Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Piyasa Baya Bir Kızışacak

'Sohbet' forumunda ndipi tarafından 2 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    yeni elantra dct otomatik varken aklı olan bunu düşünmez bence.
    daha uygun Accent blue dct var,daha küçük sandero sınıfında i20 var

yani o aracı düşünmem için otomatik dizelinin 40 bin olması lazım

2. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    evet doğru ama hyundaı her zaman kaliteli araç yaptı benim gibi kıymetini bilende bildi.hala 94 model ilk çıkan excellere bak hala kaliteli 2004 admire getzlere bakın birde dönüp 2004 dacıa solenzalara bakın dağınık olmayanı varmı?

ama dacıa aynı durumda değil hem kalitesiz hemde pahalı satmanın peşinde,şahsen güvenipte alabilecğim bir araç markası değil.

bindinizmi bilmiyorum ama kapı döşemelerine bir bakın reno 12 bile onun yanında daha kaliteli duruyor,bu kadarmı vasat olur bu kadarmı zayıf kalitesiz olur,kapı kollarına bakın biraz asıl elinde kalıyor.dıştan tipine bakınca güzel gibi duruyor ama değil.

3. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Biraz zaman geçsin bayilere otomatik geldiğin de gidip yakınen bir ilgileneyim kendi ile şimdi çürüme yada paslanma konusunda 94 model clup astra var benim yemin olsun 2010 model arabaları gömer. Ama artık öyle sağlam kasalar çok zor. Eski de kaldı şimdi her Şey plastik.

muhendus bunu beğendi.
  4. lKamikaze

lKamikaze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    222
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    1.5 DCi Stepway için 50.000 lira bence kelepir , ayrıca çokta kötü bir araç değil.

ndipi bunu beğendi.
  5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1.5 dci motorundan dolayı satıyor. Alan kişinin beklentisi çok önemli. "Araba mı? Araba" mantığında düşünenler için mantıklı. Örneğin teyzemde benzinli sembol vardı, bayiye benzinli clio almaya gitmiş dizel sandero satmışlar, yakıt konusunda çok çok memnun neredeyse yarı yarıya azalmış. Tabi aracın ıcerisinde kaliteden eser yok. Uzun yol yapan kişiler için pek düşünülecek bir araç gibi gelmiyor bana ama şehir içinde sağa sola koşturmak için düşünülebilir.
    Duster ilk çıktığı zamanlar Tucsonu verip sıfır almak gibi bir düşüncem vardı, düşüncemi kimle paylaştıysam büyük tepkiler aldım :D

6. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Ben EDC şanzımanla gelir diye düşünüyordum, o zaman piyasayı karıştırabilirdi ama otomatikleştirilmiş manuelse aklı olan uzak durur.

7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Benim anlamadığım nokta burada manuel bir şanzumanın otomatik duruma gelmesi. Bunun ne zararı var? Birde arkadaşlar bilmiyorum ama bu marka 5 yıl uzatılmış garanti kapsamı içinde. Yani şahsen sıfır alacak biri bu aracı beş yıl istediği kadar arıza yapsa ne olacak? Önemli olan burada kullanıcı kaynaklı sorun olmasın gerisi hikaye. Gerçekten artık bazı markalar da ön yargılarımızı yıkalım derim. Şimdi dizel araçları bu markanın çok az yakıyor. Ekonomi odaklı bir dizel kadar insana başka ne mutluluk verir ki? Unutmayalım ki bir zamanlar bu ülkede sadece dört tekeri olan araçlara çok bindik. Bence çok fazla duruma ön yargı ile bakıyorsunuz. Gerçekten trafik içinde sağınıza solunuza bir bakın derim. Hundai ve dacia her iki markadan ne kadar göreceksiniz.

<<bülent>> bunu beğendi.
  8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bazı otomatik şanzımanlar sorunları bir yana geçişleri sürücüsünü bıktırıyor. Örneğin önceki kasa Auris'de bir şanzıman var, araba kalkıyor gidiyor tam 2'ye geçecek derken önce gazı kesiyormuş gibi araba öne yığılıyor sonra ikiye geçiyor yani vites geçişlerini hissetmeyi bırakın adeta sarsılıyorsunuz.
    Ben otomatik şanzımanla satmaz demiyorum satar. Fiyatı sebebiyle şirket aracı olarak çok tercih ediliyor.

9. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İşte bu şekilde aslında artı eksi değerlendirmesi yapmak çok güzel olur. Çünkü bu değerlendirmeler her zaman alıcı yada bu araçları kullanan kişiler için bilgi kaynağı haline geliyor. Şimdi aslında otomatik araç konusun da eski sistem şanzumanlar sağlam ama onların da işte yakıt ekonomisi ortada. Misal i20 maşallah oluk gibi yakıyor. Bu yakıtın fazla olmasının nedeni de 4 vitesli bir şanzuman kullanması vites sayısı az olmasından dolayı mecbur vites devirleri de yüksek oluyor. Sağlam ama ekonomi odaklı değil. Şimdi bu adamların kullanmak istedikleri sistem hakkında pek bilgim yok aslında. Ama işte her ne kadar otomatik dense de arada bir mekanizma çalışacak. İşte o mekanizma ne kadar sağlıklı bir şekilde görevini yerine getirecek? Sanırım buna benzer sistemleri pejo ve fiat markaları da kullanıyor diye biliyorum. Yanılmıyorumdur umarım.

10. atilla9090

atilla9090 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Atilla BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Bu şanzumanın en büyük artısı tam otomatik vites gibi kullanım tarzının olması, arabayı gaz basmadan yürütmesi çok büyük bir artı ancak vites geçişleri nasıl olur orasını bilemeyeceğim tabi orada çift kavramalıları aratır diye düşünüyorum. Ancak 1.5 dci ile verilirse bu manuel tüketimi tam otomatik konforuyla birleştireceği için çok akıl çeler bu araba bence ekonomi için harika bir araç olabilir.

11. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    80bin kmdir 2011de sıfır aldığım Dusterı kullanıyorum.
    Sağı solu dökülür diyenlere çok gülüyorum.
    Çünkü şimdiye kadar, 20bin de bir bakımlar hariç ufacık problem çıkarmadı.
    Hatta Duster kullananların kullandığı şekilde (bozuk yol ve kullanım tarzı) binek araçları kullansanız, asıl o zaman hangi arabanın neresi dökülür anlamış olursunuz.

Hee ama kalite var mı dersen YOK
    Donanım da YOK sayılır.

Daha doğrusu, ihtiyaçlara göre alınıp, yıllarca sorunsuz binilebilecek bir araba. Zaten büyük paralar verilmiyor alınırken.

12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Çok değerli bir yorum olmuş. Tamam bende aynı fikirdeyim çok fazla donanım yok. Ama işte isteklere bağlı misal ben. Kendi aracım da açılır cam tavan var araç bende 8 yıldır var ve ben bu tavanı sadece 5-10 defa anca açtım. Şimdi alacağım araçta olmasını asla istemem. Misal arka camlar manuel çokta önemli değil benim için elektrikli olsa ne olur? Olmasa ne olur? İşte tercih meselesi ama şu da bir gerçek ki ne kadar donanım? Ne kadar özellik o kadar sorun başa dert.

13. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amacın 4 teker ise dacia'ya da binilir şahin'e de binilir. O kadar param olcak dacia yerine başka araç bakarım hyundai dacia ya göre 3 gömlek üstün :)

C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

14. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dacia'lar Almanya'da satılıyor hocam nereden duydunuz satışının yasak olduğunu ? Hatta Almanya'da insanlar tamir işçilik ücretleri bize göre çok yüksek olduğundan 5-6 yaşında BMW - Mercedes vs almak yerine ucuz yollu Sandero, Duster vb alıp garantisi bitene kadar binip sonra da 2-3000 euro gibi komik fiyatlara satıyorlar :D

15. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Başlığa bakınca dedim herhalde hyundai süper, ultra, mega bir model çıkardı, anasını belledi ortalığın. Meğer öyle değilmiş, başka marka ve hyundai fanları arasında geçen bir orta saha mücadelesine dönüşmüş konu :) zannımca hyundai sıfır sorunlu araç üreten bir firma da başka kimseyi beğenmiyorlar. Başka türlü olamaz, olmamalı bu kadarı. Neyse size kolay gelsin :)

Bize her sevdadan geriye kalan, sadece GALATASARAY...

Murat ve muhendus bunu beğendi.
  16. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Dacia'nın piyasayı kızıştıracağı iddiasının gerçekleşmesi bir Türk takımının Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasından bile zor.

Murat bunu beğendi.
  17. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Almanyada otomobil alım satımı yapan bir galeri sahibi akrabam var güvenlik testinden geçemediği için yasaklandığını söyledi orada zaten 2011 getzler bile 2000 euro bir maaşta en az 2000 euro imiş millet üst baş değiştirir gibi araba değiştiriyor

18. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Daciayı hyundaiye eşit koşabilen bir mantık ile tartışmaya konuşmaya bile gerek yoktur
    Hyundai her markada olduğu gibi sorunları olabilir ama değerlendirme yapıldığında en az sorun çıkartan ilk 5 marka arasında olduğunu göremeyen insanlarda malesef nankördür
    İmrenerek bakılan sadece adına para verilen bir çok alman aracının sahipleri servislerle ahbap oldular ( bende dahil)

Sabahattin bunu beğendi.
  19. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Marka kıyaslaması bize bişey katmaz arkadaşlar, boşverin, birbirimizi kırmayalım.
    Ama Easy-R şanzımandan bahsederken, çok da yabana atmayalım.
    Tam otomatik gibi davranabilen yarı otomatik şanzımandır.
    1) sıkışık trafikte sadece fren kontrolüyle ilerleyebilirsiniz.
    2) Milimetrik yanaşmalarda gaz oedalına dokunmadan hareket ettirebilirsiniz.
    3) Bayanların en çok zorlandığı geri park manevralarını gaz pedalına basmadan gerçekleştirebilirsiniz.

20. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bende çok inceledim ama sistem güzel çalışıyor video da anlatıldığı gibi özellikle aracın geri kaçmaması da başka bir güzellik. Ama şahsen benim aklımda olan sadece bu sürtünmeden dolayı balata aşınma durumu ne olur?

Bu Sayfayı Paylaş