Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Renault Clio 1.5 Dci Edc Almayı Düşünüyorum Yorumlarınız?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda muhendus tarafından 24 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,084
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Doğru diyorsun. Ben de yeni Jazz'ı çok beğenmiş Türkiye'ye geldiğinde güzel bir fiyat olursa şartları zorlar alırım belki demiştim. Araç satışa girdiğinde rakamları görünce gözlerim yerinden çıkmıştı adeta. Sadece benzinli motorla satışa sunulan ve günümüzde başlangıç fiyatı 60 bin lira civarında olan bir araç Jazz. Ne yazık ki satış rakamları eskiye göre çok düşük olacak bence. Golf konusunda da haklısın, 100 bin küsür lira verip golf alıcama 5 lira daha koyup A3 almak daha mantıklı bence.

muhendus ve Tilki bunu beğendi.
  2. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    @muhendus bence kesinlikle alın clio yu, 16" jantları, dev ekran navigasyonu, yakıtı koklaması vs bence i20 den üstün bir araç ki 60bin liraya bugün alsanız, yarın yine fazlasına satabilirsiniz. Bence en büyük handikapı bagajı ki zaten sınıfında böyle bir sıkıntı genel olarak mevcut. Ben bebek arabasını tek parça halinde sığdıramıyordum bagaja :) bahsettiğiniz gibi genelde tek başınaysanız ve bagaj sizin için önem arzetmiyorsa sıkıntı yok. Edc hakkında hiçbir fikrim yok. Ben alırdım, başkasını bilemem :)

Bize her sevdadan geriye kalan, sadece GALATASARAY...

muhendus bunu beğendi.
  3. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Üstatlar tekrardan merhabalar,

Her halükarda en azından zarar etmeyeceğime inandığım için gittim kampanyaya yazıldım. Kısmetse araç Mayıs ayında teslim edilecek. Hakkımızda hayırlısı artık, belki Mayıs - Haziran aylarında aynı aracın sıfır bayi satış fiyatı daha da artacak, malum dolar euro hergün artıyor, ben son yıllarda sıfır araç fiyatlarının geri düştüğünü hiç görmedim.

Geçen yıl yine OYAK kampanyasıyla aynı donanımdaki Cliolar 52.000 tl ye satılıyormuş, şimdi sahibinden de ilanlarda 60.000-62.000 e satanlar var.

Hyundai nin tadını bulamayacağım belki ama paramın da değerini korumuş olurum en azından. Zaten yaza kadar i20 duracak, yine sizlerle beraberim :)

Köksal, SaMeTT ve Tilki bunu beğendi.
  4. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bende onu diyorum i 20 den zarar etmeyeceksiniz. ama clioya fazla para vererek cebinizdeki parayı bağlayacaksınız. i 20 200 bin km de olsada değeri bellidir. km yükseliyor diye aracın değeri aynı oranda düşmeyecek sonuçta kendi model yılındaki bütün arabalar yol yapıyor ve km leri yükseliyor

muhendus bunu beğendi.
  5. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam şimdi i20 yi satarsam garantisi devam eden, servis bakımlı araç olarak satacağım, ama 2 yıl sonra şimdiki piyasa fiyatına göre değeri doğal olarak düşecektir.
    Bunu da göz önüne alınca bana makul görünüyor. Üstelik aylık 1000 er lira ödeyeceğim faizsiz 18 ay, burası da cazip görünüyor. Bekar adamım para biriktirmem biraz zor oluyor, en azından borca girdim şimdi, el mahkum aylık 1000 er lira kenara koymuş gibi olacağım, yoksa harcıyorum bir şekilde :)

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    En mantıklısı. Nette çok ilan var, sizin gibi kampanyadan yararlanıp aracı satan. Benim merak ettiğim, aracı istediğiniz zaman satabiliyor musunuz.? Her yıl kampanyadan yararlanabiliyor musunuz.? Arç mayıs ayinda teslim edileceğinden parayı şimdiden mi veriyorsunuz.?
    Şahsen her yıl yararlanilabiliyor ise ben her yıl sıfır araba alırdım. Bu yil 60'a aldığınız aracı seneye en kötü ihtimal yine aynı paraya satar 2-3bin ekler tekrar sıfırlarsinız.

muhendus ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  7. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam sizde Clio mu vardı dizel ?

8. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam krediyi kapatıp hemen satabilirsiniz, kredi zaten faizsiz olduğu için krediyi erken kapatınca bir cezası yok. Aracı teslim aldıktan sonra 1 yıl beklemelisiniz diğer kampanyaya yazılabilmek için ama kampanya başvuru süresiyle araç teslim süresi arasında fark olduğundan hemen ertesi yılki kampanya yetişmiyor, bir sonraki olabiliyor.

Benim adıma ödeme koşulu şöyle oldu, 18.000 tl kredi kullanacağım için, aracın fiyatı 60.250 ye geldi (+350 liraya stepne eklettiğim haliyle)
    25230 lira haftaya ödeyeceğim, 1 ay sonra kredi ödemem başlayacak, mayıs ayında da aracı teslim alırken 17020tl teslimat ödemesi ödeyeceğim. Bu süre zarfında fiyat sabit, VW grubu gibi peşinat yatırıp araç beklerken zam gelip eksta ödeme gibi bir durum yok.

9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,084
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bazı firmalar gibi Mayıs ayında biz sizle şu rakama anlaştık ama araba zamlandı o nedenle şu kadar daha ödeyeceksiniz demiyorlarsa iyiymiş :)

muhendus bunu beğendi.
  10. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende crdi era var 2011 model, abimde de clio 4 dci var 2013. Bu aracı alana kadar olan 2 seneye yakın zamanda abimin aracıyla şehir içi ve dışı baya yol yaptım. Yani clio konusunda tecrübem var ;) olumsuz yanları var mı, illaki hem de çokca, ancak i20 den fazlası var eksiği yok bence.

muhendus bunu beğendi.
  11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ekonomik olarak mantıklı bir karar olmuş, en başta "o fiyat verilir mi? " diyor ama bakınca piyasası yüksekmiş... hayret ettim. Hayırlı olsun , peki aklınızı karıştırmayayım ama madem size cazip geliyorsa clio yerine Megane hb yada şu yeni SUV'undan alamazmısınız ? Yoksa illa clio mu ?

muhendus bunu beğendi.
  12. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bekar adamsan git tek kapı bmw al boşver clio hyundai neymiş :D parada biriktirmeyiver evlenince bagajı büyük bir sedan alacan nasılsa :D şaka bir yana birikim istiyorsan faizsiz kredi iyi bir seçenek

muhendus bunu beğendi.
  13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Yani iki yılda bir oluyor. Yine de iyi bence. 2018 şubat ayında tekrar kampanyaya yazılıp 2018 mayıs ayinda yeni aracınızı teslim alacaksınız. Bu da güzel. 2018 yılında yine aracinızı satar 18.000 ekler megane alırsınız(tabi araç seçenek sınırı yoksa). Benim merak ettiğim, araç siparişten sonra üretim programina alınacak, muhtemelen tsk personeli tarafından sipariş edilen tüm araçlar bir partide üretilecek, bu durumda araçlarda olumlu/olumsuz herhangi bir farklılık olur mu.?

14. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    @scream3057 hocam nihayetinde B segmenti araçların artıları eksileri mevcut, yeni i20 lerde güzel ama onda böyle bir cazip durum yok ve dizel otomatik + full donanım yok, dCi motorlar cimri motorlar, gerçi benim 1.4 CRDi motorda beni üzmedi yakıt konusunda ama biraz daha az yakabilirdi tabi :)

@tilkikral hocam Megane HB ler ya da Captur ve Kadjar larda vardı kampanyada, hatta Megane 4 leri satışa çıkarmışlar Haziran teslim, aklıma girmedi de değil ama ödeme gücümü de göz önüne alınca Clio daha makul oldu, yoksa Megane 4 almak belki de daha da karlı olacaktır çünkü araç Nisan ayında piyasaya sunulacak ve henüz piyasa satış fiyatı belli değil, Megane 4 tutarsa o arabadan para bile kazanılır. Suv türü araçlardan da Captur alabilirdim onunda dizel otomatik icon pakedi 69.000 tl civarıydı ama ihtiyaç halinde Clio kadar hızlı satamayabileceğimi düşündüm.
    Kısmet olursa 1 yıl sonra gibi evlenmeyi ve Almanya'ya gitmeyi planlıyorum, o yüzden arabayı paraya çevirebilmem de önemli benim için, otomatik ve dizel clio her türlü satılır dedim.

@Ali Gök 89 bende öyle düşündüm hocam :)

@Yusuf hocam evet araç siparişten sonra üretime alınacak, şu anda şasi numarası vs belli değil, ithal modelleri Haziran ayında yerli modelleri Mayıs ayında teslim edecekler.
    Araçlarda olumsuz bir değişiklik olacağını zannetmiyorum, olumlu bir değişiklik te beklemiyorum, en fazla önümüzdeki ay kasa makyajlanırsa falan makyajlı kasa verirler ama Clio ların henüz makyajlanacağını da duymadım hiç.

Yusuf ve Tilki bunu beğendi.
  15. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Araca makyaj yapacaklarsa eğer, aynalarını yeniden dizayn etsinler yeter, 110km hızdan sonra gereksiz bir rüzgar sesi artışı oluyor aynalardan kaynaklı :)

muhendus bunu beğendi.
  16. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet hocam o yan ayna sesi konusunu söylüyorlar clio kullanıcıları da, belki değişir kısmet bakalım :)

17. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Araciniz hayirli olsun simdiden.
    Bende bu kasim ayinda arac alimina niyetlenmistim.
    Ozellikle i20 jump dizel ve clio joy arasinda cok gidip geldim.
    Her iki arac elimdeki paranin ucu ucuna yeter seviyeseydi.
    Pek indirim yapmamış lardi.
    Bide joy asiri bos bir aracti.
    Koltuk yukseklik ayari yok
    Arka cam manual.
    Torpido sert plastik
    Teyp dandik
    Alasimli jant sis fari vs yok.
    Almaktan vazgectim.
    Ayin 20 sinde ibiza tdi aldim.
    1 aralikta hem hyundai hem reno 5-7 bin arasi nakit alimda indirim.yapti.
    Fitik olmustum.ama kismet hic aklimda olmayan bir arac almis oldum;)

muhendus bunu beğendi.
  18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bazı mesajlar kaldırılmıştır, birbirimize karşı sağduyulu, iyi niyetli ve samimi olalım:) herkesin otomobili kendine göre elbette güzeldir, dünyadaki güzellikler var ise bunlar bu farklılıklar neticesinde güzeldir:) kimsenin kabahati yoktur herkesin fikrine saygımız sonsuzdur. Bazımızın dili sivri ama kalbi yumuşaktır bazımız kötü söyler ama arkadaşının iyiliğini istediğindendir sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz:)

Hakan07, Uğur K, Murat ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  19. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sonun kadar size katılıyorum bu tip konularda kalp kırmaya gerek yok

muhendus bunu beğendi.
  20. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sizin aracınız da hayırlı olsun hocam, ibiza tdi larda güzel arabalar, direkt parasını sıkıp araba alacak olsam B segmentinde düşünebileceğim bir model.

Bir de yukarıda belirttiğiniz gibi gerçekten aynı model arabanın dolusu ve boşunun verdiği tat ve keyif çok başka, benim arabamda 2013 jump model, 4 cam otomatik olmasına rağmen yan aynalar manuel, dandik plastik ayar çubuğu koymuşlar, her ne kadar senede 5 kez bile ayna ayarımı değiştirmiyor olsamda o ayar çubuklarını gördükçe canım sıkılıyor.

Herşey kısmet, i20 yi alırken o da benim aklımda yoktu ama çok memnun kaldım, iyi ki Hyundai almışım dedim hep :)

hakan84 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş