Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Polislerin Sis Farı Takıntısı Nedir ya??

'Sohbet' forumunda koray2907 tarafından 24 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    yok onları biliyorum Ersin bahsetti diye söz ettim.. Sağa yada sola dönerken anlık yanıyor.. Onlarla kıyaslama yapmıyorum ben zaten kendim açıyorum sisleri onlarınki başka bi sistem

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    sis 300 metre ilerde bitti unuttuk diyelim.. yine ceza mı yazacaklar.. gerçi polis bana sert bi ifadeyle kapa şu farları dedi..

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    avatardaki araç sizin ise gördüğüm kadar ile sizin sisler xenon sanırsam :) eğer xenon ise bağırması biraz doğal. çünkü xenonlu daha doğrusu beyaz xenonlu sis farlarının sis farı olarak hiç bir geçerliliği görevi yok sadece ışık saçan bir projektör o kadar.. ve karşıdan gelenin gözlerini mahvediyor belki polisinde gözlerini almışdır..

tabi xenon ise yanlış olmasın avatardaki araca göre konuşuyorum sizinki sanırsam.. gayetde güzel bir araç.

4. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    koray antalya da ne zaman neye takacakları belli olmaz.benim de önlerde ledlerden göz yaptım.tak durdurdu,bunları sök devam et dedi , bende kablo leğimini bir tanesini söktüm devam ettim.gecenin yarısı polisle takışmaya gerek yok.trafik polisleri ledlere sislere burda kızıyorlar.ben 21 yıldır burdayım sis görmedim. dün çallıdan çevre yoluna çıktım,lastik yakmışlar herhalde göz gözü görmüyor.normalde sisleri açmam ama gerçekten görünmüyor.havaalanı yoluna çıktım hiç birşey yok.polise anlatamazssın.

5. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Sisfarlarıuygun ortam ve uygun renkte olmadığı sürecesize aydınlatma konusunda bir katkı sağlamaz, karşıdan gelen araç şoförlerinin gözünü almaktan ve yormaktan başka ancak çok düşük hızda aracınızın burnunun ucuna bakarak gidiyorsanız belki katkısı olabilir. Ama normal yolda giderkendüşük hızdaseyretmediğinize göre aracın burnunun ucuna bakarak gitmezsiniz aksine uzağa bakarsınız dolayısıyla size katkısı olmaz. Bende rastladım bazı bölgelerde salgın moda halinde sanırım herkes birbirinden görerek yakıyor, amacı dışında kullanıldığındaçok rahatsız edici,duyarsızca bir davranış olduğunu düşünüyorum. Daha önce bu konu işlenmişti;

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=25795&PN=2
    <TABLE style="WIDTH: 99%; mso-cellspacing: 1.5pt; mso-yfti-tbllook: 1184" border=0 cellPadding=0 width="99%" ="MsonormalTable">

<TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes">
    <TD style="BORDER-BOTTOM: #999999 1pt dotted; BORDER-LEFT: #999999 1pt dotted; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; PADDING-LEFT: 3.75pt; WIDTH: 99.34%; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #999999 1pt dotted; BORDER-RIGHT: #999999 1pt dotted; PADDING-TOP: 3.75pt; mso-border-alt: dotted #999999 .75pt; white: " width="99%">
    Orjinalini yazan: flipper

Arkadaşlar sis lambasının işlevi kısa far değildir, olmamalıdır.
    Siste iyi aydınlatabilmesi için sarı renkte ve olabildiğince yola yakın olmalıdır.
    Piyasadaki "sis" farlarının %90'ı hiçbir işleve sahip değildir ve sırf gösteriş amaçlı kullanılmaktadır.
    Sis farının sarı olmasının sebebi; sisli ve yağışlı havalarda diğer ışıklar çok yansıma yapar ve iyi aydınlatma sağlamaz. Hele beyaz tabir edilen normal ampullerle bu yansıma çok fazla olur ve sıkıntı yaratır. Bu yüzden bu vb. koşullarda uzun farlar da kullanılmaz. Kullanılırsada tam tersi olarak olumsuz bir etki yapar sürücü açısından. Ama sarı ışık sis vb. tabakayı kırabilir ve bu gibi koşullarda size yardımcı olur.
    Sisli havalarda uzun far su zerreciklerine çarparak aracın önüne bir perde oluşturur ve görüşü iyice bozar. Eğer araçta ön sis farı yoksa siste sadece kısa farlar yakılmalıdır.<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break"><?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><O:p></O:p>
    <SPAN style="FONT-FAMILY: 'Verdana','sans-serif'; COLOR: black; FONT-SIZE: 10pt; mso-f

Bu Sayfayı Paylaş