Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

rüzgardan etkilenme

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda şansal tarafından 28 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    120 km üzerinde bir kazada sağ çıkma olasılığınızı biliyor musunuz? Ya karşınızdaki insanlar? Aileniz?

Allah korusun...

2. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bilmez olurmuyum.

3. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yüksek sürati küçükken çok severdim , motorlu araçları iyice tanıdıktan sonra öğrendimki , maharet ne araçta nede şöförde ! en acemisi en dandik arabayla bile 300'ü 500'ü görüyor ...
    önemli olan
    aracının özellikleri fiyatına göre makulmu ?
    ihtiyaçlarını karşılıyormu ?
    en az yakıtla en iyi performansı veriyormu ?

bu üç seçenek size uyuyorsa daha fazla sınırları zorlamayın bence...
    gidin 500km/h ile giderken çıt bile demeyen araba alın ...

her aracın karakteristik özellikleri farklıdır , bizim altımızdakiler aile otomobili hız yapmayalım lütfen ...

yazdıklarımın konu ile alakası olmayabilir sadece yazmak/hatırlatmak istedim ...
    Düzenleyen : mirkan

4. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

++++11111 Katılıyorummmmm

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    oğuz bey o konuda haklısınız. 80 ile kaza yaptıgınızda da ölme riskiniz 120 ile kaza yaptıgınızdaki durumdan farksız olucaktır. Bu ülkede trafik kazasından dolayı olan ölümlerden bahsedecek olursak eger arabaya binmek araba ile 200 ile gitmek daha güvenli. Sizce 120 ile giderken kaza yapanların ölme olasılıkları mı daha fazla yoksa durakta otobus beklerken ölme olasılıkları mı? haberlere bakılırsa otobus duraklarında bekleyenlere daha fazla araba carpıyor ve ölüyorlar. tabi ki ölüme sebebiyet veren yuksek hızla uygun olmayan yolda giden suruculerdir. bence sehir içi ya da benzeri yollarda 120 ı bırakın 50-60 dan daha hızlı gitmemek gerekir.ama otobanda gidiyorsanız ya da sehirler arası yollarda ve yollarda uygunsa 120 ile gitmenin riski daha az olur. cunku diger araclar 150lerde giderken siz o yolda 120lerden daha dusuk hızda giderseniz, insanımsı yaratıklar size soldan değil sagdan sollarlar. dibinize arkadan girerler sekloktor yakarlar. kazaya sebebiyet verirler. ama onun dısında sehiriçinde ya da uygun olmayan yollarda hız yapılmamalı.

6. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yazdığımı anlamamışsınız,denemek amaçlı 205 km/h çıktığımda sınıfına göre gayet güvenliydi demek istedim.Sadece deneme amaçlıydı ve 1 defa oldu.

İkinci cümlemde ise bırakın 205 km yi... 150 km den sonra hangi araba olursa olsun ip üstünde gidersiniz diye yazmıştım...(keşke okusaydın)
    Evet güvenilir ve güçlü bir araca bindiğim halde 160 km'yi geçmiyorum.Kaldıki ilk sayfalarda 180 km lerden bahsediliyor ve sürekli bu hızlarda kullandıklarını belirtmişler...

Sanki türkiyedeki kazaların başlıca nedeni benmişim gibi mesaj yazmışsın biraz sakin yaz...

Düzenleyen : mmt.88

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    hiç bir zaman hızı sevmedim ta ki araba ile farkına varmadan 180km/s e cıkıncaya kadar. ozmn a kadar hep hızın tehlikeli oldugunu dusunurdum. bi gun otobandan gebzeye giderken 90km/s sabit hızla arkamdan bir kamyon taciz ediyor. yolun en sagındayım, kamyonun beni sollaması lazım ama sollamayınca ben yol vereyim dedim, fakat onun bunun evladı ben orta seride gectikten 1 dk sonra o da arkamda ve aynı seyi yapıo. mecburi adamdan kurtulmak için gaza bastım. gerci daha sonra sutas ı arayarak sikayet ettim kamyonu. ama o gun anladım ki otobanda 110 altında gitmek cok daha tehlikeli. sehir içinde kimse hızlı gitmesin zaten. 120 ile gidilecek yol otobandır ya da yeni yapılan cift seritli yollardır.

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    nese. noktayı koyalım. konu saptı epey. hızlı gidince ruzgardan arac etkilenir. asarı hız, uygun olmayan yollar, hava sartları, kaza riskini artıran faktorlerdir. ama uygun yolda 120 ile gitmek ölümle oynasmak demek değildir. uygun arabalarla 200 ile de gidilir. konunun özeti oldu bence bu.

9. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu arada şunuda belirteyim,benim bir huyum vardır uzun yolda hiç acele etmem bırakın 8 saatte varacağıma 12 saatte varayım kime ne.....Sanki 8 saatte varınca madalyamı takıyorlar?

şehirlerarası 100 km hızı geçtikten sonra (sizlerde deneyin) insan daha çok yoruluyor ve refleksleri bir süre sonra zayıflıyor....Ama maximum 100 km ile gidersenizhem yorulmuyorsunuz hemde dikkatiniz dağılmıyor.....Güvenli ve yorulmadan yapılan yolculuk sırrı budur...

Yanınızda oturanın gazına gelmeyin,bir araba size hareket çekiyormuş aldırmayın,hiç bişeyi kafaya takmadan yolunuza bakın ve prensibinizi bozmadan 100 km nin üzerine çıkmadan varacağınız yere gidin,varınca inin arabadan ve farkı anlayın...Ayrıca hem az yakıt tüketin hemde gözleriniz radar arablarını aramasın cezasız bir şekilde gidin....

10. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞIM SEN DERT ETME KENDİNE,GÜLMEYE DEVAM ET. SON GÜLEN İYİ GÜLER.

Başına bişey gelmez inşallah, burada işkembeden sallamıyoruz, başımıza gelen olaylar sonucu yazıyorum, hayatımızda sadece era da kullanmadık, eradan UCUZ VE DANDİK ARABALAR BİLE ERANIN ZIPLAMA REAKSİYONUNU göstermiyor.

Allah kimseye kaza bela göstermesin.

11. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kardeş sen olayı anlamadın. sanırım 1. sayfadaki yorumlarımı okumadın.

120km süratle seyretmeyi ahirete gitmek gibi görmüşsün.
    oysa istanbul-ankara otobanı ya da edirne-istanbul TEM otoyoluna çıktınmı hız sınırı 120km'dir. ayrıca %10 hız aşım payı vardır eder sana 132 km sürat.
    ben bu sürat dahilinde paşa paşa seyahat ederim.

200 km sürate çıktım evet aracım yeniydi ve limitlerini öğrenmek istedim bu hızıda bomboş bir otobanda ulaştım. kalkıpta avcılar-bakırköy arası E-5'te
    200 km sürat görecek kadar cahil bir insan değilim.
    üstelik 200km sürat'te bile benim era hiç kasmıyor, çizgisinden dışarı çıkmıyordu.
    ama rüzgarlı bir havada 160 km hızla seyahat ederken eram çizgisinden çıkmaya başlamıştı.

12. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet arkadaşım söylediğin de haklısın katılıyorum ama benim de demek istediğim farklı bişey, milenyum kasa ile 120 ile lastiğin patlasa yada d.hakimiyetini kaybettsen toparlayabilirsin, ama era ile bu imkansız bunu demek istedim ben, tabi ki bişey olmayabilir ama 120 nin üzerine cıkınca riskleri %100 artırıyoruz. 100 kez cıkarsın bişey olmaz ama birinde allah korusun bişey olur ve olduğu zaman era ile kacarımız yok. bunu demeye calıştım tabiki aracımız duz,güneşli kaymak yolda sıkıntısız.

13. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kardeş kusura bakma ama işte orda yanılıyorsun.
    120 km süratle hangi araba direksiyon hakimiyetini kaybetse durum vahim.

15 gün önce kaza yapan bu foruma da üye olan bir arkadaşımızın işte arabasının hali.

http://forum.donanimhaber.com/m_38591051/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38591051

14. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Rüzgardan savrulmak derken kime göre kıyaslıyorsunuz bilmiyorum da.. Ben uzun süre yüksek süratte ilerledim bu araçla savrulma vs. tabiki sert rüzgarlarda oluyor ama bu kendi sınıfındaki rakiplerinden daha kötü olmuyordu emin olabilirsiniz.. Era sınıfındaki araçların çoğunagöre daha süratli oldugundan daha cabuk hızlandıgından o yüzden daha iyi bir yol tutuş bekleniyor ama malesef her aracın sınıfı belli..
    Era nın yol tutuşu daha iyi olamazmıydı elbette olabilirdi ama o zaman i30 kime satılacaktı? :)

10-15 dakika boyunca 190-220 arasında gittikten sonra video çekmek aklımıza geldi ve 6 dakika kadar video çekildi.. Daha sonra yine devam etti bu şekilde.. adapazarı hendek arasında oldu bu olay.. İllaki virajlara geldigimizde araç hafifte olsa Vectra (arada 2 sınıf fark var) ya göre savruluyordu elbette onuda bir şekilde direksiyondaki aracını tanıyorsa hallediyor.. Ama elbette 120 yi geçmezseniz sıkıntı yaşayacagınızı sanmıyorum..

Bu araçlarda 200 le gitmek için üretilmiyor zaten..

Çok şikayetçiyseniz yol tutuştan bence 30mm lik spor yay alın aracınıza videodaki era da var.. kendi aracımız.. Bunun yanı sıra geniş jant lastikte yol tutuşta ciddi iyileşme saglar..

İyi günler..

Buyrun link..

dedim ama konu malesef siteden kaldırılmış.. google da "era vectra kapışma" diye aratırsanız ilk sayfada ilgili linkte videoyu görebilirsiniz.. iyi günler...
    Düzenleyen : chiptuner

Bu Sayfayı Paylaş