Yetsan marka radyatör vardı. Orjinal marka hanon ile değiştirdim. Değiştirdikten sonra hortumlar şişmeye başladı. Balon gibi olmuyor ama futbol topu gibi sert oluyor. Diğer radyatör varken sertlik yoktu. Radyatör kapağı orjinal, belki kapaktandır diye başka kapak taktım ama yine aynı. Termostat açıyor sıkıntı yok, devirdaimde yeni. Sorun nedir sizce
6 ay önce. Hararet Göstergesi var oradan takip ediyorum araba ısınmaya başladığı zaman 88e geliyor sonra düşüyor yani termostat açıyor
6 ay önce kış olduğu için fark etmemiş olabilirsiniz. kısa/uzun tip farklı termostatlar var 1.3 için, şaseden doğru olanı alınmalı. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/getz-1-3-uest-kapak-contasi-luetfen-yardim.52439/ bu konuyu okumanızda fayda var.
termostatınızı kontrol ediniz ettiriniz bir kaç gün önce termostat ve hortum değişimine gittik termostatın sorunlu olmasından hortumlarda şişme sertleşme sık görülen durum dedi usta
sağlam diye düşünüyorsanız ustanıza baktırın ne durumda .sizin sağlam diye düşündüğünüz sağlam olmayabiliyor.