Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Renault Clio 1.5 Dci Edc Almayı Düşünüyorum Yorumlarınız?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda muhendus tarafından 24 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hiç birşey olmaz dct şanzımanın uyarı ışığı var ekranda o yanarsa gerekenleri yaparsınız olur biter, bizim tüketicilerin bir huyu var aldığı malın kullanma kılavuzuna bakmıyorlar:D accent blue nuz tekrardan hayırlı olsun:) kullanma kılavuzunda dct ile ilgili yeterince bilgi var:) daha önce tucson meselesinde konuşulmuştu kavrama ısınır ederse ışık yanıyor durup soğutursunuz az gaz vererek kaldırırsınız daha az dönme daha sürtünme ve az ısınma yapar, mesela şu var dur kalk ın çok olduğu yerde rampa olmazsa manuel vitesle 1000-1200 devirde debriyaj kaldırıp yarım halde fazla tutmadan gideriz böylece sıkışık trafikte debriyaj ısınmaz aşınmaz, sıkışık trafikte zora girince bunu hepimiz yapıyoruz zaten, dct de de fazla gaz verilmezse otomatik olarak kalkarken aynısını daha kolay yapar otomatik viteste gaza ne kadar basılırsa devir o kadar yükseliyor o kadar yarım debriyaj gidiyor. Zaten yokuş kalkış vardır yokuşta sakin kalkılırsa yokuşlarda bile ısınmaz yükü frenler karşılar.

Murat bunu beğendi.
  2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Kuzen dsg aldı, 16bin km de ilk sahibi işçilik ücreti(500tl civarı) ödeyerek değiştirmiş kavramayı, 31.000km de ikinci kez değişti kavrama garanti kapsamınca ücretsiz değiştirdiler. Normal kullanımda standart bir kullanıcı sorunu pek anlayamaz, ne zamanki trafiğe kalıyorsunuz o vakit ısınıyor, önce ses daha sonra sarsıntı yapıyor. Eniştede de dsg var, ilk kalkışları kötü, düşünüyor arada kalıyor, özellikle yavaş giderken frene basıp bırakıp gaza bastıgınız anda geç kalıyor. Ilk kalkış haricinde ise oldukça keyifli ve seri çalışıyor. Getz otomatik ile karşılaştırırsam, ilk kalkışında Getz sonrasında dsg derim. Kısaca şehir içinde tork konvertörlü, şehir dışında ise çift kavrama olmalı.

3. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Zaten ben manueldede yarım debriyaj yapmam veya debriyajda ayağımı tutmam tutarsan debriyaj bilyası bozulur yani ben manuelde bile hızlı kalkış v.s yapmam sakin kullanırım yani

4. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bu çift kavramalı sistemli araçlar bana göre büyük şehirlerde kullanılacak araçlar değil. Bu aracı alacak kişi ilçe de filan yaşayan kişiler alması yerinde neden? Nedeni çok basit sıkışık trafik işte bu sıkışık trafik bu sistemin canına okuyor. Tork sistemli araç benim kullandım onda biler çok fazla sıkışık trafik olduğunda N ve D konumu arasında sürekli vites değişimi yapıyorum çünkü durdu yerde sürtünme devam etti için şansuman ister istemez ısınmaya başlıyor çift kavrama kadar da olmasa ısınma demek canına okunması demek. Ama dedim gibi bana göre çift değil de tek kavrama sistemler şu robot mekanizmalı sistemler daha mantıklı vites geçişler sarsar filan ama o kadar da sorun çıkaracak bir sistem yok. Sadece işte robort ve balata o kadar. Ama çift kavrama sitem garanti bittiği an adamın canına okur. Sanırım 8-10 binlik rakamlara bakımı yada balata değişimi var diye biliyorum. Bir kaç yerde bu konuyu okudum çünkü bu kadar riske şahsen ben giremem. Büyük rakamlar çünkü şimdi tork sistemli araç revize edilse 3000-4000 rakamlara sıfırlanır. Ama çift kavrama işi bana göre yaş iş.

5. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam bence çift kavrama şanzumanlardan o kadar da korkmamak gerek, en az 5-6 yıldır EDC piyasada, DSG daha da eskidir, EDC (Malum EDC Alman Getrag firmasının ürünü) nin diğer türevi PowerShift ler Ford ve Volvo'larda var. Bu zamana kadar yüzbinlerce araçta var, DSG lerin ilk versiyonları sorunlu oldu ama zamanla düzelttiler.

Aslında VW nin imajını ülkemizde Doğuş grubu batırıyor, o kadar da bela arabalar değil ama kaprisli bayiler, ilgisiz servisler vs derken insanları bu berbat tavırlar VW lerden soğutuyor. Açıkcası bende huyluyum VW grubundan, vatandaşımızı yolunacak kaz gibi gören, saçma sapan donanım ve opsiyon paketleri belirleyen ve sattığı malın arkasında adam gibi durmayan doğuş oto bence bunun sebebi.

Bir de ben VW kullanıcılarını Apple kullanıcılarına benzetirim hep, her iki grupta 3 liralık malı 5-6 liraya alınca mal sıkıntılı da olsa hiç toz kondurmazlar, o kadar para verdikleri için belki de öve öve bitiremezler.

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Robotize kullandınız mı bilmiyorum ama ömur törpüsü. 2011 auris'de baya kullandım vites atmadan önce fren yapıyor sanki o kadar sarsıyor, yenilerinde muhtemelen biraz daha iyidir.
    çift kavrama onarımı özel servislerde 1.500-2.000tl arasıymış.

7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bir kaç kez kullanma şansım oldu. İlk kullandığım zaman dedim ahan da şanzuman yerinden söküldü :D o kadar panik oldu özellikle birden ikiye geçer iken acayip bir sarsıntı oluyordu. Sonradan farklı bir yol denedim misal ilk kakış sonra biraz hızlanıp gazdan çekiyordum ve kendi kendine rahat bir şekilde geçiyordu. Bu şekil de bariz bir sarsıntı olmuyor idi. Ama direk gazı kökler ve aracın kendi vites değişimini beklediğin de dedim gibi sanki aracın şanzuman yerinden fırlayacak gibi oluyor idi :D hatta şimdi ki araç tork sistemli ondan da aynı tekniği yaparım. Biraz gaz veririm sonra çekerim ve hemen kendi ikiye alır. ;) baya işe yarayan bir teknik. Benim araç astra f bu araçlar da birden ikiye sarsıntılı geçer vurma şeklinde benim teknik ile bu sarsıntı bariz şekilde sıfırlanıyor.

8. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bir sitede Çift kavramalı fazla yakarlar diye yazıyorlar ben tam tersi az yakarlar diye biliyordum

Birde vites kolları i30 la bluenin farklı i30 düğmeli blue dümdüz bişey

Dsg gibi S modu yok bunların nedeni nedir arkadaşlar

9. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  10. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    4 ileri böyle 7 ileride böyle vites kolu hep aynı

11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yahu 2001 peugeot 307 triptonik pardon UYUZMATİK kullandım, o yüzden otomatikden soğudum ya... :) Ama ısındıracak bir araba arıyorum :D

ardaozdemir bunu beğendi.
  12. ardaozdemir

ardaozdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,583
    Ad Soyad:
    Arda ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Isındıracak tek araba e200 otomatik olur şuanki arabadan sonra abi sana. O konforu başka arabada bulamazsın, rahat edemezsin.

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tilki bunu beğendi.
  13. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İnşaaalllaaah @ardaozdemir kardeşim inşallah... C200, E200 (1995 üstü), S serisi ortomatik bakıyorum zaten...

ardaozdemir bunu beğendi.
  14. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Onlarda "düzgün çalış" modu vardı galiba, S konumuna alınca biraz daha toparlıyordu :D

Tilki bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş