Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Polooooş, Büyüksün. (2013 Vw Polo 1.6 Tdi 130 Ps Dsg Comfortline)

'Bakım Günlükleri' forumunda Sevra tarafından 26 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    poloş un intercoolerı tam olarak nerde

Sevra bunu beğendi.
  2. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Teşekkür ederim.
    Ön sis farlarının orta kısmında panjur mevcut, onun arkasında. Aynı zamanda; radyatörün altında, yağ soğutucusu ile yan yana.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe, ykptsc ve gogo46 bunu beğendi.
  3. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Geçmiş olsun. ucuz atlatılmış bir macera.

Hele Vw grubunda çok çok ucuz atlatılmış.

Güle güle kullanın kazasız belasız.

Sevra bunu beğendi.
  4. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Teşekkür ederim, ilk defa dışarı da işlem gördüğü için fiyat konusunda yorumları merak ediyordum.
    Henüz acemiyim.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Geçmiş olsun , 1000 tl nin üstü bir masraf yapmışsınız gibi görünüyor. VW yetkili servise gitseniz ocağınıza incir dikerlerdi herhalde , özel servis olmadına karşılık hiçte fena değil , güle güle kullanın tekrarından muhafaza , yalnız söylemişsiniz , her hafta Ankaraya gideceğini , aracınız bir özel servis işi mi yapıyor ? Resmi işte mi kullanıyorsunuz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

umutd07, Sevra ve rpurcek bunu beğendi.
  6. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Teşekkür ederim, Yetkili Servis tanıdık olduğu için biraz indirim yapılacaktı da, indirimi bakıma bırakmak istedim. Parça fiyatı da oldukça yüksekti. Sadece ön panel güncel kur ile 1100 TL idi. Paramızın nasıl değersizleştiğini her gün gördüm yurt dışında zaten, buraya da geldik aynı şey.

Tedaviye Ankara'da devam edeceğim, o yüzden Poloş ile Ankara'ya gideceğiz her hafta.

Hem özel servis, hem resmi iş yapıyor Poloş.
    Okul döneminde servisi olmayan minik dostlarımı okullarına bırakıyorum, yukarıda Nisan ayı gönderilerinde belirtmiştim, hatta sizde yorum yapmıştınız.
    Bu şekilde özel servis Poloş .

Gece iş olarak yolunda gitmeyen bir şey oldu mu, evden otoparka iniyorum, Poloş'u alıp işe gidiyorum.
    Bu şekilde; resmi araç Poloş.

İş yerinde de Poloş olmadığı zamanlarda(mecburen) sevmiyorum ama filo aracı kullanıyorum. Sonuçta; Megane' da olsa, Passat'ta olsa; bir Poloş değil.
    Veya bozuk yollara gittiğim de Poloş'u götüremiyorum.

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hayırlısı olsun , aracınız her eve lazım cinsten bir araç oluyor bu durumda , sağlığınıza acilen kavuşmanız için günde 5 vakit size dua edeceğim , başta minik dostlarınız için olmak üzere yapmış olduğunuz iyilikler size mutlaka iyilik ve güzellik olarak dönecektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Çook teşekkür ederim.

9. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    @Sevra hanım, Ankara'ya haftalık araçla gidiş geliş yapacaksanız eğer kışın soğuk ve yağışlı havalar hariç Kahramanmaras-Kayseri yolunu tavsiye ederim, yolu 100km kadar kısaltır, yolun %90i sorunsuzdur double yol ve yer yer sıcak asfalttir, sadece Kahramanmaraş-Pinarbasi arası yol çalışması vardır ve bu bölge dağ yoludur, dağ yolu olması hasebiyle virajli yollari vardır. Haftasonu piknikçilerden dolayı trafiği artar. Ankara'ya giderken otobanı kullanmak yerine bu yolu tercih ediyorum (ama kisin gitmezdim don ve yağış olur) nitekim hem yol kısalıyor hem de şehirlerin içinden geçtiğimiz için daha güzel oluyor. Birde Elmadag-Ankara arasında eğer mesai saatine yakalanırsanız trafiğe takılabilirsiniz.

Sevra bunu beğendi.
  10. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Teşekkür ederim, alternatif güzergahı öğrendiğim çok iyi oldu.
    Ben zaten co-pilotum, pilota bu yolu tarif eder, aynı zamanda 10 milisaniye de kola ve biskuvi türevlerini açıp pilota uzatırım.
    İşin esprisini bir yere bırakalım.
    İyi dileklerini ileten, dualarını eksik etmeyen, yardımcı olmaya çalışan herkese sonsuz teşekkür ederim.
    Allah razı olsun hepinizden.

11. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Selam, Poloş'un bakım günlüğüne hoşgeldiniz. :)
    Sırada; detaylı temizlik var.

Poloş’un bakımı geldi de geçmişti. Bir süredir Poloş’tan uzak olmam sebebiyle bakımını biraz aksattık. 17k km olmuş, 2k km geçmiş bakımı. Geçen hafta Yetkili Servisi aradım, Salı günü uzun yol yapacağımız için hemencecik Poloş’a servis randevusu aldım.

Dün Poloş’u sabahtan servise arkadaşım ile birlikte götürdüm. Aracı ben kullandım. :D Ben götürmek istedim, çünkü; bu bakım daha da özene bözene uğraşmak, gördüğüm eksikleri gidermek istedim. İş arkadaşımın da Polo’su olması sebebi ve Zubizu indirimine katılmış olması sebebiyle onun adına servise giriş yaptık. Ben indirim uygulamasını telefondan silmişim. :)

- Servisten Taleplerim;

- Arka Balataların değişimi
    - Arka sağ amortisör stoplayıcı değişimi
    - Yakıt Filtre değişimi
    - 4 lastik rotasyonu
    - Motor iç temizleyici uygulanacak ve bagajdaki Motul SAE 5w30 yağ kullanılacak.
    - Vag-com özellikleri açılacak.

- Neler Yapılmış;
    - Arka Balatalar değişti.
    - Amortisör stoplayıcı değişti.
    - Fren hidroliği değişti.
    - Fren sistem havası alındı.
    - Motor iç temizleyici uygulandı.
    - Yağ filtresi, yakıt, polen,hava filtresi ve karter tapası değişti. Cam suyu yenilendi.
    - 3.2L Motul X-Clean FE 5w30 DPF yağ değişti.
    - Genel kontrol yapıldı. (Kontrol, kapı,far ayarı, viraj lastiği yağlama vs.)
    - Vag-com ile kadran selamlama, seyir halinde kapı kilitleme açıldı.
    - Vag-com ile silecek suyu ağlama özelliği ve ıslak fren diski kurutma özelliği açıldı.
    - 4 lastiğe nitrojen basıldı ve rotasyonu yapıldı.

- Servisten Memnuniyetlerim;
    - Euro kur’una rağmen kabul edilebilir bakım fiyatı
    - Güleryüzlü, ilgili danışman ve personeller
    - Kaliteli ve özenli işçilik
    - Ücretsiz İkame Araç Teklifi.
    - İstediğiniz yere bırakan ücretsiz servis hizmeti

- Servisten Memnuniyetsizliklerim;
    - Aracın ertesi güne kalması. ( Stokta olmayan parça sebebiyle )
    - 1 hafta sonrasına randevu verilmesi. ( 3 gün sonrasına zar zor randevu aldım.)
    - Aracın iç kısmının iyi süpürülmemiş olması.
    - Viraj aydınlatma özelliğini açmayı unutmaları.

Bakım Günlüğümüz;

Geçtiğimiz günlerde internetten Motul X-Clean FE 5w30 DPF yağ ve motor iç temizleyici siparişi vermiştim. Onları bagaja koydum ve Poloş’u Yetkili Servise götürdüm. Dışarıdan yağ kabul ediyorlardı.

Dün sabahtan servise geldik.

Poloş’u bıraktım, birlikte kontrol, taleplerim vs. bitti ve Caddy ücretsiz servis ile siteye kadar bırakıldım. Bu arada ben ve arkadaşım Özge varız diye servis aracını bir kadının kullanması çok hoşuma gitti.

- Arka Fren Balataları;

Aracı ilk aldığımda tüm balata ve diskleri Yetkili Serviste değiştirmiştim. Ön fren tertibatı VW logolu Orijinal Parça, sadece arka fren balataları stokta olmadığı için VW logolu Ekonomi Parça olarak değişti. Ekonomi parçanın Orijinal parçadan farkı, VW logosu ile daha uygun maliyetle üretilmiş olması. Kalite olarak ta Orijinal parça daha iyidir tabii ki de.

Orijinal ön fren balataları Textar Epad. Muhteşem bir balata. Hem sessiz, hem tozsuz, OE performansı, gram tozu olmayan ve uzun ömürlü bir balata. Tüm bunların bir arada olması garip gelecektir, ürünün ismini aratarak doğrulayabilirsiniz.
    Fakat; arka balatalar ekonomi parça olduğu için ilk defa duyduğum Galfer diye bir marka kullanılmış. Keşke kullanmasalarmış. Aşırı sert bir balata, ara sıra az bir hışırtı ve park esnasında kaba bir ses yapmakta idi. Kısacası memnun değildim. Sert idi.
    Bugün yedek parça bölümüne uğradım. VW logolu Orijinal Parça mevcut idi. Değişmesini talep ettim ve değişti. Şimdi ki Textar balatalar yumuşacık. Parça kodunun son harfine göre markası ve fiyatı değişmekte. Hella Pagid’de mevcut.

Eski balata poşetten düştü ve çatladı. Eskilerinin ömrü var daha, ama iyi değildiler.

- Fren Hidroliği;

Servis danışmanı aracı kontrol ederken, elinde kaleme benzer bir icat ile fren hidroliğini kontrol etti. Orta derece de nem çıktı ve bir sene daha idare edebileceğini söyledi. Yedek parça bölümüne gittim, ellerinde iki çeşit fren hidroliği olduğunu, biri 1 litrelik şise halinde VW logolu Pentosin markası üretimi, diğeri ise varil halinde VW logolu ATE üretimi olduğu, eğer değişecek ise varilden koyulacağı, takviye yapılacaksa şişeden koyulacağı söylendi.

Değişti ve fren hidroliğinde ATE’ye terfii ettik.

- Arka Amortisör Stoplayıcı;

Yurtdışından geldiğimde fark etmiştim. Arka amortisör süngeri ve tekerleğe ip dolanmış, sünger biraz yırtılmış idi. İpi kurtarmaya, daha doğrusu süngeri kurtarmaya çalışırken yırtık kısmın geri kalanını da yanlışlıkla ben de biraz tamamladım. Bu parça da sürtme sesi yapmaya başladı ve değişti.

- Motor Yağı – Motor İç Temizleyici;

Yaklaşık 4 bakımdır Motul yağı kullanıyorum. Bu yağı tercih etmemin sebebi; ömrü ve aracı sessizleştirmesi. Önceden servisin kullandığı Castrol yağı kullanıyor idim. Gereksiz şekilde pahalı. Chip Tuning’in yeni yapıldığı dönemlerde eksiltmeyi gözlemlemek için sürekli inceledim. 10k km’de suya dönüyordu. Motul yağ, 17k km’de çok olmasa da hatrı sayılabilir bir akışkanlığı vardı.

Motor iç temizleyiciyi kullanmamın sebebi, aracın yağının değişim km'si geçmiş olması. 100k km’de kullanmayı düşünüyordum, fakat; yağ değişim süresi uzadığı ve yazılım bulunduğu için 75k km’de uygulamaya karar verdim.

- Bagaja Koyulan Eski Filtreler;

Hava filtresi, yağ filtresi, talebim üzerine yakıt filtresi, karbonlu polen filtresi, karter tapamız, cam suyumuz değişti. Bagaja koyulmuş.

- Aktif Hale Getirilen Vag-Com Özellikleri;

- Poloş’un, 15 km/h’yi geçince otomatik kapı özelliği açıldı. 15 km/h’yi geçince kapı kilitleniyor ve anahtarı kontaktan çıkardığınızda veya aç-kapa düğmesine bastığınızda açılıyor. Arka kapılar içeriden ve dışarıdan açılmıyor.

- Silecek ağlama özelliği de açıldı. Silecek suyu ile camı temizlediğinizde, aşağı doğru akan sular için silecekler 10 saniye sonra otomatik olarak bir daha camı temizliyor.

- Fren diski kurutma özelliği açıldı. Seyir halinde su birikintisinden geçerken, özellikle de yağmurlu havalarda, balatalar diske otomatik olarak dokunarak disk üzerindeki su birikintisini temizliyor ve fren performansı düşmüyor.

- Kadran selamlama da açıldı. Kontak açıldığında kadran sona gelip, tekrar sıfıra iniyor.

- Dönüş viraj lambalarını(sis farı ile) belirtmeme rağmen açmamışlar.

4 lastiğe rotasyon yapıldı. Poloş Araç yıkama alanında temizlendi. Dışarıda kahvemizle bekledik onu.

- Fatura Tutarı ve Ödeme Detayları;

Yetkili Servis %16 indirimli fiyat; 755 TL + Motul Yağ 115 = 870 TL
    İki ödemeyi de inişli çıkışlı dönemler nedeniyle Maximum'a x3+x3 taksit yaptık.
    Artık Poloş'un diğer bakımı gelene kadar taksit ödeyeceğiz.

Bonus; Yedek parça bölümüne gittim, Poloş soğuk havalarda biraz gıcırtı sesi çıkarıyordu. Ses yapabilecek parçaları kontrol ettim. Kırmızı kutucuktaki; büyük salıncak burcu, pembe kutuda ki viraj denge lastiği(temsili, başka modele ait), sarı kutucuktaki ise; küçük salıncak burcu.
    Sarı ve pembe işaretli parçalar gıcırtı yaparmış, ama viraj lastiğine gres yağı sürülmüş, tekrar ses yapar ise değişim yapılması gerekiyormuş.
    Şimdi parçada bir sorun yokmuş.

serdarturunc, gokhan06, Halil ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  12. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı olsun. Disk kurutma özelliği çok iyiymiş. Böyle bir özellik olduğunu yeni öğrendim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

13. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Bende ilk defa duydum. Bosch patentli bir özellik imiş, " Brake disk wiper" diye aratmanız yeterli. Yağmur sensörü ile çalışıyor, fakat; donanımdan biraz yoksun Poloş'ta maalesef yağmur sensörü olmadığı için silecek kolu ile çalışıyor. Silecekler bir kaç defa çalıştığımı, periyodik olarak devreye giriyor.

YasinD., Asel Kaan Efe ve rpurcek bunu beğendi.
  14. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    @Sevra hnm.daha öncede konuşmuştuk yağ mevzusunu

yazılımlı-dpf li araçlarda ısı daha fazla olur.buda yağ eksiltme sebebidir.bu eksilen yağ pcv den manifolda geri yollanır.sırasıyla turbo-araborular-cooler-emmede bu yağlı buhardan nasibini alır.

castrolden motula geçiş yapmışsınız.çok doğru karar.
    x-clean fe 5w30 un hths 3.5tir
    x-clean 5w30 hths 3.5
    x-clean 5w40 hths 3.64
    castrol 5w30 edge nedense resmi sitesinde hths değerini bile yazmıyor.

3.5 ve üzeri hths spor kullanıma uygun günlük araç yağlarıdır.daha öncede yazdım ben olsam hatay gibi sıcak yerde kesinlikle 5w40 derim.

ben istanbulda x-cess 5w40(hths 3.73) kullanıyorum.dpf sökük,yazılımdan iptal benimde.her 5-7binde değişirim

umutd07 bunu beğendi.
  15. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Daha önce de konuşmuştuk, fakat; unuttuğunuz bir şey var. Poloş'un yağ ısısı 108 dereceyi geçmemekte.
    Günlük kullanımda 89 civarı geziniyor Hatay gibi bir yerde, daha önce de belirtmiştim zaten.

5w30 ile devam.

Önal ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    en yüksek 108 ama eksiltiyor yinede ;)

siz devam edin 5w30 a en azından castrolden kurtulup, motula geçmişsiniz buda bişey :D

17. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Eksilttiğini ve Motul'u yeni kullandığımı kim söyledi ki.

4 bakımdır Motul 5w30 kullanıyorum, şuana kadar eksiltme yapmadı, önceki gönderileri inceleyebilirsiniz, belirtmiştim.

Üst kısımda " Chip Tuning döneminde..." yazmışım. Chip Tuning'i yeni yaptırdığım dönemlerde, eksiltme olur mu gözlemlemek için kontrol etmiştim, o dönemde de servisin kullandığı Castrol vardı.

Bir ay önce Motul yağ diye bir konu açılmıştı, orda da belirttim.

Kısacası; 108 dereceyi geçmeyen Poloş, Motul yağ ile eksiltme yapmıyor. 5w30 ile devam.

Cayw motor kodlu Poloş'un intercooler'ının hemen yanında yağ soğutucusu var. Sorduğunuzda da söylemiştim. Yağ soğutucusu hem gelen hava ile, hem de antifiriz ile görevini yerine getiriyor. Kolay kolay yağı ısınmaz.

18. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    son 4 bakımdır motul kullandığınızı kaçırmışım. :)

ben istanbulda yazılım dp polo tdi da.dip gaz basılınca yağ ısısını 130-135 iat ı 60-65 lerde bir kaç kere gördüğüm için yazdım.tabi benim bindiklerim biraz hard oluyor.

yağ soğutucusuz turbo araç çok nadirdir zati.

karar sizin-araç sizin en iyisiniz siz bilirsiniz.ben sadece fikir amaçlı yazıyorum.yanlış anlamayın.malum tuningle ilgilenen bir bayana çok rastlanmıyor.ben uyarılarımı yapayımda :)

yanlışım varsa affola :D

Son düzenleme: 20 Ağustos 2018
    <<bülent>> bunu beğendi.
  19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hayırlı olsun , Nice 15000 km lere :)

Ek bilgi olarak ; Galfer diye belirtilen balata ATE markasının ürünüdür. ATE bana göre fren sisteminde en iyisidir , Galfer alt serileri herhalde o_O

umutd07 ve Sevra bunu beğendi.
  20. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Cayw kodlu Poloş'larda, yağ soğutucu farklı diğerlerine göre. İntercooler'ın hemencecik yanında, rüzgar ve soğutma suyu ile görevini yapmakta, diğerlerinde motorun ortasında. Sadece soğutma suyu ile çalışıyor. Poloş'ta rüzgar ile de soğutuyor. Ondan çok ısınmıyor.

Ve Poloş'un turbosu da, yüksek beygirleri kaldırabilen bir turbo. Emisyon nedeniyle motor gücü oldukça kısılmış, turbo'yu da zorlamıyoruz.

Poloş, 5w30 ile mutlu. Tuning ile ilgilendiğime göre, siz beyler kadar olmasa da, biraz anlamam gerekiyor.

gokhan06, umutd07, Emre ve 3 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş