Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? İnşallah iyisinizdir ( Abdullah Çiftçi selamı Perşembe Eskişehir'den Antalya'ya geldim. Yolda klima full açıktı. Burdur yolu üzerinden geldim. Kepezden (Antalya girişindeki ormanlik ve aşağı rampa yol) indikten sonra araba sıcaktan sapıtmaya başladı: şöyleki klima soğutmamaya başladi ve araç boştayken (ışıklarda beklerken) rolantide düzensizlik oldu. Bugün de lara plajı tarafina giderken yine verimli soğutmadı. Ama sürüş esnasında verimli soğutmezken ışıklarda falan beklerken buz gibi soğuk üflüyordu. Klima gazını falan yeni bastırdım iyi bir yerde. Sizce sıcaktan böyle olması normal mi? Yoksa her halükardan düzgün soğutma beklemelimiyim. (Bu arada aracın performansında herhangi bir sorun yok.) Unutmadan söyleyim. İki yolculuk esnasında da çakmaklıktan güç alan buzdolabı takılıydı.
Abi sıcaktan araba sapıtsaydı bizimkiler zır deli olurdu bir kontrol ettir derim hoş geldiniz memleketime , usta ihtiyacı olursa yardımcı olurum.
Laradan dönüşte stabildi durum. Klima soğutuyordu ve rolanti sabitti. Alıştı herhalde. Şaka bir yana. Teknik açıdan değerlendirecek olursak sorun nerde olabilir?
Abi stabil hale geldiyse sorun edecek bişey yok, sensörler Büyük ihtimalle kendini adapte etti, hayatında böyle sıcak görmediyse araba bir sıkıntı olursa ustam pazar açık. Ama bişey olacağını sanmıyorum gaz çok sıkıştı büyük ihtimalle, kompresör kendini korumaya çekti.
Bende de benzer bir sorun var klima iyi soğutmamaya açık olmadığı halde ara sıra devreye girmeye rölantide dengesizlik çekiş düşüklüğü gibi sorunlar var sanayiye götürüyorum ustaya her zaman yapmadığı için anlayamıyor bilgisayara bağlıyor hata yok.. Sizin sorununuz neymiş tespit edilebildi mi acaba?
Bir kere benimki de benzer şeyi yaptı,izmir sıcağında klima full açıkken bir anda klimanın havası gitti.Klima motoru çalışıyor,ancak hava nereye gidiyor o belirsiz 5 dk dinlendirdikten sonra kendine gelmişti lakin istanbul sınırlarında birdaha yapmıştı,son 2 senedir de birdaha hiç yapmadı.Fakat klima 2. kademedeyken rölanti düzensizliği bende de var,sürekli devir dalgalanıyor ama sadece 2. kademede oluyor anlamadım gitti.
Benzer belirtiler daha önce başıma gelmişti. Derin çamurlu yola girmiştim. Araca alttan çok çamur yapışmıştı. İyice yıkayınca düzelmişti.
Ben gazı eskişehir de bastirmistim. Antalya ya gidince sicaktan genleşti. Genleşince devir daim yapamayacak hale geldi çünkü sıkıştı. Eğer benzer belirtiler varsa klima gazının kaç gram olması gerektiğini arastirip gaz miktarını ayarlatın.
Gramı normalmiş basılan gaz için hava basmış herhalde bi gaz basalım 200TL düzelebilir diyor usta Düzelmezse? diyorum o kısmet 200'ümü alır işime bakarım diyor haliyle yaptırmadım çünkü gazı bastırdığım yerde daha önce de işlem yaptırdım hiçbir sorun yaşamadım basıldıktan 15-20 gün sonrasına kadar da sorunsuz çalışıyordu