Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Polen Filtresi Hakkında...

'Hyundai Yedek Parça' forumunda onurforces tarafından 27 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

1. Kadirşinas

Kadirşinas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Ahmet Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB

Hocam polen filtresini değiştiren eleman polen filtresinin kapağını kırmış daha sonrada kırık yeri dayson vs. silikonla yapıştırmış olabilir mi, bir kontrol edin isterseniz?

2. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    380
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Hocam değişim aralık ayında ilk bakımda oldu, acaba unutup değiştirmediler mi diye düşünmeye başladım. Koku son 1-2 haftadır ara ara hava ısınınca gelmeye başladı. Dediğiniz de geldi aklıma ama işte yeni başlayınca eledim o ihtimali. Neyse akşama filan söküp bakayım bir neymiş.

3. adgny

adgny Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    647
    Ad Soyad:
    Ahmet D.
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Sizin araçta dediğiniz gibi sıvı teması varsa ilk olarak acilen onu gidermeniz gerek, sıvı temasını gidermeden yaptığınız bütün uygulamalar boşa gidecektir.
    Temelli çözüm isterseniz iyi bi detailing firmasında klima temizliği yaptırabilirsiniz. Şu havalandırma ızgaralarından küçük hortumlar sokup en derinden itibaren köpükle temizlik yapılan uygulamadan bahsediyorum. Izgaranın birinden uyguluyorlar diğerinden çıkıyor köpük, bu şekilde bütün havalandırma yollarını ve mümkün olduğunca evaporatörü de o köpük temizliyor. Benim Sonata da klimayı ilk çalıştırma da koku vardı. Klima bombasını denedim hiç faydası olmadı. Bahsettiğim köpüklü temizlikten sonra koku kesildi. Koku kesildikten sonra esas dikkat etmek gereken klimayı motorla beraber kapatmamak. Varacağınız yere 3-5 dk kala klimayı kapatıp sadece fan çalıştırın, bu üfleme klimanın nemli kalmasını engelliyor, kurutuyor ve küf oluşmuyor. Ben temizlik yaptıralı 3-4 yıl oldu hala koku tekrarlamadı. Sanırım tekrarlamamasında klimayı hemen motorla durdurmamam çok etkili oldu.

Polen filtresi olarak ben Sonata da aldığımdan beri Mann CUK2362 Karbonlu Polen Filtresi kullanıyorum. Bütün filtreleri servisten alır orjinal kullanırım ama poleni kesinlikle Mann kullanıyorum. CUK2362 Sonata NF'lere tam uyumlu karbonlu filtre. Siz de Mann'ın kendi sitesinden aracınızın bilgileri ile aracınıza uygun polen filtresini bulabilirsiniz.

https://www.mann-filter.com/tr-tr/k...C&utm_medium=OLD_mfcatalog&utm_content=Banner

KilecNasah ve santafe2004 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş