Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

rolantide titreme vites araliklarinda gec toparlanma

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda hunter78 tarafından 20 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. hunter78

hunter78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet KASAP
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Arkadaslar arac mil.1.5 gls motor sicakken rolantide gaza bas cek yaptigimda ve isiklara yaklastigimda debriyaj yapip ayagimi gazdan cektigimde rolanti asagilara dogru 2-3 defa dalgalanip arac titriyor ayni zamanda fan ve klimada kasaya vuran bi titresim olusturuyor calistiginda
    Arac elektrik ve klima yuku bindiginde rolantiyi bir miktar yukseltmeli diye dusunuyorum ama bu duzeltmeyi yapamiyor sanirim
    Arac onceden hareket halinde 2 vites gaza basmadan yolun durumuna gore devri biraz artirarak yada dusurerek duzeltmeler yapip sorunsuz yuruyordu simdi ayni seyi denedigimde devir sabit kaliyor ve titriyor

2. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    ustaya gösterdinizmi
    buji ve buji kabloların durumu nedir hava filtresinin durumu nedir eğer eski ise hiç değiştirmediyseniz bunların değişmesi gerekli duruyor dalgalanma sorunlarında.

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ateşleme veya yakıt sistemiyle ilgili bir durum bu, motorunuzun arıza kodlarını ve emisyon değerlerinin doğruluğunu kontrol ettirmek için OBD diyagnoztik soketinden arıza tespit cihazına bağlatmanız ve motorun sensör değerlerinin tolerans aralığında olup olmadığına ve arıza kodu kaydetmişse ona baktırmanız gerekiyor. Maf sensörü, oksijen sensörü, bujiler, geri dönüş valfi ve diğer ölçüm yapan ve yakıtı ayarlayan bütün sensörler muamma durumda şu an. Ancak lpg varsa durum bundan daha farklıdır.

4. hunter78

hunter78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet KASAP
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Bizim araclarin yapisi geregi sanirim ariza isigi yakma yada kaydetme gibi aliskanliklari yok .Anladigim kadariyla bu tip arizalarin tespiti cok zor yada ustalarimiz ugrasmak istemiyor.Adam biniyo arabaya zangir zangir titriyo bunlar boyle diyo, cekmiyo gaz yemiyo diyosun arabayi 6000 devirde bas bas bagirtiyo daha nasi cekecek diyo, 7 yildir bindigimiz arabada keyfi ariza ariyoz sanki. Sonuc olarak 1,5 yildir bu ariza ile ugrasiyorum her iki yakittada sorun ayni kayseride bu olayi cozecek birini tavsiye edebilirmisiniz

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kayseri taraflarında malesef kimseyi tanımıyorum:( ama eski araçlarda çoğu arıza kaydı beyin tarafından anlaşılıp kullanıcıya belli etmesi elbette yeni araçlara göre daha zor milenyum kasanın beyin yazılımı pekçok arızayı sallamaz ama ölçtüğü ve hava yakıt verisi değerlerini cihaza verebilir oradan incelenebilir sadece çok ciddi arızalarda engine check ışık yakması lazım, fakat yinede belki birşeyler çıkabilir neyse bu bir yöntem eğer doğrudan sorunu deneme yanılma yöntemleriyle çözmeyi denemek isterseniz boğaz kelebeği arkasında hava akışını ölçen bir sensör var o zamanla içerideki motor yağı buharıyla kirleniyor ve içeri giren havanın debisini sağlıklı ölçmemeye başlıyor sonrasında gaz yememe stop etme gibi sorunlar çıkarıyor zaten bunun fişini çektiğinizde motor rölanti devri düşüyor bu parçaların motor yağı buharından kapkara yağ bağlamış olan içe bakan kısımlarını balata spreyi ile iç taraftan temizliyorlar eğer sorun düzelmezse değiştiriyorlar

Bir başka sorun olması muhtemel olan kısım ise yakıt deposu kanister filtresinin tıkanması, yakıt deposundaki havalandırma sisteminin bu sebeple düzgün çalışmamasından olur bu durumda depodan pat çat şeklinde gürültüler gelir veya yine farklı bir problem olan PCV geri besleme valfi yüzünden yani depodaki buharlaşmış yakıtı yakma sisteminden kaynaklıdır altta arama bölümünden arattırıp bulduğum konuların linklerini ekledim inceleyebilirsiniz kendinizde arama yaptırıp çıkan sonuçlara bakabilirsiniz

Sadece bu şekilde yol gösterebilirim ancak kesin olarak neden kaynaklandığından emin değilim linklere bakarak size en yakın olan problemin benzerini bulmalısınız

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/98-accent-1-5-gls-kalkista-gaz-yemiyor.15300/
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/gaz-yemiyor.4765/page-5
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/gaz-yemiyor.4765/
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/...antide-titreme-gaz-yememe-cekis-sorunu.28003/
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/motor-isininca-durup-beklerken-titreme.15251/
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/gaza-yueklenince-yigilma-ve-parrrr-sesi.16427/
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/yardimlarinizi-bekliyorum-arkadaslar.10157/

6. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Işıklara yaklaşırken ayağını gazdan çektiğinde muhtemelen yakıt fazlalığından dolayı motor boğulacakmış gibi oluyor. Araçta LPG varmı bilmiyorum. Şu tarif etttiğğiniz olayın benzerini yaşadım ve çok masraf ettim. Arızalı parça BENZİN BASINÇ REGÜLATÖRÜ çıktı. geçenlerde aynı problemi yine yaptı aldım parçayı değiştirdim ve düzeldi. sizinde bu parça arızalı olabilir. yada ateşleme kısmında bir problem olabilir. çoktandır bujiler değişmediyse bujileri ve kabloları değiştirin. sorun çözülmezse basınç regülatörünün üstündeki hortumu çıkarın bu hortum vakum hortumudur çıkardığınız yerde benzin varsa regülatörün diyaframı patlamış manifolda yakıt çekiyordur. parça 125 TL aldım enson alıp değiştirin yada değiştirtin zor değil. inşallah tez zamanda çözülür.

bu resim başka bir araca ait ama fikir vermesi açısından koyuyorum. bu parçaya takılı hortumda vakum kaçağı varsa bu da sıkıntı yaratır.

7. hunter78

hunter78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet KASAP
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Bizim milenyum kasalarda bu basınç regülatörü tam nerde

8. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Milenyumlarda nerede bilmiyorum ama çalışma prensibi olarak enjektörlerin bağlı bulunduğu demir borunun sonunda takılı olması lazım. mantık şu şekilde işliyor.

benzin girişinden gelen benzin enjektörlere gelerek gerekli miktarda püskürtülüyor fazla kalan yakıt ise borunun içinde devam ederek tekrar yakıt sistemine dönüyor. dönemediği zamanda fazla yakıt sebebiyle motor rölanti veya düşük devirlerde boğulmaya başlıyor. sorun bu olmayabilir tabi ama siz dediğim gibi önce regülatörün üstündeki hortumu çekin ve hortumu söktüğünüz yerde benzin olup olmadığına bakın. benzin varsa regülatörün diyaframı patlamıştır.

9. hunter78

hunter78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet KASAP
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    enjektör kütüğünün diğer tarafı kör bizim araçlarda
    aracın normalin 2 katına yakın benzin tüketimi var aynı zamanda fakat lpg yi okadar tüketmiyor çözemedik

Son düzenleme: 21 Eylül 2015
  10. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    zaman pompa üstündedir.

bende peugeot 106 1.4 vardi, regulatoru pompa üstündeydi.

Bu Sayfayı Paylaş