyen aksam(amortisör, fren tertibatı benzeri) şanzıman elektrik aksamı, farlar, göstergeler, otomobil koltuğu otomobil lastiği ve jantı göstergeler, ve araç içindeki tüm plastik parçalar kaportaya dair bütün parçalar filtreler yakıt sistemi(bosch dizel enjektörlerinin en büyük üretim tesisi bursadadır)
    ve benim aklıma gelmeyen bütün diğer parçalar üretilmektedir.(bütün modeller için değil, ama ürün çeşidi bakımından)
    hyundainin türkiyede otomobil üretmesinin sebebi, korede üretip buraya taşımaktansa türkiyede ve etrafında satacağı otomobilleri burada üretmeyi tercih etmektir. bu sayede kar edebilmektedir. era korede üretilseydi burada 22bin tlden satılamazdı. bunlarla beraber şuanda hissettiğiniz ekonomik rahatlığın tek kaynağı yurtdışından getirilen ve türkiyede yatırıma(fabrika, tesis vb.) dönüşen paradır.

mesajımı herhangi bir forum üyesine cevap olarak yazmıyorum, yerli otomobil üretimi aklı başında her vatandaşın hayalidir. yani istemekte haklısınız, ancak günümüzde bu kavram siyasi malzeme yapılmakta, vatandaşa bazı konular doğru anlatılmamaktadır.

Bu Sayfayı Paylaş