Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rölanti Dalgalanması Hk.

'LPG Sistemleri' forumunda TolgaB. tarafından 25 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Merhaba herkese. Forumu aradım ama bu konu ile bir başlık bulamadım. Gözümden de kaçmış olabilir eğer ikinci kere açıldı ise özür dilerim.

Tucson 1.6 GDi aracımda Prins VSI model LPG sistemi mevcut. Prins dönüşümü yapılalı yaklaşık 5 bin km oldu. Aracım ise 24 binde. Bir süredir - zannedersem havalar ısındığında beri, ama cok da emin degilim- özellikle fan devreye girdiğinde rölantide anlık bir düşüş oluyor. Sonra tekrar normale dönüyor. Fanın devreye girdiğindeki kadar net olmasa da bu devir dalgalanma işi cama yük bindirdiğimde yani kapalı camı kapatmak için düğmeyi yukarı çektiğimde oluyor.

Fanın devreye girdiğinde devir oynama işini sürekli yapmaması ise benim için sıkıntılı bir durum. Bazen dakikalarca rölantide otoparkta bekliyorum herşey gayet normal devam ediyor ama bu işi yaptığında da hep bir acaba sorun mu var diyorum. Aslında bu devir dalgalanma işini en net yokuş yukarı bir yolda daha net hissediyorum. Ne alaka ise [emoji23]

Elektrik aksamının biraz fazla güç çekmesi durumunda olduğu kanaatine ulaştım, örneğin tam tur direksiyon çevirdiğimde de oluyor ancak camda olduğu gibi çok dikkat çekici değil. internete bakınca bir sürü farklı sebep yazan da var.

Aracı benzin moduna aldığımda ve yukarıda bahsettiğim cam düğmesi ile bu denemeyi tekrar yaptığımda oldukça az da olsa yine dalgalanma işi oluyor. Ama çok az ve neredeyse hissedilmeyecek kadar.

Aracın 24 binde olması aküden kaynaklı bir sorun olma ihtimalini bence düşürüyor. Bakım zamanım da geldi. Serviste bu konuyu soracağım ama doğru soruyu doğru kişiye sormak istiyorum ki çözüm hızlı olsun. LPG ustasına mı sormak daha efektif olur yoksa yetkili servise periyodik bakıma götürdüğümde mi dile getireyim.

Sizce sebep olabilir

Saygılarımla

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,544
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, sorun aracı fazla dinlemeniz. güçsüz motorlar elektrik yükü bindiğinde rölantide çok sabit kalmazlar. ateşleme sisteminin çektiği yüksek akım, lpg'nin avans süresi gibi değişkenler bunu lpg'de daha çok hissetmenize neden olur.

TolgaB. bunu beğendi.
  3. erhancakmakk

erhancakmakk Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,263
    Ad Soyad:
    Erhan ÇAKMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence bu gayet normal bi durum. Neredeyse bindiğim tüm arabalarda bu durum var.

TolgaB. bunu beğendi.
  4. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    İçime su serptiniz. Çok teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,544
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    rica ederim. fabrika çıkışı lpg'li araçlarda bile bu olay olabiliyor, çok dinlemeyin aracı. sorun olduğunda arıza lambası ile zaten size haber verecek tosun ;)

koreci ve TolgaB. bunu beğendi.
  6. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,722
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Lpg ayarları yakıt staratejisinde " rölanti " ve " yol " koşullarında bir miktar zenginleştirme ya da fakirleştirme yapılsa ( ihtiyaca göre ) düzelmez mi ?

7. neolindtr

neolindtr Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Merhaba, 2014 i10'a sahibim.

Özellikle yaz aylarında klima, şu sıralar ise kaloriferi 3-4. kademede ve cam rezistansını açtığımda rölanti halinde beklerken sanki debriyajın kavrama noktasını kaçırmışım gibi rölanti baya düşüyor ve ecu hemen gaz verip toparlıyor ama pek hoş bir hissiyat değil tahmin edersiniz. Sürüş esnasında herhangi bir sıkıntı yok.

Herhangi bir arıza lambası yanmıyor, aküyü daha bu yaz yeniledim. Sizce sıkıntı ne olabilir?

8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,415
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam sorun belki de şarj dinamosunda ( kömür bitmesi gibi) olabilir.
    Bu arada konunuzu iki defa açmışsınız birini sildim.

MAERKEK bunu beğendi.
  9. neolindtr

neolindtr Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Şarj dinamosu olsa klima, kalorifer vs. devredışıyken de yapması gerekmez mi? akünün şase kablolarından şüpheleniyorum. En iyisi bir oto elektrikçiye ölçtüreyim.

10. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,561
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hayır araç sadece çalışırken alternatörden beyin tesisatı + akü şarjı + ateşleme bobinleri güç çeker

Siz iç kalorifer tesisatını açtığınız da lambaları yaktığınızda yukarıdakilere bunlarda eklenir.

Araç alternatörün max 60-70 amper güç üreteceğinden fazla bir akım çekilirse bu playı yaşayabilirsiniz.

Şu şekilde elektrik direnci az olan yolu tercih eder ki bu da fszla akım çeken birim olur.

Eğer sizin akünüz çlmeye başlamışsa şarj tutmaz sürekli elektrik akımının büyük kısmı buraya gelir . Bobinlere ve beyin tesisatına daha az elektrik akımı gidebilir. Hatta bazen çalışma voltajını bile sağlamıyor olabilir.

Alternatör ve akü kontrolü işinizi görecektir.

Dipnot : Araç içindeki fan 12 volt 32/40 amper sigortaya sahip 480 watt'lık max elektrik akımı çekebilir.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. neolindtr

neolindtr Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)

Bir kaç gün önce buji ve bobinleri komple sıfırladım. (NGK Buji - Orjinal bobin)

Bahsettiğim klima açıkken rölanti dalgalanması bıçak gibi kesildi. Anlaşılan sorun eskiyen ateşleme sisteminin klima yükünü kaldıramamasıymış.

Klima kompresörü devreye girdiğinde devir saati bazen bir kaç milim oynuyor bazen hiç oynamıyor. Şikayetçi olduğum devir saatinin stop edecek kadar düşüp ecu'nun gaz vermesi tarih oldu.

Fazla vaktim olmadığı için kirli gaz kelebeğini temizletemedim onu da halledip adaptasyonunu yaptırırsam kafam iyice rahat olacak.

Gelişmeleri yine paylaşıcam :)

onurforces, MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. BySciaa

BySciaa Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    24 bindeki araçta kömür bitmez bence hocam 250-300 bin civarında bitiyor diye biliyorum

13. BySciaa

BySciaa Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    cam açma kapamadaki sorunda çözüldü mü hocam çözüldüyse bende bi buji bobin değişimine bakayım

Bu Sayfayı Paylaş