Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

rüzgardan etkilenme

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda şansal tarafından 28 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kesinlikle s değildir abeyyyim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif...
    ama ne olursa olsun cooperdeki keyf yol tutuş hiçbir arabada yok kanımca ...

2. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1.4 ler düz yolda 183km den sonra gitmiyor,eğimli yolda 192km yapmıştı bir kere.Rüzgar ya da devir sesi rahatsız edici değildi.

Tabi bunlar KM saatinin gösterdiği değerler.GPS cihazıyla yaptığım ölçümlerde aracın km saatinin %7 fazla gösterdiğini tespit ettim.Yani era ile 180 yaptığınızda aslında 167,5 km ile gidiyorsunuz.

Şaşırmayın bu sadece era için geçerli değil başka otomobillerde de denedim astra,corolla, megane hepsinde %5-6 lık farklar var.Üreticilerin bunu yakıt ekonomisi,güvenlik ve hız limitleri için tolerans olarak bıraktığı söyleniyor.

Düzenleyen : krank

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet tolerans bu şekilde. Tabii burada lastiğin havası bile GPS ölçümünde fark çıkarabiliyor. Genelde hyundai'de bu tölerans 100km altında %5'dir. Töleransı %10-12 olan araçlar var.

4. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi benim töleransım ne kadar https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif?

5. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    O halde polis radarlarınında gps gibi gerçek değeri göstereceğini düşünürsek, 100 km ile ( %10 dan fazla aşmak) radara girmemiz için göstergemizin 105-106 km göstermesi gerekir.

Bunu herhalde yakalanmadan öğrenemeyeceğiz :)

6. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat

ben 170 civarında göstergeye dikkatli bakamadım zaten yağmurlu idi silecek son kademe çalıştığından ben hangisi çok ses yaptı bilemiyorum. yağmur sesi lastik sesi motor sesi
    silecek sesi :)

7. @ykut

@ykut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    hız yapmaya gelmiyor araçlar albea gibi havalanıyor yerden yalnız eps sistemli direksiyon olunca şoföre güven de veriyor ama hız yapmayınız

8. Prof.Matematik

Prof.Matematik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    100 km/s ile giderken soldan yediğim sert rüzgar sebebiyle arabanın önü sağa kaydı, hemen topladım tabi.
    ama hafif korktum, bu ne ya dedim...

9. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar era ile 120 km nin üstü haramdır. Azraili arabaya alıyorsunuz gerisi şansa kalıyor.

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bence 120 asırı bir hız değil. 140 lara kadar gayet normaldir. arabadan daha önemli olan yolun durumudur. yol iyi olmadıktan sonra mclaren mercedes bile olsa o yolda gidelen 50km/saat hız da bile ölümlü kaza yapma riskiniz cok fazla olur. almanya da otobanlarda araclar 200km/saat hızla virajlara girebiliyor, yollun en egimli yerleri bizim otobanların duz yerleri kadar. bizde bırakın yolların muhendislik kalitesini bizde dogru duzgun asfaltlama yok. atasehir de yeni yapılan binaların oraya bir asfalt dokmusler 150 ile gectiginiz halde yol sesi yok. sonra birden eski asfaltlı yola giriosunuz kendi sesinizi bile duyamıyorsunuz.

11. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kardeş ben 120 ile 88 model lada 2104 kullanıyordum.

era'yı otobanda 200'le kullandım sorun yoktu.

12. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben güvenli yapılabilecek hızı söyledim zaten , eram ile bende 190-200km cok kez gördüm ama şansını zorlamak demek bu arac ile. eniştemin 1995 model brodwayi ile 180yaptım, 1977 model moskovic ile 160 yaptımama nasıl yaptığın önemli kelle koltukda mı yoksa hissetmeden mi.

13. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era ile 120 nin üzeri bence büyük tehlike.Eğer ciddi rüzgar varsa fırtına şeklinde 90-100 de bile kontrolünü bozuyor arac hele yolda bozuk veya ıslak ise çok güvensiz oluyor.

Ama hıza alışarak kullandığınız zaman bu tehlikeler normalmiş gibi geliyor.Era ile 210 diyenler var..Yok diyorum artık.

Bende 7-8 aydır era var 1.5 crdi...Tamamen rüzgarsız havada çok güzel gidiyor ama rüzgarda viyadüklerde güven vermiyor.

Birde bozuk yollarda zıplayab,iliyor araç dikkat !

14. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bu nasıl mantık anlamak zor.120 ile lada !!!

200 ile era !!!

Ölümüne gidiştir bu...Kesinlikle tavsiye etmiyorum o hızlarda era nın işi yok.Çıkar o hıza ama....değmez arkadaşlar

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Niye sallasınki satmadan önce dizel ile 205 km/h kadar çıkmıştım yeteri kadar güvenliydi,şunu unutmayın 150'den sonra hangi araba olursa olsun kuş kadar hafif olur.Ve her an tehlike ile kelle koltukta gidersiniz....Şu an Altımda en güvenilir arabalardan birisi var 160'ı hiç geçmedim..

16. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hem 205 çıktım güvenliydi diyorsunuz !!!! Hemde 150 den sonra kelle koltukta... :)

Era ile 205 diyorsunuz ama şu anda altınızda en sağlam araca rağmen 160 ı geçmedim diyorsunuz...

Hızı asla tasvip etmiyorum.Çok karşıyım.Hadi yapan neysede suçsuz insanların hayatlarını nasıl hiçe sayıyorsunuz?

Gerçekten o hızlarda seyahat ederken hiç mi endişelenmiyorsunuz?

17. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    2000 ya da 2001 yılında ankaradan gelirken babamın eski ortagının bir honda accord unda ark koltukta uyuyordum. bir muhabbet donuyordu ortalıkta ve onun üzeirne uyandım, arac 250 ile gidiyordu. ses dısında biç bir sarsıntı yoktu. arabada o zamnalr yeni alınmıstı. dediğim gibi aracın gittigi yolun durumu arac dan daha önemli. fakat, rüzgarlı havada araba kullanmak ve özellikle de viyaduklerden gecerken aracların sarsılması aracla alakalı oldugu kadar fizik kuralları cercevesinde her aracın maruz kaldıgı bir durummus.

18. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    benim era yeni sistem EPS direksiyonlu.
    yüksek süratte taş gibi oluyor.
    en ufak gezme yok, adama güven veriyor.

affedersiniz ama era ile 120 km süratin üstü güven vermiyor diyenlere gülüyorum.

19. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    rüzgarlı havada guven vermez. haklılar. hele de ruzgarlı bir havada onu acık bir vidadukten geciyorsanız arac serit bile degistirir. Ama bugun özellikle otoyolda kamyonlar bile binek otolardan daha yavas gitmiyorlar. otoyolda 120 nın altında gitmek demek kamyonların tacizine ugramak demek.

20. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    rüzgarlı hava ile yorumumu 1. sayfada yapmıştım.

Bu Sayfayı Paylaş