Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Petlas imperium pt515 nasıldır ?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Ersin tarafından 5 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Arkadaşlar yazlık lastiklerde yorum yapmıyorum bu konuda sonderece tecrübeli olduğum halde kişisel tercihler değişir o yüzden herkesin tercihi değişir kimisi yumuşak ister kimisi dayanıklı kimisi kolay patlamayan vs.vs ama gelgelelim kış lastiğibu önerime uyan gerçekten bana dua eder çünkü üstüne lastik yoktur hatta en üstün olduğu idda edilen lastiklerle gezen arkadaşlar ile iddalaşarak testte kendini bana ve çevremdeki herkese kanıtlamış bir lastik olan rusmalı (adamlar sürekli kışı yaşıyor bu konuda tecrübeliler) Nordmaster tavsiye ederim.ben bu lastikle ilk tanıştığımda lastikçimin zoru ile birazda belki beleşe gelir hevesi ile (Çünkü bana istediğin lastikle test edelim kazanamassam bedava demişti) aldım sonra lastikçime dua ediyorum gerçektende kartepeye çıkarken jiplerin çıkamadığı yerlerde hiç durdurmadı beni parası helal olsun hakkını fazlası ile verdi bulmak zordur çok bilinen bir marka değil ama bulursanız kaçırmayın derim.

2. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB

doğrudur mutlaka hiç ummadığın lastik daha iyi çıkabiliyor.baştada dediğim gibi lastik işinde "pahalı olan iyidir" kavramı yoktur.

ben 2009da kumho kw19 kar lastiğii dişlerini beğendiğimden dolayı almıştım.iyikide almışım üretimi durmasaydı bu senede o lastikten alacaktım.
    2009 yılbaşından 1 gün önce bilenler vardır afyon köroğlu beli -güney beldesi - dumlupınar yokuşları yolundan 400 km 25 cm lik buz kitlesinin üzerinde hyundaı era ile götürmüştü beni.

Ama geçen yıl lastikçi tavsiyesiyle deneme amaçlı aldığım marangoni kar lastikleri şehir içinde idare ettik ama bir daha hayatta marangoni almam ,bazen buz olmayan sadece kar olan yerde bila çıkamadığım zamanlar oldu

lastik işi deneme yöntemiyle anlaşılıyor...denemediğim marka kalmadı ama bundan sonra deneme işi bitti kar lastiğindede yaz lastiğindede en iyi performans+ ekonomiklik kumho markası ve kumhonun yan ürünü olan marshal markasında...

3. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    petlas hangi testten onay aldı bilmiyorum aldığını da sanmıyorum(bu kötü olduğunu göstermez fakat çok iyi olsa sokarlardı heralde) ama lassa bridgestone'nun alt kalitesi bir lastik ve birçok uluslararası testte birdgestone üst sıralardayken lassa hep en altlarda.. b250 bridgestone'un en alt sınıf lastiği ve ıslakta ortalama yeterli bir performansı vardır ama goodyear veya pirelli kullandıktan sonra çok çok başarılıdır benim gözümde.. petlastan ve benzer sınıf lassadan üstündür şüphesiz ben değil referans kuruluşlar söylüyor bunu..

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ona bakarsakta aveo e. Ncap testinden 5 yildiz aldi. Bence kurulus testleri hikaye. Asil testler kullanicilar.

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

5. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    4 tane var aracımda gayet memnunum.Yumuşaklığı sessizliği gayet iyi :).Islak zeminde kuru kadar iyi olmasada bütün lastikler ıslakta kurudan geridedir.Yerli malı olması nedeniylede kesinlikle tatminkar..Pişman olmazsınız :)

6. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    :RpS_thumbup:

7. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
  8. ibo3461

ibo3461 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ibrahim peköz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    bdristone b330 evo 5 yıldır eskitip , yenisini taktırdık çok memnunum , dişli yumuşak lastik;) devam ;)

9. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    arkadaşlar bütçem kısıtlı olduğu için kaliteli ucuz bir lastik arıyorum geçen sene önlere pırelli cinturato almıştım lastikler 1 senede direksiyonu sallamaya başladı arka lastiklerim bridgestone evo 250 ön lastikleri petlas alıyım diyorum sizce nasıldır kullanan varmı bi kaç yere sordum memnunum dediler ama birde size sormak istedim nasıldır ?

10. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Benim erada da var imperium ama hangi serisini tam bilmiyorum 15.000 km kadardır kullanıyorum ben memnunum o fiyata en iyi lastik oydu onu almıştık.

Sent from my iPhone using Tapatalk

gogo17 bunu beğendi.
  11. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    185 65 14 için AB etiketi bu. Etiket değerleri fena değil ama biraz sesli. Zorlamadan kullanacaksanız gayet yeterli gibi.
    Ama lastik konusunda era için konuşuyorum arabanın karakterini çok fazla etkiliyor. Michelin energy saver+ takmıştım önlere patinajı ve kafadan kaymayı kesti, o lastikleri arkaya aldım arkası çok rahat atan araba yol tutmaya başladı. Ama lastiğin tabanı bozulmuş 8 ay olmadan, öne takınca direksiyonda titreme yapıyor

gogo17 bunu beğendi.
  12. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Ersin Merhaba,
    Ben polonun lastiklerini geçen yıl değiştirmeye kara verdiğimde Aynı zamanda Petlas bayisi ve çok yakın lastikçi bir arkadaşım bu lastikleri tavsiye etmişti.
    Çok yumuşak ve sessiz olduğunu söylemişti.

13. ottoman35

ottoman35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Mustafa E.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Ben geçen hafta değiştirdim, petlas 150 lira diyordu bütün lastikçiler ama açıkçası pek tercih ettiğim bi lastik değildi Bridgestone B330 ile Michelin Energy Saver 3 arasında gidip geliyordum. Daha önce kullandığım lastik de Michelin di H serisi memnundum o yüzden biraz araştırdım ve tanıdık vasıtasıyla lastiği değiştirdim Michelin Energy Saver 3 taktırdım. Rot, Balans, Far ayarı, Nitrojen basımı, Sübap değişimi dahil tanesi 165 TL ye geldi ki taksit de yaptırdım bütçenizi bilemem ama 15 tl fark bana çok gelmedi. Tavsiye ederim

14. cenker_baba

cenker_baba Guest

benim yazlıklar 4 lastikdede pirelli cinturado p1 iki sendir kullanıyorum çok memnunum aracınızdaki sallantı başka birşeyden kaynaklı olabilir mi

15. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    kimi 70-80 km hızı geçmez direksiyonum titremiyo bu lastikler iyiymiş der kimi yağmurlu havada buzda motor degil ayak freni yapar bu lastikler kayıyor der

son yorumlarda pirelli cinturato p1 sallıyo denmiş lastigin iyi yada kötülüğünü konuşmuyorum. neye göre sallıyor belki balans bozuldu belki balans yapılmadı belki jant yamuk belki belki... ama yorum hemen memnun kalmamak bu susuz motor kullanıp conta yakıp arabanın motoru 100binde bitti demeye benziyor.

yok çok yumuşak türkiye yollarına göre değil vs vs hikaye arkadaşlar michelin dünyanın en iyisi

2010 model yani beş yaşında bir michelin lastik ile
    2010 model petlas pt515 getirin ikisi de en az 30000 km yapmış olsun

petlasa balans tutturamazsınız ama mihelin her türlü daha gider. neden cünki petlasta naylon karışımı çok fazla hatta pt515 ile antalyanın kavurucu sıcaklarını düşünün bi uzun yol yapın durmadan lastiğin yanaktan (iç taraftan) yarıldığını göreceksiniz!

ayağınızda kösele ayakkabı ile kayarsınız neden altı sert ayağınızda bot ile kaymazsınız neden altı yumuşak

benim bir lastikçi olarak yorumlarım bunlar bir örnek 195/65/15 pt515 petlas 91t 120tl 195/65/15 energy saver 91t 170 tl civarında muhasebesini siz yapın ortalama 50tl farkın ne olduğunu siz düşünün .....

daha sorusu olan varsa yanıtlayabilirim....

16. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    yok aldigim yerden kaynakli lastikler yatkin cikti

17. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben yazlıklarıda kışlıklarıda kendim saklıyorum kapalı balkonda hanım ne kadar istemesede :)

18. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Michelin 10,000 km yapmamış lastiklerin tabanının bozulmasını üretim hatası değil kullanıcı hatasına bağlarsa bence dünyanın en iyisi değil. Aynı araç aynı kullanım tarzıyla Bridgestone B330 60.000 km yaptı bana mısın demedi

19. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Dayanıklı lastik isteyen bridgestone almalı gerçekten çok sağlam biraz sert ve gürültülü ama michelin gibi dağılmıyor çabuk michelin sadece asfalt otoban tarzı kaymak asfaltta kullanmak lazım bunun dışında kullanılırsa orası burası yarılıyor balon yapıyor çevremden biliyorum

20. KartalMania

KartalMania Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    84
    Ad Soyad:
    Erman Sey
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    eski aracımda kullanmışlığım var bana hiç sorun çıkarmamıştı

Bu Sayfayı Paylaş