Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rölanti Dalgalanması Hk.

'LPG Sistemleri' forumunda TolgaB. tarafından 25 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Merhaba herkese. Forumu aradım ama bu konu ile bir başlık bulamadım. Gözümden de kaçmış olabilir eğer ikinci kere açıldı ise özür dilerim.

Tucson 1.6 GDi aracımda Prins VSI model LPG sistemi mevcut. Prins dönüşümü yapılalı yaklaşık 5 bin km oldu. Aracım ise 24 binde. Bir süredir - zannedersem havalar ısındığında beri, ama cok da emin degilim- özellikle fan devreye girdiğinde rölantide anlık bir düşüş oluyor. Sonra tekrar normale dönüyor. Fanın devreye girdiğindeki kadar net olmasa da bu devir dalgalanma işi cama yük bindirdiğimde yani kapalı camı kapatmak için düğmeyi yukarı çektiğimde oluyor.

Fanın devreye girdiğinde devir oynama işini sürekli yapmaması ise benim için sıkıntılı bir durum. Bazen dakikalarca rölantide otoparkta bekliyorum herşey gayet normal devam ediyor ama bu işi yaptığında da hep bir acaba sorun mu var diyorum. Aslında bu devir dalgalanma işini en net yokuş yukarı bir yolda daha net hissediyorum. Ne alaka ise

Elektrik aksamının biraz fazla güç çekmesi durumunda olduğu kanaatine ulaştım, örneğin tam tur direksiyon çevirdiğimde de oluyor ancak camda olduğu gibi çok dikkat çekici değil. internete bakınca bir sürü farklı sebep yazan da var.

Aracı benzin moduna aldığımda ve yukarıda bahsettiğim cam düğmesi ile bu denemeyi tekrar yaptığımda oldukça az da olsa yine dalgalanma işi oluyor. Ama çok az ve neredeyse hissedilmeyecek kadar.

Aracın 24 binde olması aküden kaynaklı bir sorun olma ihtimalini bence düşürüyor. Bakım zamanım da geldi. Serviste bu konuyu soracağım ama doğru soruyu doğru kişiye sormak istiyorum ki çözüm hızlı olsun. LPG ustasına mı sormak daha efektif olur yoksa yetkili servise periyodik bakıma götürdüğümde mi dile getireyim.

Sizce sebep olabilir

Saygılarımla

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, sorun aracı fazla dinlemeniz. güçsüz motorlar elektrik yükü bindiğinde rölantide çok sabit kalmazlar. ateşleme sisteminin çektiği yüksek akım, lpg'nin avans süresi gibi değişkenler bunu lpg'de daha çok hissetmenize neden olur.

TolgaB. bunu beğendi.
  3. erhancakmakk

erhancakmakk Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,263
    Ad Soyad:
    Erhan ÇAKMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence bu gayet normal bi durum. Neredeyse bindiğim tüm arabalarda bu durum var.

TolgaB. bunu beğendi.
  4. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    İçime su serptiniz. Çok teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    rica ederim. fabrika çıkışı lpg'li araçlarda bile bu olay olabiliyor, çok dinlemeyin aracı. sorun olduğunda arıza lambası ile zaten size haber verecek tosun ;)

koreci ve TolgaB. bunu beğendi.
  6. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Lpg ayarları yakıt staratejisinde " rölanti " ve " yol " koşullarında bir miktar zenginleştirme ya da fakirleştirme yapılsa ( ihtiyaca göre ) düzelmez mi ?

Bu Sayfayı Paylaş