Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rölanti problemi çözümü

'Elantra Forum - Club' forumunda omeryasar tarafından 19 Nisan 2008 tarihinde açılan konu

1. agırbaşlı

agırbaşlı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey teşekkür ederim ancak lpg den önce de aynı sıkıntı vardı lpg ile arttı ateşleme bobini olabilir dediler gösterdim hatta bobinde almıştım ancak usta bobinden olmadığını söyledi geri iade ettim. kelebektendir dediler temizlettim ama çözülmedi

2. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sorun illa ki araçtan kaynaklanmak zorunda değil, acaba yakıtınızı her zaman aynı istasyondan mı alıyorsunuz ?

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu durumda oksijen sensörü, map&iat veya geri besleme valfinden olması daha kuvvetli ihtimal.

4. andrapa

andrapa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hüseyin GÖL
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    http://img66.imageshack.us/img66/5738/dsc00004za5.jpg
    Bu kablolar ne işe yarıyor. ve diğer bağlantılar nereye bağlanıyor.Bilgisi olan var mı. bu gün servise gittim.usta yüzüme bakıyor. bunlar ne diye.ben usta olan sensin sen bileceksin dedim. kemal sunal gibi baktı durdu.gittiğim gibi geri döndüm.

5. 70hyundai

70hyundai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle merhabalar herkese

Aracın Markası : Hyundai
    Aracın Modeli : Elentra
    Motor Tipi : LPG
    Motor Hacmi : 1600cc
    Vites Kutusu : otomatik
    Aracın Kilometresi : 252000km
    Sorunum : merhabalar bende 1994 model hyundai elantra var otomatik vites 1600 dohc
    motor var aracı aldığımda üstünde normal lpg takılı idi problem yaşadığım için onu söktürüp yeniden atiker sıralı lpg taktırdım ama arac soğukta çok ama çok zor çalışıyor ısındığı zaman
    hiç bir sıkıntısı yok tek marşta alıyor ama soğukken 20 marşı geçiyor ısınıncaya kadar yürümüyor vitese takınca stop ediyor egzozdan aşırı derecede su atıyor lpg yi bilgisayara bağladığımız zaman ateşleme hatası veriyorhataları silince bir kaç gün düzgün çalışıyor sonra tekrar başlıyor yapmayane yapabilirim bu aracı düzeltmek içinsizin öneriniz nedir?

birde bu aracın bilgisayara bağlama yeri neresi resimle tarif ederseniz beni çok mutlu edersiniz cevaplarınızı bekliyorum.

6. 70hyundai

70hyundai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar bugün hava giriş kelebeğinin olduğu bölümü açtım ve temizledim vakum pompasınıda söküp temizledim manifoldun içinide temizledim rolanti ayarını kelebeğin oradaki civatadan ayarladım rolantideki oynama düzeldi ama halen yakıtı aşırı yakıyor 80 kuruş civarında

7. 70hyundai

70hyundai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar çalışma problemini hallettim ama şimdi dha büyük bir sorunum var
    araç öncedende dediğim gibi 94 model 1.6 elentra
    sıkıntısıda otomatik vites
    aracı vitese taktığım zaman stop ediyor
    lpg de iken hemen stop ediyor ama benzine aldığım zman biraz gidip öle stop ediyor
    ne yapabiliriz yardımcı olun

8. 70hyundai

70hyundai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhbalar
    Sorunum : merhabalar bende 1994 model hyundai elantra var otomatik vites 1600 dohc
    motor var aracı aldığımda üstünde normal lpg takılı idi proble yaşadığım için onu söktürüp yeniden atiker sıralı lpg taktırdım ama arac soğukta çok ama çok zor çalışıyor ısındığı zaman
    hiç bir sıkıntısı yok tek marşta alıyor ama soğukken 20 marşı geçiyor ısınıncaya kadar yürümüyor vitese takınca stop ediyor .
    sanki aracı sıkan bişeyler var gibi
    şanzıman yağı filtresini emizledim ama sonuz değişmedi
    ekonomi normal modununda çalışmadığını düşünüyorum çünkü normalde iken de aynı ekonomide ikende aynı

bunun sorunu nedir birde size danışıyım bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim
    şanzıman değişmsi gerekiyor ise elinde şanzıman olanlar bana ulaşsın
    541 528 8278

9. 70hyundai

70hyundai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

merhbalar
    motor var aracı aldığımda üstünde normal lpg takılı idi proble yaşadığım için onu söktürüp yeniden atiker sıralı lpg taktırdım ama arac soğukta çok ama çok zor çalışıyor ısındığı zaman
    hiç bir sıkıntısı yok tek marşta alıyor ama soğukken 20 marşı geçiyor ısınıncaya kadar yürümüyor vitese takınca stop ediyor .
    sanki aracı sıkan bişeyler var gibi
    şanzıman yağı filtresini emizledim ama sonuz değişmedi
    ekonomi normal modununda çalışmadığını düşünüyorum çünkü normalde iken de aynı ekonomide ikende aynı
    rampaları kesinlikle çıkmıyor stop ediyor zorlanıyor.
    vites geçişleri çok sert küt diye ses çıkartıyor
    sert kalkış yapıp vites düşüürkende takır tukur geçiyor ön düzeni bozacak die korkuyorum
    araç çok zor toparlıyor
    aracın şanzıman filtresinide arıyorum

bunun sorunu nedir birde size danışıyım bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim
    şanzıman değişmsi gerekiyor ise elinde şanzıman olanlar bana ulaşsın
    543 445 94 57

10. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    70 hyundai, bende de oluyor bu stop etmeler sık sık kışları, bu sorun baş göstermeye başlayınca yarım depo kadar benzinle kullanıyorum sürekli olarak arabayı, ondan sonra bikaç ay daha sorun çıkartmıyor.

11. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    merhaba arkadaşım 2 gün önce 92 model lpg li elantra aldı motor ilkçalıştığımızda devir göstergesi 900 ile 1200 d/dk arası gidip geliyor ustaya gittik buji kablolarını değiştirdi olmadı hava filitresini değiştirdi olmadı usta neyapacagını şaşırdı bir türlü işin içinden çıkamadı sizden ricam degerli düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum neyapmamız gerekiyor saygılar.

12. andrapa

andrapa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hüseyin GÖL
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    termostadın yanında iki sensör var biri hararet biri ısı sönsörü. ısı sönsörünü değiştir.sabahları tek marşta alsın.sorun kalmasın.

13. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    O Dostumuzun Artık 2005 Model Elentrası Var Konu Eski Tarihli

Birde Lütfen Profil Bilgilerini Güncelleyiniz
    Özel Mesajlada Bilgi Verilmiştir

Köksal bunu beğendi.
  14. andrapa

andrapa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hüseyin GÖL
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    belki lazım olur diye yazdım çünkü ben çok çektim.

15. Ndurust45

Ndurust45 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Nuri Uslu
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    merhabalar 92 elentram beni 200 m. götürdükten sonra bi anda devir sıfıra düşüp dahada çalıştırabilene aşk olsun durumu vardı. ilk başta yakıt almıyo araba diye ustanın teki yakıt pompası değişmeli demesiyle değiştirttim 1 km. götürdü bıraktı yine beni yolda. gizli hararet yapıyo sanırım bu araba demesiyle ustanın bu seferde radyatör termostatını değiştirdim. yine yolda bırakınca bunun beyni bozulmuş arkadasım sistemler normal demesiyle arabayı kurtarıcı tepesinde 30 km. ileri mesafede daha çok işin ehli sanayi utsasının bulunduğu izmir 3. sanayisine getirttim. sözde beyin tamiri yaptırdım beyin tamiri yapan biyerde. ama bu sefer enazından 30 km. kadar götürdü beni. yine yolda bıraktı devir ani düşme sorununu yaşayarak. eski model araclarla uğraşmayı seven ve sadece eski araçlarla uğraşan 92 elentramın kaputunu açmayı kabul eden tek isim elektrikçi murat usta diye birini buldum. diğer ustaları anlayamadım dohc motorla uğraşılmaz diye herbiri tamirine girmekten kaçındı. murat ustam bujiler farklı buji al demesiyle bujileri yeniledik,buji kablolarını temizledi, deneme sürüşünde yine yolda bırakınca 2 gün araban bende güle güle yapınca çağırırım gelir alırsın arabanı demesiyle gittim ve 2 gün sonra çağırmasıyla gittim aracımı almaya bu sefer tam ne yaptığını görmediğimden anlamadım ama demesine göre rölanti bağlantısının ucundaki mişürü iptal edip direk bağlamış şimdi artık stop etmiyo aracım sağolsun. rahat geziyorum. buraya kadar yazdıklarım yaşadığım sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlara yardımcı olur diye belki yazım.
    ama benimde yardıma ihtiyacım duyduğum sıkıntılarım var hala aracım ile ilgili, işin ustası,bilgisi olanlar varsa yardımlarına minnet duyarım, aracımın rölanti bağlantıları direk bağlandığı içinmidir bilmem ama şuanda ilk çalıştırmamda 2000-2500 devir arasında çalışıp 2-3 dakka sonra normalede değil 0-1000 devir arasına düşüyo çalışması ha durdu ha duracak halde çalışıyo. sürmeye başladığında sorun yok ama durmak için yavaşlayıp debriyaja bastığında devir 0 a düşüp stop ediyo,marşa bas çalıştırıp yola devam edebiliyorum ama her aracı durduracağımda debriyaja bastığım zaman devrin 0 a inip stop etmesi, her dur kalkta marşa basmak zorunda kalmam sinir bozucu bi durum. murat ustamın demesine göre buna yapabilieceğim bişey yok bu aracların 91-94 modellerinin kronik arızası hava akışmetrelerinin 1-2 sene sonra bozulmaları. bi sen değil hemen hemen herkez aynı sorunu yaşıyorlar,yaşamışlardır düzeltiren kişilerde, hava akışmetrenin değişmesi lazım aracının teşhisi ustamın. işin ustası,bilgisi olan ustalarım,hava akışmetremide mi ustamın dediği gibi değiştirtmem gerekiyo sizcede. değiştirmeden temizlemeyle uğraşsam problemim düzelebilirmiki.değişmesi gerekiyosada 92 model için havaakışmetresi araştırması yaptım bulamadım,nerede bulabilirim sağlam bi hava akışmetresi bilgisi olan varmı? bu arada devrin yüksek çalımasından mı kaynaklanır bilmem yakıtıda çok yiyo benzinde 70 kurus civarı gazdada 50 kuruş gibi km.de. ömer ustam,ustalarım tamirci tamirci gezmekten hem yoruldum hemde çok sıkıldığımı söyleyebilirim. uygun olursanız aracının sorunlarını giderelim diye tamiriyle ilgilenebilirim diyen ustam varsa,cumartesi yada pazar günü için. çıkar gelirim doktorum istanbuldada,ankarada da olsa yanına izmirden. saygılar.

16. karadeli23

karadeli23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mustafa karadeli
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    arkadaşım bendede 94 elentra var enjeksiyonlu senin dedigin gibi lpgde çalışırsa benzinde çalışmıyor benzine göre ayarlarsan rölantisi yüksek oluyor.yaptıgın işlemi tam olarak anlatırmısın.hangi ustaya götürdüysem bir çözüm bulamadı.yardım edersen çok sevinirim.yardımını bekliyorum

17. karadeli23

karadeli23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mustafa karadeli
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    arkadaşım arabanın beyninden kaynaklanıyor

18. karadeli23

karadeli23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mustafa karadeli
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    arkadaşlar hyundai elantra ve sonato filan almayın kesinlikle uyarıyorum.bende elentra var eger elime yüklü bir miktar para geçse bu arabayı yakacam

19. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Sıkışınca Almayın Usta Yok Yaptıramıyorum Demiyosunda Almayın Benzini Ben Alayım Ateşi Sen Çak

20. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Boğaz kelebeği temizliğinden sonra adaptasyon gerekiyor? Getz

Bu Sayfayı Paylaş