Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Roadrunners Geçmişten...

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda Roadrunners tarafından 17 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Hakan Bey düşünceniz hayırlı olsun.

Geniş hacimli bir sedan istediğimden ben de i20'yi satıp civic alsam mı diye düşünmeye başladım bu aralar. Civic'ten genel anlamda memnun kaldınız mı? Neden keyif alamadınız? Rahatsız olduğunuz konular var mıydı? Eren Bey ve siz biraz tecrübelerinizi yazabilir misiniz?
    @erenuzel41

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,092
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Ben çok söyledim , Hakan bey ve Talha’ ya şöyle böyle markayla uğraşmak yakışmaz diye , alın merco , bmw , ne yapacaksınız Honda’yı falan.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

3. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    sagol talha, şu an için inşaat yok o yüzden çok pahalı araba almak istemiyorum...Amcam almanyaya döndü crv de bende olduğu için biraz kafam rahat

Tilki ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Adem bey inşallah sizinde gönlünüze göre olur, ben opel insigniadan sonra alışamadım ne bileyim trimleri fila çok zayıf birde çok kullanmıyordum aracı bir fırsat oldu öyle bir karar aldık...
    bayilerde şu an beyaz renk yok kredinin adı bile yetti geçen hafta 152 bin tl ye alınan araca 164 bin tl istiyorlar

5. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    İnşaat olursa bende bir mersedes alırım abi, yoksa gittiğimiz yerde yüzümüze bakmıyorlar

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,092
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Aynen , devir ye kürküm ye devri.

<<bülent>>, Tilki ve Roadrunners bunu beğendi.
  7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi dur Allahını seversen gazlama :D Mitsu ile çok mutluyum :)

<<bülent>>, muhendus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,092
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:

Tilki bunu beğendi.
  9. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hayırlı olsun hakan bey

Roadrunners bunu beğendi.
  10. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Hayırlı Olsun Abi Allah Gönlüne göre versin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

11. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Arkadaşlar herkese tesekkur ederim sonrasi özür dilerim ,arabayı satmaktan vazgeçtim noterdeyken bir pürüz oldu bende kızdım iptal ettim

Unicorn, cenker_baba, Tilki ve 7 kişi daha bunu beğendi.
  12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,092
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hayırlısı budur inşaallah. Elinde araban olsun eliyin sevdiğine satarsın. Noterdeki pürüz inşaallah para transferiyle ilgili değildir. Bazı durumlar yapıyorlarmış açıkgözler.

Tilki, <<bülent>> ve Roadrunners bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Civic ten rahatsız olduğum şeyler yetkili servisinin biri Maltepe İstanbul da öbürü Kocaeli İzmitte, benim bulunduğum kocaman bir sanayi ilçesi olan Gebze de Ford var Hyundai var Kia var Fiat var Renault var ve daha niceleri ne markalar var ama yetkili Honda bayisi yok bu kötü. En yakın servis 70-80km ötede kalıyor bana.

Birde yedek parça ve bakım malzemeleri piyasa ortalamasına göre fiyat olarak pahalı.

Onun dışında memnun kalmadığım hiçbir durum yok,

Zaten otomobil seçerken benim kriterlerim basittir birincisi dayanıklılık ve sorunsuzluk, ikincisi yüksek yol performansı olması gerekli yani hızlanma frenaj ve viraj dönme hızı yüksek olmalı, üçüncü olarak kullanımı sürüşü çok kolay ve basit olmalı yani mezardan ninem çıksa o otomobili rahatça kullanabilmeli, son olarak ta uzun dönem işletilebilirlik ve yaşatabilirlik imkanı yüksek olmalı yani yedek parça bulma süresi, piyasadaki yedek parça ve yetkili servis miktarı gibi satış sonrası desteği belli bir derecede olması gerekiyor. Bu konuda verebileceğim paranın karşılığı olan seçenekleri ararım

Civic bunların hepsini ideal biçimde karşılıyor,

Bunların dışında: yüksek yakıt tüketimi, bakım masrafı, yağmur sensörü problemi yüzünden hızını ayarlayamayan silecekler, park sensörünün yağmurlu havada boş yere ötmesi, sedan kasanın C sütunu göçüğü, yüksek hızda kaput dalgalanması, koltuk ısıtmanın koltukta iz yapması, koltuk ileri geri ayar kolunun çatırtı patırtı yapıp bozulması, multimedya nın ara sıra ve tünele girince kilitlenmesi veya multimedya camının içine toz girmesi, direksiyon deri kaplamanın yıpranması, benim kullandığım hatchback modelin orjinal ebat lastiklerinin piyasada çok pahalı olması lastikçilerin siparişle getirmesi ve bu lastiğin her yerde bulunmaması, TPMS sensörünün ara sıra lastik patlak uyarısı verip lastiğin gerçekte patlak olmaması gibi durumlar da yapıyor, yağ seviye uyarı lambasının yüksek hızlı sürüşlerden sonra motor stop ve tekrar çalıştırdıktan sonra motorda yağ ve yağlama tazyiği yeterli olduğu halde yanması gibi sıkıntılar yaşayan kullanıcılar var bunlardan bazıları silecek sapıtması ve yağ lambası uyarısı yanması mesela bu iki problemi bende yaşadım, genellikle yolda bıraktıran sorunlar yaşatmıyor, yağ uyarısını yaşayan kişi sayısı oldukça fazla ve bu problemi görenler bunu yetkili servis bakımından sonra olduğunu söylediler ve bunun sebebi zannedersem özel honda type 2.0 motor yağını servis 3,5 litre yerine bütün bidon 4 litreyi boca ettiği için yağ seviye sensörü yüksek yağ miktarı seviyesi sebebiyle uyarı veriyormuş diyorlar çünki yağ lambası yanmıyor LCD ekranda yağ uyarısı çıkıyor sadece ve sileceklerin yağmurlu havada sapıtması az yağmurda çok hızlı çalışmasının sebebide ön cam sensörünün üretim hatası montajından kaynaklı ön camda buğu olursa deliriyor silecekler, garantiden faydalanarak ön koltuk, multimedya, yağmur sensörü, park sensörü gibi parçaları ücretsiz değiştirenler var değiştiremeyenlerde var

İç mekan olarak çok geniş olmasa da dış görüntü olarak oldukça büyük iri yapıda bir otomobil, bagajı aslında çok büyük değil 420 litre civarı bir bagaj var HB modelde çok büyük değil, bir fluence değil eski sedan corolla kadar değil.

Ancak sürüş olarak çok keyif veren bir otomobil, direksiyonu 360 derece sağ yada sol yapınca tam tur oluyor normalde birçok otomobilde 540 derece yani bir buçuk tur çevirmeniz Civic te bir tur çevirmekle oluyor bu sebeple uzun aks mesafeli otomobili şehir içinde kullanmak oldukça rahat

CVT otomatik şanzımanı da çok fazla zorluyorum kompresyon kick down vs. ses seda sıkıntı yok çıkaracağını da pek zannetmiyorum zaten honda işi garantiye almak için yüksek bakır katkılı HCF-3 kodunda özel bir şanzıman yağı kullanıyor ve bunu çok kısa aralıklarda değiştirme öneriyor iki yıl ve 20000km şeklinde. 750 lira gibi ücreti var şanzıman yağ bakımının:)

Yani iç mekan geniş olsun diye alacak iseniz bilemem ama sürüş keyfinizi arttırmak için Civic tercih etmek uygundur onu da 1,6 litre ECO modellerde yaşayamazsınız RS yada HB turbo benzinli otomatik tavsiye ederim,

Şehir içi 8-9 litreden az yakmaz yada fazla şehirler arası ise 6-7 litreden az yakmıyor bu modeller.

Ön fren balata takımının serviste 1100 lira olduğuna dair iddialar ile beraber frenleri agresif kullananlar 40000km den önce balata bitiremediler.

Genel manada ben otomobilimi çok seviyorum ve 20-25 yıl civarı kullanmayı dahi düşünüyorum ancak herkesin otomobil zevki ve beklentisi ayrıdır ve benimle otomobil konusunda aynı fikirlere sahip çok az kişi olduğunu ve bu model Civic i bu çok az kişinin uzun süreli kullanmak için tercih edebileceğini düşünüyorum.

Son düzenleme: 16 Ekim 2019
    sunbeki ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    AUM plakalı insignia'yı dün işe giderken Çayyolu'nda gördüm.

15. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,164
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Her gören whatsup tan mesaj atıyor içim cız ediyor

16. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    En çok özlediğin araba o mu abi

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bence Hakan abi atmosferik olduğundan keyif alamadı. Eren abininki gibi turbo beslemeli motor olsaydı Insignia’yı bu kadar aramazdı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Roadrunners ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    1.6 125 hp lik Honda motoru 1997 den beri aynı aslında:) sıkıştırma oranı, biyel kollarının boyları, blok yapısı, pistonlar, silindirler, üst kapak, subap sistemi vs. vs. Çok ufak tefek farklar ile bu motoru 25 senedir bu arabaya takıyorlar:) bu motor iyi güzel, ama uzakdoğulu kafası işte birşeyi sağlam yaptıkları zaman vazgeçmek bilmiyorlar yeniliklere karşı çok muhafazakar yaklaşıyorlar.

1.5 turbo öyle değil:) şu kadar söyleyeyim benim eski 1.4 benzinli getz in ve babamın 2012 otomatik 1.6crdi i30 un tam gaz zorla 100-105km maksimum hız gördüğü bir rampada Civic 1,5 turbo 130-135km hızı rahat rahat görüyor.

benim hatchback in 0-100 ü 8,2 saniye, sedan kasa RS modelinde 8,1 saniye HB sport plus modelinde cam tavan ve ayarlı amortisör var onunda 0-100 ü 8,4 saniye, ağırlık farkı var daha fazla donanım alacağım diye performanstan ödün vermeyin ben sedan kasa sevmediğim ve C sütunu göçüğünden kaçmak için hatchback aldım 2018 de sport plus paketi çıktı sertleşen süspansiyon deri koltuk ve sunroof tarzı açılan cam tavan var ama ağır pahalı ve diğerlerinden daha yavaş. Demekki en ideali RS imiş. Benim bindiğime RS demiyorlar hatchback yada sport diyorlar

0-200km ise 36-38 saniye civarında ulaşıyor, manuel vites olmadığı için hata yapma imkanı da yok yol düzse hava filtresi temizse her türlü o sürede ulaşıyor. Sadece gaza basıyoz:) gidiyor o kendisi direksiyonu falan tutmaya gerek yok yol düzse direksiyonda düz dursun yeter.

Slalom ve geyik testinde amg mercedes lerin birçoğundan iyi yere bastığı söyleniyor, VSA dediğimiz ESP devreye girmeye tenezzül bile etmiyor:).

Bu araba bir hothatch kesinlikle değil olamaz da zaten, kalitesi ve fiyatı belli, ortalama düzeyde bir kalitede ve fiyatta. Bir megane RS, kia stinger, 2 litre turbo motorlu hyundai i30N, golf R, focus RS yada type -R modeli civic ile karıştırmamak lazım, o sınıfta değil bu araba onlardan epey aşağı bir model tipi.

Birileri turbo Civic e şehir içi 6.5 litre şehirler arası 4,5 litre yaktırmış söylüyorlar ediyorlar duyuyorum görüyorum ben henüz öyle birşey yaşamış değilim:) sebebi ise benim genellikle 10-15km yol gidip motoru stop etmemden ve şehir içi ara sokaklarda eve patates soğan kasap market yükü taşımamdan kaynaklanıyor. Şehirler arası yollarda da malesef direksiyon başında rahat durmuyorum birde bagajda yine domates patates bavul çanta oluyor:)

Keşke hyundai 2017 i30 da 187hp lik 1,6 T-GDI motoru ile 6 ileri tork konvertörlü şanzımanı beraber sunsaydı Civic e bakmaya bile gitmezdim. 1.6 Turbo GDI hyundai nin motoru 1.5 turbo vtc honda dan daha güçlü idi. O zamanlar 2017 i30 un 1.4 turbo benzinli 140 beygir otomatik DCT olanına 118000 lira civarı para istiyorlardı birde direksiyona vites kulakçığı ekstra paket falan ekletirsem fiyat 125000 liralara çıkıyordu ama tek paket global standart honda yı 105000 e almıştık ne otomatik vites farkı ne kulakçık farkı hiçbir ilavesi ıvırı zıvırı yoktu.

Honda alacak adam gerçekten honda satın alırken çok sağlam sinirlere sahip olması gerekli maltepe mutluhan a gittim zaten satış temsilcileri adamı dövecek gibi bakarlar yanına bile gelmezler iyi niyetli sakin yaklaşırsanız o zaman orada işler yürür, neyse gittim satış temsilcisine dedim şu RS modeli şu anda 102000 lira dedim iki ay sonra kaç para olur? hayır dedi RS modeli şu anda 123000 lira hatta fiyatlar o sizin bildiğiniz gibi olmuyor ben size bizim bayi fiyatlarını vereyim dedi, yok ben hatchback demek istemiştim dedim, tamam dedi o araba RS değil karışıklık olmasın bak dedi, ama iki ay sonra kaç para olur dersen her ay yüzde 5-10 zam geliyor bence elinizi çabuk tutun iki ay sonra en az 5-6000 lira zam gelecek dedi, almaya karar verirsin kapora versen yada paranın hepsini ödesen bile arabanın 15 gün tedarik süresi var bu süre içinde o arabaya zam gelirse aradaki farkı ödersin dedi, bütün masraflar sigorta vergi hepsi sana ait dedi takas olarak honda harici model kesinlikle almıyoruz benim galerici arkadaş var kaça sayarsa orada anlaşırsınız biz araba almıyoruz ona yönlendiririz dedi:) sonra broşür verdi güzel kuşe kağıda basılmış:D attık onu getz in bagaja geldim eve:)

tabi gülü seven dikenine katlanır, indirim falan da hikaye, sıfır honda alacağınız zaman size yapacakları maksimum indirim tutarı 500-600 lirayı geçmez:)

Bir volkswagen, ford yada renault veya hyundai bayisi böyle değil onlarda böyle insanlarla karşılaşmazsınız:) galerideki sıfır arabayı satmak için yanınıza gelirler bir sürü bilgi verirler iyi niyetli yaklaşırlar :)

Honda ya test sürüşüne gidenlere falan bakıyorum müşteriden çok müşteri temsilcisi kullanıyor arabayı bir yandan anlata anlata:) versene kardeşim azıcık müşteri kullansın arabayı direksiyona geçip:) yok:) güzergahları var onun dışına bile çıkartmazlar testte:) honda nız arıza yapsa garantiden işlem görse falan yedek araç kesinlikle vermezler mesela bu da onlarda kural.

Tüm bunlara rağmen binlerce 10 uncu nesil Civic in satışının yapılması yani satışını geçmiş yıllara göre arttırmış olması bence mucize:) civic tercih eden tüketici sırf arabanın kaşına gözüne eski nesilinden kalma sorunsuz tarihçesine bakarak karar vermiştir. Benim kriterlerimi yazdım zaten.

Emre ve muhendus bunu beğendi.
  19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,092
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    @erenuzel41 , Çok şükür yarısını okudum , kalanını da sabah inşaallah okurum , klavyene sağlık.

20. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Bir ara müteahhit mercedesi akımı :D vardı, yine mi esecek diyordum ki vaz geçmişsiniz satmaktan hayırlısı olsun :).

Bu Sayfayı Paylaş