Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rampa iniş ve çıkışlarda vites durumu

'Getz Forum - Club' forumunda cendere23 tarafından 6 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. Emre Ömür

Emre Ömür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    katılıyorum

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    rampa aşağı inişlerde kesinlikle aracı boşa atmayınız daha fazla yakıt tüketirsiniz.motor frenini yani vitese takıp ininiz.yokuş çıkarkende süratinizin gerektiği viteste,(düşük veya yüksek devirde değil)kullanınız.

3. cendere23

cendere23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cevaplar için herkese teşekkürler. Direksiyon hocam Hyundai Getz için
    en uygun devrin 1900- 2300 civarı olduğunu söyledi yakıt tüketimi açısından. Sizinle de paylaşayım dedim. Ben şu an daha acemi olduğumdan pek motor sesi falan algılayacak durumda değilim :) devir kadranı faydalı oluyor ama.

bu arada sorduğum bazı sorular çok acemice/basit olabilir kusura bakılmasın ama sonuçta bir şeyler öğrenebilmek için bu forumdayım. Gerçi verilen cevapları okuyunca birbiriyle çelişen bazı bilgiler kafa karıştırıcı geldi bana. Daha teknik/detaylı ama bir o kadar da kolay anlaşılır ve pratiğe dönük -mümkün mü bilmiyorum :)- cevaplar bulabilirsem çok sevineceğim.

ilgi gösterip cevap gönderen bütün forum üyelerine tekrar teşekkürler.

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Günaydin herkese...
    Mesela?

5. cendere23

cendere23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mesela;

"ayrıca rampayı hangi vitesle çıktıysan o vitesle inilmesi daha uygundur" da denmiş"

"rampa aşağı inişlerde kesinlikle aracı boşa atmayınız daha fazla yakıt tüketirsiniz.motor frenini yani vitese takıp ininiz.yokuş çıkarkende süratinizin gerektiği viteste,(düşük veya yüksek devirde değil)kullanınız." da denmiş.

6. Misafir

Misafir Guest

Bu işlem genelde ağır vasıtalar için kompresör frenini kullanılması açısından geçerlidir, tam olarak doğrusu

rampa aşağı inişlerde kesinlikle aracı boşa atmayınız daha fazla yakıt tüketirsiniz.motor frenini yani vitese takıp ininiz.yokuş çıkarkende süratinizin gerektiği viteste,(düşük veya yüksek devirde değil)kullanınız

Özellikle yeni nesil araçlar yokuş aşağı inerken araç viteste ise benzini keser, eğer boşa atarsanız motor rölanti devrinde yakıt tüketmeye devam eder...

Bu Sayfayı Paylaş