Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rehin(li) araç

'Accent Forum - Club' forumunda weewbwy tarafından 23 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. İLKAY PAŞALI

İLKAY PAŞALI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    notersatışı olmamışsa oaraç senindir bana göre

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar.
    Master35 kardeşim. Öncelikle geçmiş olsun. Aracın satışı konusunda aranızda hangi hukuki yazışma olursa olsun, aracın kati noter satışı olmadığı sürece araç ruhsat sahibinindir. Ancak karakola gitmen çözüm olmaz. Zira karakola vereceğin ifadede sadece aracım çalıntı diyebilirsin. bunun tek yolu mahkeme.

Öncelikle adama noter kanalı ile protesto çek. X tarihine kadar aracın satışını üzerine almadığı taktirde kendisini mahkemeye vereceğini bildir. bu adamı uyardığına dair elinde resmi belge niteliğindedir. ondan sonra adamın aracı başkasına satma ihtimaline karşı karakola çalıntı ihbarında bulun. Başka yolu yok.

3. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Biliorum araç benim üzerimde hala. Bende işte adam alsın istiyorum satışı ama almıyor deli oldum 3 aydan beri satışı almıyor. Ondan diyorum acaba arabayı kapattırabilirmiyim diye. Eğer öle bi hakkım varsa adam tıpış tıpış gelir ayağıma satış almak için!

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aracın çalındığına dair ihbarda bulunup, yerini de bildirirsen, araca el koyarlar. Bana kalırsa noter kanalı ile bunu belirtirsen, bu tür tatsız bir işle uğraşmazsın. Adamda senin ne kadar ciddi olduğunu anlar.

5. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

Verdiğiniz bilgiler için çok teşkkür ederim. Bu nasıl bir iş anlamadım aracı kapattırma hakkım bile yok adam ondan rahat herhalde gelmiyor satış almaya tek çare sizin dediğinizi yapmak. Son ken arıcam bakalım bu sefer ne dicek mahkeme falan diyince!!!

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En doğru yol noter yolu ile bir protesto çekin.Mutlaka Faydasını görürsünüz.Neticede araba sizin üzerinize

7. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Birde araç sizin üzerine sigortasını yapmayabilir.pulunu ödemez muayenesini yaptırmaz (tabi niyet kötü ise)Bunlar hep size kalır bilginize.Bence en kıza zamanda protesto çekin
    Düzenleyen : Leventt

8. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aracı kapattır hakkı derken, zaten araç senin. Ama karakola gidip "adam aracı üzerine almıyor. Bende el koyacağım" dersen bununla ilgilenmezler. Karakol ancak araç "çalıntı" ise müdahale eder ve otoparka çeker. Bu süreçte adamla hukuki yolla uğraşmak zorunda kalırısın. yoksa alırsın aracınız. Hatta çalıntı ihbarını ver. 10 dakika sonra "aracı gördüm gidip alalım" de aracı alırsınız.

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Protesto elinde resmi bir kanıttır. Sattım almadı. Bende uyardım demektir. Kanunen aslında bu tür satışlar yasak. Yani adama ben araç sattıım bundan dolayı 3 aydır bindi. Vergisi, algısı, borcu adama aittir de diyemezsin. adam da sana ben parasını verdim diyemez. bu nedenle protesto sonrasında adamın tavrına göre tek yol çalıntı ihbarıdır.

10. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar konusu açılmışken, bende size birşey sorayım. Arkadaşımın Kia Magentis aracı satılmak üzere galeriye bırakılıyor. Galericidebir arkadaşının tanıdığı. Güvenip bırakıyor. 1 ay sonra galerici arıyor arkadaşı ve 14.000 ytl ödeme yapıyor. Geri kalan 13.000 ytl yi de 1 hafta içinde ödeyeceğini söylüyor ama ödemiyor. Üstüne üstlük araç şu an galeride değil. Sanırım kiralama yolu ile kullanıyorlar. Arkadaşın evine trafik ceza makbuzları geliyor. Polise başvuruldu ama araç ne hikmetse bulunamıyor bir türlü. Polis galeriyede gitti ama adamları bulamadı. Araçta yok ortada. Bu araç arkadaşa bir TV kanalından hediye verilmişti. Arabayla işi olmadığı için 2000 model ve daha 3000 km deydi. Şimdi kimbilir kaç km de. Aradan aylar geçmesine rağmen ses seda yok.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif Ne yapılmalı?

11. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Polise bildirecek. Bulurlarsa aracını alır... Bulamazlarsa işi Allah'a kalır...

12. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

İnşallah bulurlar..

13. Misafir

Misafir Guest

Protesto çekse ne olacak, adam bi halt işleyip'de "yo ben araba felan almadım" dese nolcak, elinde kanıt olmadan neyin protestosunu çekeceksin, kanunen araç hala senin...

14. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Protesto, karşı tarafa söylediğiniz sözün resmiyeti için gerekli Coşkun bey. Karşı taraf "bana araba falan satmadı. Benim haberim yok" der elbette. Ama bunun için adamın mahkeme sürecine bu ifadeyi kullanırsa, "ben ona filanca tarihte yazılı olarak bildirdim" demenize yarar.
    İki yol var. Ya çalıntı diyecek (kanunen tek hak bu) yada adamı iknaya gidecek. ikna edebileceği tek yol da resmi bir uyarı.
    Düzenleyen : tolgakmg

15. Misafir

Misafir Guest

Tolgamk arkadaşım bu söylediğiniz aklıma yatmadı biraz. Mesela o zaman bende size bir araç sattığımı iddia edip protesto çeksem, birde üzerine mahkemeye başvursam, şimdi elimde resmi bir belge olduğundan başınızı belaya sokabilirim o zaman... Bahsettiğim arkadaşın şu an polis aracı bulup bağlayana kadar elinden malesef birşey gelmiyor. Şu ana kadarda araç bulunamadı. En son Bakırköy de araç kırmızı ışıkta geçtiğinden ceza makbuzu gelmiş aracın fotosu ile birlikte https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifYalnız araç hala bulunamıyor hemde trafikte dolanıp duruyor.

16. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu konuda haklısınız. Protestonun geçerliliği sizin tahahhüdünüze göre değil, sizin söylediğinizinin karşı taraf açısından da dinlendiğinin ispatıdır. Siz bana protesto çekip dediğiniz gibi bir ifadede bulunursunuz. Mahkemeye gideriz.Ben Mahkemede "bana böyle bir şey denmedi. Haberim yok" diyemem. Bu konuda yazılı bir belgedir. Aksi halde tabiki bir yaptırımı yoktur. ancak aracın istanbulda olduğu kesin bir durumda nasıl bulunamıyor hayret...

17. Misafir

Misafir Guest

Tolga hocam, yanımızda (şirketimizde)yıllardır bu işi yapan bir arkadaşımız var, biraz önce konuyu ona sordum, bu tür yüzlerce araba olduğunu ve çalıntı ihbarı yapıp bağlatmaktan başka bir çözüm yolu olmadığını söyledi, ayrıca daha'da önemlisi arabayı verdiğiniz kişinin arabayla yaptığı her türlü suç sizin üstünüze kalıyor.

18. Misafir

Misafir Guest

Hatta iki kardeş aralarında anlaşıp biri diğerine dava bile açtılar. Yani aracı hem polis arıyor hemde üzerine hacizde koydurdular. Polis birde sanırım haczetmek içinde arıyor olsa gerek. Karışık işler bunlar yahu. En iyisi Alıcı/Satıcı anlaşıp notere gidip satışı yapacaklar ödemede anında yapılacak. Herkes mutlu olacak. Kanunlarda bunu diyor anladığım kadarıyla. Bunun dışındaki işlere bulaştığınız zaman ülkemiz bürokrasisi içinde heder olup gidersiniz...

19. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Vekalet vermişmi galeriye verdiyse nekadar süreli vermiş eğer süresizse protesto çekilecek ve en kolay yolu hacizle alınacak başkatürlü iş çok uzar bende yaşadım avukatın dediği bu

20. Misafir

Misafir Guest

Allahtan vekalet vermemişler. Şu an araç hem çalıntı, hemde haczettirilmiş durumda.

Bu Sayfayı Paylaş