Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Polooooş, Büyüksün. (2013 Vw Polo 1.6 Tdi 130 Ps Dsg Comfortline)

'Bakım Günlükleri' forumunda Sevra tarafından 26 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Sevra, erenuzel41 ve sipartacus bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam kaç modeldi bilmem , yiğenim bir Polo ( Poloş deil yanlış anlamayın ), almıştı , direksiyona geçtim elimde kontak anahtarı kontağı arıyorum yok , meğerse direksiyonun sağ döşünde değil , karşıda göğüsteymiş , ev kapısı açar gibi takıp çeviriyorsun , böyle kontak olur mu , @Sevra , bak epeyi arabanın soydaşlarını çekiştirdik , yanlış anlama bizi ama Pololar bana ters.

Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi

santafe2004 bunu beğendi.
  3. ardaozdemir

ardaozdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,583
    Ad Soyad:
    Arda ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bazline değil abi boşline onlar trendline lar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    onu bende yaşıyorum başka araca binince kendimi boğuluyor hissediyorum :)kendi aracıma binince derin bir nefes ardından oh beeee

Asel Kaan Efe ve ardaozdemir bunu beğendi.
  5. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    O kadar çekirdek yetmeyebilir, ben eve geçene kadar stok yapın.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gogo46, erkan42 ve rpurcek bunu beğendi.
  6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Eski Dodge kamyon/kamyonetlerde vardı benim çok hoşuma giderdi, anahtar direk karşıda. Hem de kullanışlı yeni Polo’da anahtar kumanda ile paralel değil alışmak zor oluyor. İlk başlarda diyorum bunda bir sorun var anahtarı yerine takamıyorum, sonra çözdüm. Aradaki farkı görmeniz için,

Sağ taraftaki Polo’nun,

Üstteki Polo’nun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

<<bülent>> ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    çok deli dolu donanım seçenekleri var her bütçeye hitap ediyor eskiden sene 2014 te falan 39000 liraya da polo vardı 80000 liraya da polo vardı.

Asel Kaan Efe ve ardaozdemir bunu beğendi.
  8. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Geldim, çekirdekleri kola'yı hazırlayın.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

santafe2004 bunu beğendi.
  9. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    şunu gördükten sonra geri kalanına yorum yapamayacağım malesef çok güldürdünüz :D o düğmeyi göremiyorsanız başka sıkıntılar var gibi :eek:yazdıklarınızın bi genelgeçer bir yanı yok malesef belki de dünyanın en ergonomik araçları vw'dir gayet sade ve kolaydır kullanımı. Ben alırken elantra aynı para ve jettanın yanında çok boştu donanım olarak.

10. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    @erenuzel41

1- Poloş'u neden çok söylediğimi daha önce bir çok kez söyledim. Konuyu iyice takip et. Poloş'un öne çıkan özellikleri, benim öncelik verdiğim özelliklerin hepsini barındırıyor çünkü.
    - Süspansiyonları çok sessiz ve yumuşacık; Kadınlar yoldaki çukurlara sık sık düşer. Bende sık sık düşüyorum bazen, arabanın gıkı çıkmıyor, çok sessiz. İş gereği o kadar bozuk yola girdim, arabayı asfalt çıkıntısına vurdum, 1500 TL masraf koydum. 90 bin'e yaklaştı, ön takımda bir parça sökülmedi daha. Üst kısımlarda yaylanma videosu var, onu izle. Yoldaki dalgalanmalar da, engebeler de öyle güzel bir his veriyor ki, kullandıkça kullanası geliyor insanın. Ve süspansiyonu bu kadar yumuşak olmasına rağmen yol tutuşu segmentinin en iyilerinden. Bunu yapabilen bir B segmenti araba var mı? Eğer varsa yaz, karşılaştıralım.

- Yakıt performans ikilisi; Senin daha önce videoyu atana kadar inanmayıp ön yargılı davrandığın Poloş'un 0-100 hızlanması sadece 8.8 saniye. Üstelik soft yazılım ile. Üst kısımlarda videosu olacak. Yakıt tüketimi daha önce çok paylaştım, şehir içi 24km ortalama hızda sadece 4.2L/100km yakıyor. Sürekli dip gaz ile sıkıştırarak kullandığımda 6.0L'ye geçtiğini görmedim. 2018 Mart ayında bir gönderi paylaştım. Çoğunlukla şehirdışı - şehir içi karışık bir depo ile 1100 km yol yaptım. Üstelik 130 beygirlik bir araba olduğunu unutma. Artı; 1300 kg. Bunu yapabilen bir B segmenti araba var mı?

- Motorunun altyapısı;
    Motoru tuning'e çok açık bir motor. Soft yazılım ile 650 TL ödeyerek 40 beygirlik güç aldık. Bir 650 TL ödeyip 170 ps'e kadar çıkarabilirim. 170'dan sonra hybrid turbo, dpf gibi şeyler ile 200'ü zorlarım. GTC1452MVZ turbo, kavrama ile 200'ün üstüne çıkarım. Cayw motorlarda yağ soğutucusu intercooler'ın hemen altında, hava ve soğutma suyu ile soğuyor. Yağ sıcaklığı ve yağ yakma derdim de olmaz. Markanın forumunda yazılım ile 250k km'yi deviren araçlar var, link vereyim istersen? 55.000 TL kasko değerli, 2013 model bir araba var mı bunları yapabilecek?

- Bakım fiyatları - geliştirme parçalar; Bakım fiyatlarını daha önce paylaştım, bir kaç sayfa geriye gidip paylaşabilirsin. Bence bu Euro kuru ile gayet iyi. Honda gibi tefeci usulü fiyatlar değil. Frenlerde 2, şanzımanda 1 geliştirme yapıldı. Sen araba alıyorsun, gelen şikayetler üzerine fabrika yeni bir parça geliştiriyor ve arabanın tüm eksiklikleri düzeltiliyor, kaçmıyorlar , göçük yok demiyorlar.

- Vag Altyapısı; Honda'nın 7 asır uğraşıp yetişemeyeceği bir altyapı. Ben kadın halimle bu kadar parça söküp onarabiliyorsan bu altyapı sayesinde. Ben Vas 5054a cihazım ile bir konfor ünitesi veya ECU'daki en ufak bir entegrenin arızalı olup olmadığını kontrol edebiliyorum. Aynı ekrandan; parçanın kodunu, güncel servis fiyatını, güncelleme olup olmadığını, nasıl sökülüp takılacağını, teknik detaylarını herşeyi öğrenebiliyorum. 20 kablonun olduğu bir kablo demetinde, hangi kablonun arızalı olduğunu 1 dakika da bulabiliyorum.

En güzeli; dün Vas cihazıma güncelleme yaptım. Aracıma 4 yeni özellik geldi. Bugün birini de denedim. Müzik çalarken hangi kapıyı açarsam, o kapıdaki hoparlörlerin sesi kısılıyor. Videosunu atacağım yakında. 2013 model bir araca, her güncelleme yeni yeni özelliklerin gelmesi muhteşem.

- 1.0 atmosferik ve 1.2 TDİ kullanıp yorum yapmışsın. Bu künefeyi en kötü yerde yeyip, künefe güzel değil demek gibi bir şey. ;) O arabalar şirket aracı olması için üretilmiştir. Honda'nın şirket aracı da yok.
    - Far açma düğmesine akşam akşam çok güldüm. Arabayı 20-25 km kullandıysan, sinyal kolunu da kullanmışsındır, işte onun hemen arkasında.
    - Hayatımda japon arabaları kadar iç ve dış tasarım açısından kötü araba yapan firma görmedim. 2001 model Bora ile yine 2001 model Honda'nın konsolunu ve konsol kalitesini karşılaştır.
    - Konsol aydınlatmasında japonlar yine rezalet. Aşağıya Poloş'un konsol aydınlatmasını koyuyorum. Forum karar versin.
    - Honda, 7 düveldir milletimize atmosferik motoru dayatan, atmosferik motor ile kazıklayan bir firma. Aşırı beslemenin ilk üreticisinin ve öncüsünün VW olduğunu unutma. ;) Sen 182 beygirlik arabanı överken, VW onu 10 sene önce üretmişti. Verim açısından karşılaştır istersen. Honda'da hala subap ayarı ile uğraşıyorsun ya, o koparıyor beni. Subap ayarı mı kaldı. :D :D
    - Aracın servis bakımlı ise; DSG iyi niyet garantisi ile değişiyor. Zaten piyasada sorunlu DSG kalmadı. Çünkü; güncelledikleri parça sorunsuz. Hiç değilse; göçük yok demedi, veya fabrika çıkışlı arızalı direksiyon kutulu araçları piyasaya sürüp milletten fahiş fiyatlar istemedi.
    - Bu arada FC5'te kapı fitili sorunu kroniktir.

Başka bir soru(n)?

Sana bir abla tavsiyesi; bu dünyada sadece Honda araba üretmiyor.
    Fazla fanatiklik iyi değil.

Son düzenleme: 5 Ocak 2019
    gogo46, Hakaco ve sipartacus bunu beğendi.
  11. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Soydaşlarına çekiştirdiğiniz aracın 1994'te üretimden kaldırılmış olması sebebiyle Poloş'a kadar yetişmedi.

12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hadi ya , o araba üç sahip değiştirdi , hala da hayatta , yani sizin kontak normal arabalarda olduğu gibi , direksiyon gövdesin de mi ? Karşı göğüste değil mi ? Görmediğim için soruyorum.

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben de Eren'in bazı yazdıklarına katılmıyorum, özellikle far ayarı düğmesine.
    sizin yazdıklarınızın çoğuna katılmakla birlikte, dsgde yeni takılan kavramalar sorunsuz kısmına katılmıyorum. sorun var, şirket araçlarında ve bireysel kullanılan arkadaşlarımın araçlarında hala görülüyor. değişen parçalar da titremeye başladı.

üstelik dsg değişiminde "parça fiyatı 4000, işçilik 1000 tl. siz işçilik verin yeter" denilmesinin dolandırıcılık olduğunu düşünüyorum.(bu dediğim rakamlar euro 4tl seviyelerindeki fiyatlar) otomotiv geçmişi olan bir insansınız, yedek parçaların otomobil fabrikasına kaça geldiği ve yedek parça olarak kaça satıldığını biliyorsunuz. dsgde kavramanın maliyeti bile 1000tlnin altında.

ayrıca sürekli servis bakımlı olmasına rağmen çevremdeki 10larca insan vw servisine iyi niyet garantisiyle birşey yaptıracağı zaman kırk takla atıyor. bu konuda anladığımız kadarıyla sizin şehrinizdeki servisle aranız iyi, bireysel olarak gördüğüm kadarıyla servisin bu hoşgörüsünü tüm vw servisleri için genellemek yanlış.
    sizin servis bakımı için verdiğiniz paralara burada vw servisinden içeri girilmiyor. siz bu durumun farkında mısınız? değilseniz yakın çevremdeki vw servislerinden alınan fiyat tekliflerini ileteyim.

bunu yazarken diğer markaların servislerine daha iyi demiyorum. çoğu markanın servisi müşteri memnuniyetinde sınıfta kalır.

aşırı beslemede öncü olmak önemli midir? bence bu da tartışılır. birçok tsi motorun aşırı yağ yakma problemi olduğunu biliyoruz değil mi?

ayrıca öncülük bu kadar önemliyse ilk dizel binek otomobili citröen çıkartmış, bu citröenin dizellerini daha önemli yapıyor mu?

erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bir de yakıt konusu yazmışsınız ama en az 20 bin km yol yaptığım 1,4 dizel polo ile sizin dediğiniz yakıtları kesinlikle yakalayamadım.
    eğer derseniz "yazılımla oluyor", yazılımı yaptırmak zorunda değilim, fabrikadan çıkmış 1 yaşında ve bütün bakımları zamanında yetkili servisinde yapılan bir aracın bu konuda gerçek bir referans olduğunu düşünüyorum.

elimdeki uzun dönem verilerine göre 1,4 tdi dsg polo, 1,5 dci edc cliodan fazla yakıyor.

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Kızma abla:) herkesin zevki ayrı. Sayın ablam yazdıklarının çoğu da arıza işleri:) kablo, ecu, yeterince geliştirilmeden piyasaya sürülen parçalar. Uzakdoğulu üreticiler çok seyrek sonradan yeni revizyon geliştirme yaparlar, geçen gün sonata nf nin elektronik kartı revizyon geliştirme ile forumdan birkaç kişi değiştirmişti 40 yılda bir olan olay, avrupalı üreticiler lansman için çok aceleci olup sonradan çok değişiklik yapıyor renault da da öyle emniyet kemeri ve el freni teli benim bildiğim clio 4 ün sonradan revizyonla geliştirilmiş ücretsiz değiştirilen parçalarıydı dahası da vardır.

Gerçekten bunlar zevk meselesi sonucu ortaya çıkan tercihler, ben anca sert süspansiyon ile verimli sürüş yapabiliyorum, birde konforlu aile dostu tasarımlar yerine sivri uçlu keskin köşeli tasarımlar seviyorum, bende fanatiklik var ama honda fanatikliği değil inanki, uzakdoğu üretimi otomobil fanatizmi benimkisi, öte yandan italyan otomobillerine karşı da büyük sevgi var içimde.

16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yok abi estağfurullah saygı duyarım, görüş meselesi:) far düğmesini gerçekten aradım bulamadım, benim hatam kullanma kılavuzuna bakmamak, o düğmeyle yolda giderken oynadım sonra, kendine çekince sis farı yanıyor, artık ezberimde. Birde pedalları birbirine çok yakın gelmişti getz den sonra fren yerine debriyaja bastım birkere. Sonra baktım pedalları getz e accent e i30 a göre epey sağda duruyorlar ve birbirine yakın, burun topuk tekniği uygulamak için iyidir ama benim için alışması zor, aragazı ile alt vitese geçişleri ben iki aşamayla yapıyorum burun topuk tekniğim yok. 2014 mü 2013 müydü tam hatırlayamıyacağım 1.6 TDI DSG jetta yı da kullandım hatta uzun yolda yan koltukta yolcu olarak yolculuk ettim gaza çok az basılarak yapılan yolculuklarda motor 70km hızda 1200 devirde gitmeye çalışıyor ve öyle giderkende vites küçültmeyip epeyce titriyordu, tabi yazılımla serviste çözülür gerçi ama bizim damadın arabasıydı. Kendim kullandığım zaman fren pedalını yadırgamıştım otomatik vitesli bir otomobilin fren pedalı daha hassas olabilirdi 2012 i30 da 5mm kadar fren pedalına basıldığı zaman ciddi frenleme yapıyorken jetta biraz daha manuel vitesli otomobil edasında bir pedal hassasiyetine sahipti.

17. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Evet, kontak anahtarı her araçtaki gibi direksiyon gövdesinde.

gogo46, erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Sevra hanım , Poloşunu gövde olmasa bile donanımsal olarak oldukça modifiye etmiş bir kullanıcı. Gerek resmi kurum statüsünü gerekse insani akraba/ tanışıklık samimiyetini kullanarak temin ettiği parçaları serviste taktırmakta veya servisten alıp taktırmaktadır. Hangi markanın olursa olsun yetkili servisine girmek için şöyle Adanaya kadar gelmesini tavsiye ediyorum. Düşünün geçen hafta Adana yetkili servisine girdim , forum doldurulduktan sonra -1e servise inmem gerektiği , arıza veya parça değişim tesbitinin 100 tl olduğu , işçiliğin saat ücretinin bilmem ne kadar olduğu , sorduğum bir çift bagaj anortisörünün tekinin 260 tl , çiftinin 520 tl olduğunu bana söylediler. Bir örnek sadece bu yazdığım , otomobil satışından kazandığıyla yetinmeyen markalar bir de servislerde vatandaşa böyle astronomik parça ve masraf seçenekleri sunuyorlar. Kendi yaşadığınız şehirde VW servisindeki ilgiyi alakayı ve hesaplı fiyatları başka bir yerde yakalamanız imkansız.

Sevra bunu beğendi.
  19. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Fotoğrafı masaüstü arkaplanı yapacağım :D

Şaka yapıyorum kızma bana @Sevra abla:D istersen honda da say söv vallahi kızmam her görüşe saygı duyarım, sonuçta birşeyler yazıyoruz birşeyler öğreniyoruz şurada.

Asel Kaan Efe ve Sevra bunu beğendi.
  20. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Sövmek mi, ne haddimize.
    Kötü söz sahibinindir demişler; şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki;(özür dilerim) gerizekalı demek günümüzde bir küfür değil artık, ama birine gerizekalı bile demem.
    Küfürü hiç sevmem, nefret ederim. Küfür olan yerde de asla durmam.
    Burada saygı ve seviye içinde;
    Sen bizlere bir şey öğretiyorsun burada, ben sizlere.
    Sen bizim yanlışlarımızı düzeltiyorsun, biz senin.

Son düzenleme: 5 Ocak 2019

Bu Sayfayı Paylaş