Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Polisin Motorcuyu Darp Etmesi (video)

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 27 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Kimse yanlış anlamasın ama sözüm de meclisden dışarı ama
    polislik,
    uzmanlık, vb. güvenlik ve silahlı meslekler

MALESEF ki ülkemizde hiç bir kuruma hiç bir yere yerleşemeyen, iş bulamayan yada kazanamayan kişilerin çıkış kapısı olarak görülmekte VE,

ya başarısızlık
    yada mecburiyetten dolayı yapılmaktadır.

Çok çok az kişi bu meslekleri idealleri için yapmaktadır...

Atanamayan öğretmen polis, uzman jandarma.
    Sınav kazanamayan çocuk polis, uzman jandarma.

Ülkemizin kanayan yarası...

Böyle hassas bir mesleğin ülkemizdeki durumu da bu...

2. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Şu atanamayan öğretmen ne oluyor acaba,birisi izah edebilir mi? Neden atanamayan kimyager,fizikçi,astronot,tarihçi,edebiyatçı,müzikçi,ressam,heykeltraş,çiftçi muhasebeci,doktor, mühendis,olmuyorda atanamayan (!) öğretmen(!) oluyor
    Artı bir devlet kurumunda memur olan birisi çok işe yaradığı ya da çok bilgili olduğu için mi memur...sorsan ne iş yaparsın bir kamu kuruluşunda memurum...peki ne iş yaparsın gelen-giden evrak kayıt işi.biraz dosyalama...acaba hiç bir şey bilmeyen polis-asker-güvenlik mi çok iş yapıyor bir kamu kuruluşunda kayıt tutan memurmu....tabi bu memurların yaptıkları işi yapan polis askerde var..

UZ-AY' dan Gönderildi

Son düzenleme: 28 Aralık 2016
    MehmetHan, Yusuf ve Sabahattin bunu beğendi.
  3. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    O arkaşların 2si de trafik polisi videolarla yorum yapıyosunuz hemen açığa alınmalı ne kadar kolay söylüyosunuz açığa almanın hukuki boyutuyla alakalı hiç bilgi sahibi olmadığınız belli orada dikkat ettiyseniz motosiklet çalışıyo ve sizin asayişçi dediğiniz trafik polisi kaçmasın diye kontak anhtarını almak istiyo motoru kullanan genç eline vuruyo yorum yaparken ölçülü yapın polis 1 günde yüzlerce bu tip insanlarla karşılaşıyo ve kanunun verdiği yetki kadar zor kullanmış o arkadaşlar vurmuyo sadece motordan inmesini sağlıyo savunduğunuz bu tipler inşallah trafikte sizin karşınıza çıkar ve inşallah polisten yardım istersiniz o zaman anlarsınız

4. Duygu

Duygu Guest

Daha konu başlığını okur okumaz polisin haklı olduğunu anlamıştım. Videodan bir haberim halada bir haberim ama polis bence haklı. Bir sopa da benim için ataymış iyiymiş.
    Ön yargılısın diyebilirsiniz ancak gerçekten hayatımda bir kere kazaya karıştım , oda kaldırımdan vızır vızır giderken bir anda yola atlayan motorlu gençler öndeki araca çarpıp ( bu arada sağ şeritteyiz ) üstüme devrildi, motorları arabamın altına girdi, onlarda girebilirdi...
    Küçücük bir yerde çok abuk sabuk bu yolda , böyle bir aksiyona gerek yoktu.
    Hadi gençtirler , delikanlılardır, kendi küçük akıllarıyla macera yaşayabilirler.
    Ancak o anda ölselerdi, hem o araçtakiler , hem ben , ömür boyu vicdan azabı çekicektim. Ve bunun adliye ayağı, kan parası vs ayağı cabası...
    Ben o kazada çocukları dövmek için indim araçtan baktım zaten çok korkmuşlar , diğer sürücüyle kavga ediyor bir tanesi , aracımda misafirim de vardı . Neyse dedim :)
    Polisimizin ellerine sağlık tekrar tekrardan .
    Toplum olarak bunların bu şekilde davranmalarından dolayı suçlu olduğumuzu düşünüyorum, konuyu genişletirsek aileye kadar iner.
    Hepimize geçmişler olsun.

MehmetHan ve Sabahattin bunu beğendi.
  5. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Atanamayan öğretmen sayısı çok olduğu için KPSS yi kazanamadığında daha doğrusu talep ettiği bölgeye girecek puanı alamadığında yerleşemeyen kişi olarak geçer...
    Diğer meslek dallarından da bir sürü atanamayan vardır tabi ama bazı mesleklerin özel sektör yada kendi işini yapma imkanı olduğu için atanamayan diye tabir edilmiyor olabilir... öğretmenlerin çoğu devlette iş bulabildiği için böyle oluyor...
    Ayrıca her meslekte işini hakkıyla yapan ve hakkı ile yapmayan vardır...
    Benim kastettiğim durum Türkiye de Emniyet güçlerini çıkmaz sokakta olan kişinin son çaresi olarak düşünülmesi...
    Yani kaba tabirle...
    Adam Memuriyeti kazanamıyor yada özelde iş bulamıyor... Ne diyor BARİİİ POLİS ASKER olayım...
    Yada gençlik hayatı boyunca okulla ilgisi alakası yok sokakta dolaşıyor kafelerde sağda solda geziyor kız ve erkek arkadaşları ile yaşı oluyor 18-20 ama elde avuçta eğitim namına birşey yok... Peki napıyor bu çocuk... BARİİİ POLİS OLAYIM ASKER OLAYIM ...

Benim kastettiğim budur...

Polis yada asker ler bu ülkenin teminatıdır... Ancak teşkilatları malesef ki işleyiş çok sıkıntılı olduğunu düşünüyorum...

En son güvendiğim meslek dallarıdır...

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kpss kotu mu gecti :)

Mobilden gonderildi.

7. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İlk zamanlarda kppss kerim iyi geçmişti..sıkıntım yok..10 yıl oldu en son girdiğim kpps 77 almıştım..sanırım sizi kpss ye almadılar

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Firsatim olmadi girmeye ;)
    Gerci giripte bi yere yerlesemezeydim yinede bok atmazdim millete. Isime bakardim.

Mobilden gonderildi.

9. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Öğretmenleri içinde özel kurumlar var..öğretmenlik fakültesi okuyanla değil bölüm fakültesi okuyup her hangi bir yerde iş bulamayanlar ya da bulamayacağına inananlar başarısız olacağını bilenler devlet kapısını en kolay yoldan garanti görenler 6 aylık formasyon eğitimi alıp ben öğretmen oldum devlet atamadı feryadı yapmasın...devlet her fakülte bitirene iş sağlamak zorunda değil öyle bir beyanıda yok...öğretmen olmak isteyenler kendi kendine avuntu yapmasınlar..özel öğretmen olsunlar şartmı devlet okulunda öğretmen olmak...

10. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Biz kimseye bok atmıyoruz ama 1999 dan bu yana girmeye fırsatım olmadı nada inanmıyorum,ilk 3 dms ve kpss olan sınavlarına girdim hep kazandım ama bende atanamadım ne olacak şimdi feryat mı edeyim...ben demirçelik çıraklık sınavı il çıraklık okudum sözleşmeli olarak devletin sözlü garantisi vardı devlete işçi alacaktı liseyi bıraktık çıraklık okuduk ama hükümet değişti bizim iş değişti almadılar sizin kadar feryat figan etmedik,çıraklık okurken lşseyide dışarıdan bitirdik, laf olsun diye üni MYO okuduk,devkete gene ağlamadık.kimin bok attığı belli oluyor..devletin sözüyle hayatımızın yönünü değiştirdim,bilesin

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben devlet memuru degilim ki :)
    Okudugunuzu anlamada sorun yasiyorsunuz sanirim.

Mobilden gonderildi.

ayzek11 bunu beğendi.
  12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Şunu net söyleye bilirim. Hemde çok net. Önüne geçeni polis yapar isen kanun da kalmaz nizam da. Yaşadığımız 15 Temmuz sonrasında polislerin içinden ne kadar ihraç edildi hepimiz biliyoruz değil mi? Demek ki sen bu ülke de herkesi polis yapar isen olacağı bu demektir. Motorcu suçlu eyvallah o tartışılır ama kimse devletin verdiği yetkileri de yerinde kullanmasını bilmesi gerek. Hara güre ile olacak iş değil bunlar. Bazı meslekleri yapan kişiler daha dikkatli olması gerek ki toplum da ayrışma yaşanmasın.

i20_Troy bunu beğendi.
  13. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Öğretmen olmadığım için sorunlarını bilemem ama çok tanıdık öğretmen var...
    mesela devlette 2500-3000 mü alıyorsunuz ?
    özelde öğretmenlere ASGARİ ücreti verir geçerler...
    yada çalıştığı saate bakarak saatlik cüzzi bir ücret...

yani burda öğretmenliği savunmuyorum memurluğu da savunmuyorum... Memurluk zaten yatışşş... herkesin kendine göre ideali vardır...

Benim demek istediğim,

Güvenlik emniyet gibi konularda malesef
    Sokaktan adam toplayarak işe alım yapılıyor...

Nerde işsüz güçsüz gençliğinde, delikanlı çağında serseri varsa güvenlik ile ilgili bir mesleğe giriyorlar...

Malesef ülkemizde ki durum bu...
    Çok çok azı idealist olarak polis asker olmak istiyor... Geri kalan hepsi garanti meslek 4000-4500 maaş var... ekmek elden su gölden vs vs. adı altında emniyete giriyor...

Bu yüzden de teşkilatları hep çamur la dolu... Alım şekli yanlış...

14. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Kimse ağlamadı ki... Ama sorunları dile getirmek niye şikayet olarak görülüyor ben anlamıyorum...

Hak arama mücadelesinden herkes vazgeçmiş... daha doğrusu VAZGEÇİRİLMİŞ... tam devletin istediği insan modeli...

Devlet eğer ki üniversiteye kontenjanlar açıp öğrenci alıyor ve milyarlarca lira da para kazanıyorsa,
    Mezun ettiği herkese gerek özel gerekse kamu da iş sağlamak Z-O-R-U-N-D-A-D-I-R...
    Git başının çaresine bak ama nasıl bakarsan bak diyemez...
    Sosyal devlet budur...

Eğer ki bir üniversitenin örneğin öğretmenlikten 300 Bin mezun varsa, kalkıp da 300 kişilik ilan açmayacak...
    Eğer yapamıyorsa heryere üniversite açmayacak,
    Toplumda nüfus planlaması yapacak
    yapacak da yapacak yani... detaylara ben girmeyim...

Neyse konu sapmasın...

15. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Her türlü kamu görevlisi sözleşmeli olmalı,devletin işten çıkarma durumu olmadığı için sen işin olsun diye sıra beklersin memurda çiftten okey atmak için el sırasını bekler..

16. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu sorun işte memurdan kaynaklı bir sorun değil. Sorun sürekli kadrolaşma yüzünden biriken personel özelleştirme adı altında satılın kurumlardan alınan personellerin diğer kurumlar da yığılmasından kaynaklı sorun. Eğer ki bu yığılmalar olmasa personel takibi de o kadar kolay olur. İşte bir yığılma sonrasında kimin ne yaptığını kimse taip edemez. Adam da okey biter çifte döner. ;)

17. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Kardeşim bu olayda hukusuz ya da kanunsuz hiçbir durum söz konusu değil sizin bahsettiğiniz mesele tamamen başka bir tartışma konusu ve eninim bu konu üzerine kitap yazılır. Şu forumdaki arkadaşlarımın çoğunun polisle ömrü boyunca sadece idari işlemlerle muhatap olduğunu adli bir konu gereği polis ile karşı karşıya kaldığını düşünmüyorum. Burada yorum yapan arkadaşlarımın hepsi düzgün insanlar ve sanki bu muamele kendilerine yapılmış gibi yorum yapıyolar. Etrafınızdaki psikopat insanları ve davranışlarını düşünerek polisin karşılaştığı problemleri ve nasıl davranması gerektiğini bence böyle düşünün. Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Polis vicdanı olmayanların karşısındadır.

ayzek11 bunu beğendi.
  18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    daha önce yazdığımı tekrarlıyorum, polis sadece zor kullanmış, ölümcül bir zorlama yok. konunun ne olduğundan ayrı olarak polislik mesleği açısından olağanüstü bir durum yok.

hiç mi futbol izlemeye gittiğinizde polis tarafından itilmediniz?

mesela burada polis adama tokat atsaydı ya da yumruk, farklı olurdu. görevinin ne olduğunu bilmeyen bazı polislerin(istisna) geçmişte aşırı veya ölümcül kuvvet kullandığını bilyoruz ama bu video öyle değil. zaten öyle polisler de ceza alıyor ortaya çıkınca.

MehmetHan ve Sabahattin bunu beğendi.
  19. KALENDER

KALENDER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    75
    Ad Soyad:
    MALİK GENÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Genel olarak yazıyorum... Motorcu arkadaşların sosyal medyaya yükledikleri videolar adil değil... Bir çoğunda olayın nasıl başladığı ve nasıl ilerlediğine dair süreç yer almıyor. Kendilerini haklı gösterecek ve taraf bulacak şekilde düzenledikleri videoları koyuyorlar. Bu da olayların objektif değerlendirilmesini engelliyor.

20. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Katılıyorum , aktif olarak araba ve motor sürücüsüyüm kask kameramda mevcut fakat kayda bile almıyorum çünkü hepsi hergün yaşadığımız şeyler iki tarafta suçlu birşey ıspatlamaya kalksan olmuyor en iyisi boşvermek :)

Bu Sayfayı Paylaş