Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Piyasa Baya Bir Kızışacak

'Sohbet' forumunda ndipi tarafından 2 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Elantra h-matic 6 fwd sadece D pozisyona alıdığında yokuş aşırı dik değilse mm bile geri kaçırmaz.
    Yalansa arkadaşı emin olması için gezdirebilirim.

2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar belli bir rampa ve diklik de araç geri kaçırmaz. Bu durum sadece eski sistem otomatik araçlar için söylüyorum. Ama rampa diklik ve aracın yük durumu arttığı zaman kaçırır kaçırıyor. Benim şu anda kullandım araç opel 94 model araç 1150 kilo ağırlığında %25 bir rampa da kaçırma bırak ileri doğru gider ama buna karşın yük arttığı zaman aynı tepkiyi bu araç vermez vermiyor da. Neticede aracın geri gitmemesi için belli bir gaz gücüne ihtiyacı var. Yani yük arttı zaman normal çalışma gücü yetmez yetmiyor da.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Yarı otomatikle çok düşük bir rampada bile kaçırıyor, bu nedenden dolay yokuş kalkış desteğine ihtiyaç vardır.
    Tam otomatiklerde rampa çok dik değilse geri kaçırama asla olmaz.

5. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bende zaten onu diyorum ya. Tam otomatik araçlar da belli bir diklik ve belli bir yük durumun da kaçırmaz ama bu hiç kaçırmayacağı anlamına gelmez. Çünkü onun da bir kapasitesi var. Kapasite aşıldığı anda araç ister istemez yüke direnç gösteremiyor ve geri gidiyor gitmesi de zaten normal. Eğer araç gitmesin diyor ise biraz gaz pedalına dokunmamız gerek.

Sabahattin bunu beğendi.
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yauw bizde yağlı kavramalı 6 ileri vites seçenekli planet dişlili eski sistem dedikleri otomatik alt versiyon style paket bir makina olan 2012 model dizel i30 var, ayakta durmanın bile zor olduğu yokuşta neden geri kaçmadığını daha yeni keşfettim onu da arabanın kendisi yokuşta dururken gaza basınca frenleri bırakırmış gibi kıçını indirip kaldırırken anladım, bizim i30 u D konumunda iken yokuş yukarı giderken durup frene azıcık basarsanız durduğu zaman eğer o anki gaza basışınızla motor gücü tork konvertörü çevirip arabayı çekemeyecek ise frenleri kilitliyor yani rölantideyken yürümeyecekse de durduruyor arabayı geri kaymasın diye, sonra gaza bastığınızda frenleri usulca çok sakin şekilde bırakıp yürüyor eğer rampa hafifse o zaman zaten rölantide yokuş yukarı yürüyor. Bunu geri viteste de yapıyor R pozisyonunda geri geri yokuş çıkarken frene azıcık dokunup arabayı durdurursanız freni bırakınca yürümüyor gaza basınca frenleri bırakıyor gitmeye başlıyor. Ama hiçbirisi kolay kolay hissedilmiyor. Bu makinayı babamdan fırsat kaldıkça baha fazla kurcalamayı planladım bile, dimdik yokuşta manuel vitesli arabanın zor kalkacağı bir rampa düşünün orada bile çok çok yavaş ilerlemek isteyince yada aniden gaza abanınca pek güzel patinaj yapıyor illa kalkıp gidiyor bir şekilde yolu yırtıp çıkıyor siz sadece gaza basıyorsunuz, patinaj yaptığında o biçim patinajı var, otomatik arabayla sadece gaz pedalıyla patinaj yapmayı da becerdik ya sonunda, bu hareketi gelin ESP si iptal edilemeyen kara çamura azıcık battığı zaman çekici çağırmaktan başka çareniz olmayan bir reno altyapılı otomobil ile yapın bakalım ne olacak ESP öyle bir devreye giriyor ki çekişten düşüp kalıyor biz i30 ile ESP yi kapatmadan pek ala patinaj yapıyoruz eğer yanlamaya kalkarsak yada hızlı şerit değiştirmeye çalışırsanız sağa sola yalpalarsa devreye giriyor çoğu ucuz arabada böyle olduğunu sanmıyorum üstelik ESP zorunluluğu başladıktan sonra ucuz otomobillere gelişi güzel ESP ler yapıldı diye tahmin yürütüyorum çünki işyerinden arkadaşım ESP si düğmeden kapatılamayan hiçbir şekilde iptal edilemeyen ve en ufak patinajda gerekli gereksiz ESP si devreye giren 2013 clio sunu oturduğu sitenin park yerinden çıkaramayıp 10cm kalınlığındaki karda 20 metrelik yol mesafesi kadar götüremediği için kar küreyicilerin açtığı temiz yola çıkaramadı ve işe gidemedi, siz burada kendinize pay biçin acil birşey olsa ? ambulans itfaiye yetişmedi? inatçı bir ESP yüzünden olduğunuz yerde kalıyorsunuz. Biz i30 un ESP off düğmesine basıp karları uçurarak yardırdık i30 değil i20 de olsa yine ESP yi kapatır yardırırdık.

Dacia da çok fazla süs ve eğlencelik donanım yok o sebeple zaten hafif ve birde meşhur reno motoru olduğu sebebiyle az yakıyor, kuru havada kaymak yolda sessiz sakin akıp gitmeye gider, öyle çok fazla bir performans ve konfor beklentisi olmayana pek ala hitap eder az da yakar, ama ikinci elini ne yaparsınız bilinmez hele birde ikinci el otomatik vitesli bir dacia nasıl satılır orasını Allah bilir. Ucuz bir araba ve sonrası da ucuz şekilde ilerliyor az yakıyor ve az maddi gideri var, ama biraz daha iyisi seçilebiliyorsa o seçilmeli bence. Sonuçta artık otomobil üreticilerinin hepsinin uyguladığı belli kriterler var piyasada eskisi gibi çok kötü otomobil diye birşey yok az kötü olanlar ve iyinin iyisi olanlar var. Eskiden 93 model reno broadway ile 93 model bmw 316 arasında performans, donanım ve konfor olarak uçurum farkı vardı, şimdi bakın birde clio ve 320 bmw ye en azından ikisinde de hava yastıkları var ikisinde de park sensörü var klima var uzaktan kumandalı anahtar fabrika çıkışı hazır halde hırsız alarmı falan var:) birisi 15 diğeri 8 saniyede 100km ye ulaşmıyor bu değerler birbirine azıcık daha yakın, ama bunların ikisi halen aynı kalitede değiller asla olmazlarda.

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim arabamı(santa fe) da şimdiye kadar denediğim bütün rampalarda geriye HİÇ kaçırmadı. ama belki bendeki en dik yer çok dik değildir. benim kullandığım yerler için geçerli.

geçen ay fluence EDC kullandım, kesinlikle geriye kaçırıyor, belki şirket arabası olduğu için sağlıklı değildir.

günümüz daciaları çok mantıksız araçlar değil, ama yerine göre, böyle sürekli çakıllı yolda çalışanlar için şirket arabası olarak Duster 1,5 dci çok mantıklı. bana dacialar toros gibi geliyor. torosun kullanıldığı yerlerde kullanılır. onun dışında hiç gerek yok.

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Geçen bizim Getz'i yıkattım kapıya çektim, ertesi gün arabayı almak için yanina gittim baktım sürücü kapsının orada yağmur yağmış baya su birikmişti binemedim. Ne yaptim, gittim sağ tarafa geçtim, ön yolcu kapısını açtım yolcu koltuğuna oturdum, arabayı çalıştırdım vitesi "R" konumuna alıp el frenini indirdim araba geri girmeye başladı, su birikintisini geçince el frenini çekip vitesi "N" konumuna aldım arabadan inip sürücü koltuğuna geçtim :D
    Demem o ki dik yokuş olmadıgı sürece kaydırmıyor.
    Yokuş kalkış destek sistemlerini araçlara entegre etmelerinin bir nedeni de kavramalarının daha az aşınmasıni sağlamak olduğunu düşünüyorum.

9. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konu nereye gelmiş arkadaş...
    Tam otomatik şanzımanların geri kaçırmamasını anlatır olmuşsunuz.

Mesele şu ki, fren kontrolüyle yarı otomatik robotize araçları yürütemezsiniz, yokuşta da geri kaçırır.

Sırf Easy-Rı kötülemek için, 10 yıldır böyle bu şanzımanlar demenin bi anlamı yok.
    (Bilmeyen inanır o ayrı, ben inanmam, çünkü kullandım)

10. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İkame araç dediğiniz 2015 Corsa ise, veya öncekilerden 1.4 olan ise zaten tork konvertör var.
    Easytronic Corsalar, fren hareketiyle yürümez, gaza basmadan ilerlemez. Yokuş desteği yoksa, geri kaçırır.

Bunları burda tartışmaya bile gerek yok.

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    2012 model. Merak edip ruhsatı açmadım kaç motor diye ama şanzıman tork konvertörlü değil çünkü sarsıntısız geçiş yok arabada ayrıca gaza yüklenince devir yükselmiyor zorlanırsa vites düşürüyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Teknik özellikleri ne olursa olsun Dacia'nın piyasayı kızıştırmasını beklemek veya böyle bir iddiada bulunmak çılgınlıktır. Dacia Türkiye distribütörü bile bu iddiayı desteklemez.

13. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İyi de anlarsınız tipinden zaten.
    Tek kavramaysa çubuk tipli bişey, D falan yok. A var + - var.
    Akrabamda 1.2 Easytronic vardı.
    Kadın 3 ay dayanamadı.
    Kesinlikle geri kaçırıyor, frenden ayak çekilince yürümez Easytronicler.

14. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İlk bakışta ayırt edersiniz zaten, ki daha önce hep tam otomatik kullananlar, bu şanzımanı ilk gördüklerinde zaten yürütemezlerki aracı. Vitesi hangi pozisyona alacağını bilemezler.

Tek kavrama otomatik

Tam otomatik ( tork konvertörlü)

15. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar şimdi burada önemli iki nokta var. Birinci araç otomatik olarak diğer konu ise az yakacak. Şimdi durum böyle olunca tam otomatik araçlar da az yakması beklenemez. Mümkün de değil zaten. O zaman diğer sistemler devreye giriyor şimdi konu da olan sistem EDC DSG power sistemler bunların da eksi yönü ise çıkardıkları sorunlar. Birde diğer bir gerçek millet olarak otomatik araç kullanmasını bilmiyoruz. Buda bir gerçek. Çünkü otomatik araç hızlı bir şekilde kalkış için yapılmış bir sisten değil özellikle hızlı kalkmak demek şanzumanı ikiye ayırmak demek ki çoğu şanzuman bu yüzden sorun çıkarıyor. Misal ben sürekli otomatik araç kullanmak zorundayım. Işıklar da bekler iken uzun sürekli beklemeler de aracı her zaman N konumuna alır beklerim. Sürtünme azalsın diye. Ama durmadan D konum da beklemiş olsam hem sürtünme devam edecek hemde yakıt artacak. Bunlar ince ama önemli ayrıntılar.

SaMeTT bunu beğendi.
  16. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Tam otomatik olsun, isterse çamurdan olsun :D
    Başlangiç noktasında "D" takarım ta ki varış noktasına kadar. Hiç elimi yoramam D-N-D vs. :D

17. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Genel de ben şehir için de trafik ışıkları az olan yollar da aracı 3 vites konumun da kullanırım. Çünkü D pek gerek kalmıyor. Atik bir sürüş içinde S konumu can kan yapar al S konuma sonra ver kırbacı :D

SaMeTT bunu beğendi.
  18. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Bizde P-R-N-D ve manuyel var, başka seçenek yok, kırbacı verme işlemi manyelde ufak dokunuşlarla yapıyoruz ve çok keyfli oluyor. ;)
    not: bir önceki yazımda ben arcı kalkış noktasından varış noktasına kadar vites değiştirmedimi vurgulamak istemiştim :D

Son düzenleme: 4 Mart 2016
  19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bu diyaloğun üzerine video bugüne kısmetmiş, karanlık detay çok belli olmuyor ama yenisini çekerim denk geldikçe.

dacia'nın olan bişeyi daha önce yapılmamış yeni bişeymiş gibi çakmaksı fransız münasebetinden geliyor. Çakma easytronic, 11 yıllık teknoloji...

getz34 ve Yusuf bunu beğendi.
  20. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel

Bu Sayfayı Paylaş