Merhaba arkadaslar Aracim 2012 model i20. Rolantide hafif tiremeye başladı. Onceden boyle bisey yoktu. 6 bin km once bakim yapildi. Kadran ve ecu bilgisinden aldigim rolanti devir resimleri bu sekilde. Acaba neden titreme oluyor.
Rölantide bir inme yoksa titreşim kabine ve direksiyona vuruyorsa motor sağ takozu(yağlı) değişecek. İlk iş motor takozu kontrolu olsun.
Aldiginiz yakitin kalitesinden bile oluyor ufak titresimler. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rolanti sabit. Yukselme alcalma olmuyor. Aynen oyle hocam kapilarda bir titreme var direksiyonda da var biraz. On konsolda var bariz hissettiriyor kendini. Cok asiri fazla bir titreme degil ama normal haline gore titreşim artti. Takoz yağlı dediniz. Onu anlayamadim takozun icindemi yag oluyor ?
Hocam, her zaman Shell vpower dizel kullaniyorum. Cok nadiren aytemiz ve opetten aldim. 1 kez PO dan aldim 1 kez BP den aldim Duzenli olarak liqui moly yakit katkisi kullaniyorum.
Sağ takoz hidrolik diye de geçer. İçinde yağ bulunuyor ve zamanla o yağ dışa çıkıyor. Vibrasyon emme işini yapamayınca kasaya veriyor titremeyi